Μίνι οδηγός απόλαυσης για τους λάτρεις της μπύρας

e-table-table
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Το e-table.gr σας παρουσιάζει μερικές χρήσιμες πληροφορίες για το αγαπημένο παρεΐστικο ποτό όλων μας ώστε να το απολαμβάνετε ακόμα πιο πολύ από πριν.

Τώρα που καλοκαίριασε και ζητάμε κάτι δροσιστικό για να πιούμε όταν είμαστε με την παρέα μας, η μπύρα μοιάζει το ιδανικό ποτό για την περίσταση. Το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό μόλις κάτσουμε στο αγαπημένο μας εστιατόριο, πριν καν παραγγείλουμε, είναι να μας περιμένει ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας που απολαυστικά θα το «κατεβάσουμε» μονομιάς.
Η μπύρα, όμως, είναι κι αυτή από τα ποτά που χρειάζεται μια ιεροτελεστία στη δοκιμή της. Το e-table.gr θα σας δώσει μερικές συμβουλές για να απολαύσετε περισσότερο το αγαπημένο σας ποτό.

- Όταν αδειάζετε την μπύρα στο ποτήρι παρακολουθήστε τη «δαντέλα» του αφρού που σχηματίζεται και παρατηρήστε τη διαύγεια της μπύρας.  Ο αφρός θα πρέπει να φαίνεται «αφράτος» και να κυλάει αργά στο ποτήρι.

- Η μπύρα θα πρέπει να είναι διαυγής εκτός αν πρόκειται για κάποια weiss.

- Ανακινήστε το ποτήρι για να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα της μπύρας.

- Κατά το σερβίρισμα κρατήστε το μπουκάλι σε ελαφριά κλίση και όχι εντελώς κάθετα για να δημιουργηθεί ο απαραίτητος αφρός.

- Ο πιο άμεσος τρόπος για να καταλάβετε τα αρώματα της μπύρας είναι να οσφριστείτε τον αφρό της.

- Πίνοντας την μπύρα από το ποτήρι και όχι από το μπουκάλι, μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε ακόμα καλύτερα τα αρώματά της.

- Αν ταιριάζετε την μπύρα με το φαγητό σας, φροντίστε να πιείτε μια μπύρα ale με το κόκκινο κρέας, ενώ για το λευκό κρέας ή το ψάρι δοκιμάστε μια brown ale.

- Αν σας ιντριγκάρει η ιδέα να ταιριάξετε την μπύρα με τη σοκολάτα, επιλέξτε με μια μπύρα stout.

Χωρίς καμία αμφιβολία, η μπύρα είναι το πιο παρεΐστικο ποτό, αλλά και το πιο δροσιστικό. Μετά από τις χρήσιμες πληροφορίες του e-table.gr, είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κάποια μπυραρία, θα απολαύσετε και με το παραπάνω την μπύρα σας!