Νέες "euroriental" γεύσεις στο Rakkan

rakkan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Στο Rakkan η δημιουργική, fusion κουζίνα «παντρεύεται» με τεχνικές και συνταγές από την Ευρώπη και την Ιαπωνία, πρωτοπορώντας και δημιουργώντας μια νέα προσέγγιση για τους λάτρεις της fusion ιαπωνικής κουζίνας –κι όχι μόνο- στην Αθήνα.

Εναρμονισμένο με το καλοκαιρινό κλίμα, το Rakkan ανανεώνει το μενού του και δημιουργεί μια φρέσκια, fusion πρόταση στα βόρεια προάστια. Συγκεκριμένα, ο βραβευμένος chef του Rakkan Bar Restaurant, Naruse Fumiaki σε συνεργασία με τον Sushi chef Νίκο Χολέβα παρουσιάζουν νέες signature γεύσεις για το καλοκαίρι, οι οποίες υπόσχονται να ενθουσιάσουν τους λάτρεις του φαγητού και των πειραματισμών.

Οι νέες γεύσεις είναι απόλυτα ανάλαφρες και υγιεινές, με ελαφριές σούπες, όπως η miso με λαχανικά και wakame, η Spicy Thai curry -βελουτέ με κόκκινο κάρυ και γάλα καρύδας με λαβράκι tempura- και η Spicy shrimp gazpacho –κρύα σούπα ντομάτας με πικάντικη γαρίδα.

Εκτός από τις σούπες, την παράσταση κλέβουν και οι δημιουργικές σαλάτες, όπως η Rakkan fresh seafood –ανάμικτη πράσινη σαλάτα με φύκια, καλαμάρι, σολομό και λαυράκι-, η Salmon tataki –ανάμικτη πράσινη σαλάτα με σολομό και sesame ponzu dressing-, η Rakkan lobster –αστακός με φύλλα παρμεζάνας σε σάλτσα πατάτας σε ανάμικτη πράσινη σαλάτα με τοματίνια και κρουτόν-, αλλά και η Sashimi –πέντε διαφορετικά είδη sashimi ψαριού με λεπτά δροσερά noodles και chimichuri sauce.

Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν τα χτένια στη σχάρα με σάλτσα κάρυ και τραγανό κουνουπίδι, το New Style Carpaccio –ελαφρά ψημένο Carpaccio από σολομό ή λαυράκι με Yuzu Soy Hot Oil sauce-, το Seabass tiradito –φέτες από carpaccio λαυράκι με σάλτσα tiradito, πικάντικη sauce και ito togarashi με τριλογία πολύχρωμων πιπεριών-, το  Ταρτάρ από κοιλιά φρέσκου σολομού σε ιαπωνική σάλτσα στυλ Kyoto και το Ταρτάρ από μοσχάρι wagyu σε φωλιά από ρέβα με φρέσκια τρούφα.

H μαγεία των γεύσεων αποκαλύπτεται περίτρανα στα μοναδικά rolls του Rakkan, όπου σε όλα τα αγαπημένα προστέθηκαν οι γεύσεις The Kraken –γαρίδα tempura με πικάντικο mayo και αγγούρι και στην κορυφή καλαμάρι Παταγονίας, tempura με μπισκ αστακού και σάλτσα teriyaki-, Salmon Tartar Roll -ταρτάρ φρέσκου σολομού τυλιγμένο σε φύκι tempura style γεμιστό με κρέμα αρωματισμένη με βότανα-,  Βlack cod –rolls tempura με μαύρο μπακαλιάρο σε saikyo miso, αβοκάντο με γλυκιά & πικάντικη σάλτσα, Golden Buddha –μοσχάρι wagyu, αστακός, μάνγκο και ιαπωνική σάλτσα με μέλι και στην κορυφή χαβιάρι και φύλλα χρυσού και τα Rib eye tataki rolls -ρολά από black angus rib eye με σπαράγγι, tapioca σε καυτερή yuzu-soy sauce.

Κι όταν ο ήλιος πέσει, ξεκινούν τα Rakkan Signature Nights με 7 νέα signature cocktails -Nihon, Pop Porn, Black Rubus, Cure, Kyoto, Camelia, Geisha’s Mystery- εμπνευσμένα από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Ταυτόχρονα η πλέον ενημερωμένη κάβα των βορείων προαστίων προσφέρει premium επιλογές από βραβευμένα ποτά σε ποτήρι, όπως whiskey, ρούμι, αλλά και sake, ενώ καθημερινά από τις 7 έως τις 9 σας κάνει τη δική του πρόταση για after work fine drink & dine experience με γεύσεις χαμηλής θερμιδικής αξίας και υψηλής γαστρονομικής απόλαυσης (ατομική επιλογή από rolls & σαλάτα σε συνδυασμό με Rakkan Cocktail ή ποτήρι Κρασί στην τιμή των €25/άτομο).

Το Rakkan πλέον έχει εδραιωθεί ως ένας διεθνής προορισμός για να απολαύσετε γεύματα, ελαφριά πιάτα αλλά και τα signature dishes του, συνοδευμένα από εκλεπτυσμένους ήχους, πρωτότυπα cocktails και premium spirits . Μιας και “Rakkan” στα ιαπωνικά σημαίνει «αισιοδοξία», φαίνεται πως μάλλον πασχίζει με τις γεύσεις του να μας κάνει όλους λίγο πιο αισιόδοξους!

Πληροφορίες: Rakkan Bar Restaurant, Λεωφ. Κηφισίας 238-240 Κηφισιά, 210 8087941, www.rakkanrestaurant.gr