Πώς θα απολαύσετε ιδανικά το κρασί σας;

etable
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ο κανόνας ότι το ψάρι ταιριάζει με το λευκό κρασί και το κρέας με το κόκκινο είναι πια παρελθόν! Το e-table.gr σας δίνει μερικές βασικές οδηγίες για να απολαύσετε όσο γίνεται περισσότερο τόσο το κρασί όσο και το γεύμα σας.

H συμβουλή που έδιναν παλιά σχετικά με τα κρασιά ήταν να ταιριάζεις το κρέας με κόκκινο και το ψάρι με λευκό κρασί. Όμως αυτό δεν είναι πάντα ο κανόνας! Η μεγαλύτερη απόλαυση θα έρθει όταν υπάρξει γνώση και σεβασμός των υλικών του φαγητού αλλά και των χαρακτηριστικών του κρασιού. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι η ποιότητα του κρασιού, που σημαίνει ότι επιλέγουμε ένα καλό κρασί είτε είναι κόκκινο είτε είναι λευκό. Ας δούμε όμως μερικά tips που θα μας βοηθήσουν περισσότερο στην απόλαυση ενός κρασιού!

• Αν θέλουμε να συνοδεύσουμε ένα λιπαρό φαγητό επιλέγουμε ένα πιο ξηρό κρασί για να μειώσουμε την λιπαρή γεύση.
• Ένα πιάτο με όξινη γεύση συνοδεύεται πολύ αρμονικά με ένα ποτήρι Μοσχοφίλερο.
• Ιδανική με τα αλίπαστα είναι η ρετσίνα.
• Για πιάτα κρεατικών με πλούσια γεύση θα πρέπει να επιλέξουμε ένα κρασί κόκκινο πλούσιο σε τανίνες.

• Αν πάτε σε κινέζικο εστιατόριο ή γενικότερα σε εστιατόριο με ασιατικές γεύσεις, μπορείτε να ταιριάξετε τα πιάτα με ένα λευκό κρασί όπως το Sauvignon blanc.
• Τα τηγανιτά τα ταιριάζουμε καλύτερα με όξινα κρασιά.
• Όσον αφορά το επιδόρπιο και πιο συγκεκριμένα τη σοκολάτα που όλοι αγαπάμε, χρειάζεται προσοχή για να ταιριάξει με συγκεκριμένο κρασί, αλλά ένα ποτήρι μαυροδάφνη μπορεί επάξια να σταθεί δίπλα της.

Ελπίζουμε να σας φάνηκαν χρήσιμες οι παραπάνω συμβουλές και την επόμενη φορά που θα κάνετε κράτηση μέσα από το e-table.gr για να γευματίσετε στο αγαπημένο σας εστιατόριο ή ταβέρνα. Απλά μην ξεχάσετε ότι το κυριότερο συστατικό για να απολαύσετε ένα κρασί είναι η καλή παρέα!