Η πιο περίεργη πίτσα του κόσμου κάνει το γύρο του διαδικτύου

pizza-nya-gul-bla
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Μια πίτσα διαφορετική από τις άλλες, προερχόμενη από τη Σουηδία, έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και…προκαλεί με την εμφάνισή της.

Μια νέα πίτσα που έχει σχήμα αστεριού και αποτελείται από κομματάκια από μπριζόλα, μπέικον, πεπερόνι, αγγούρι, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, μαρούλι, τυρί και πατάτες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και προκαλεί εντυπώσεις τις τελευταίες ημέρες, σε όσους έχουν συνηθίσει το κλασικό στυλ σπέσιαλ πίτσας.

Η πίτσα…τέρας αποτελεί μια προσφορά της πιτσαρίας Nya Gul & Blå στην Piteå της βόρειας Σουηδίας, κοστίζει 120 σουηδικές κορόνες, δηλαδή περίπου 13 ευρώ, έχει 6 «τσέπες» που γεμίζουν με υλικά ανάλογα τις προτιμήσεις του πελάτη και το σχήμα της είναι αρκετά περίεργο, θυμίζοντας αστέρι.

Η πίτσα αυτή αποτελεί έμπνευση του σεφ Halmat Givra και του υπαλλήλου Kifa Algaf, οι οποίοι χρειάστηκαν 2 μήνες για να την τελειοποιήσουν. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε, σχολιάστηκε ως «το πιο όμορφο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην ανθρωπότητα». Η ιδέα τούς ήρθε, όταν διάφοροι πελάτες ζητούσαν περίεργα τόπινγκ και σκέφτηκαν να φτιάξουν μια νέα πίτσα, τεστάροντας διάφορα είδη και μεγέθη σε όλο αυτό το διάστημα.

Την τελική βερσιόν προσέφεραν στους πελάτες στα τέλη Ιουνίου και το πιο σημαντικό είναι οι «τσέπες» της, στις οποίες οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν υλικά της προτίμησής τους. Η αρχική ιδέα περιλαμβάνει χοιρινό και τυρί στις πρώτες 2 τσέπες, ακόμη περισσότερο τυρί και βοδινό κρέας στις άλλες 2 και μπέικον και σαλάμι στις 2 τελευταίες. Στο κέντρο μπορούν να υπάρξουν σαλάτες, πατάτες τηγανητές και μυρωδικά, ενώ από εμφάνιση, μοιάζει ένα πολύ χορταστικό γεύμα.

Η πιτσαρία ανέβασε φωτογραφίες της νέας πίτσας στη σελίδα της κερδίζοντας 13 χιλιάδες likes και 3 χιλιάδες shares, ενώ το τηλέφωνο έχει αρχίσει και χτυπάει συχνά για περισσότερες πληροφορίες -ακόμη και για το αν θα φτάσει ποτέ μια τέτοια πίτσα στη Νορβηγία.

Γενικότερα όμως πρέπει να πούμε ότι η σουηδική σκηνή στην πίτσα φημίζεται για τους περίεργους συνδυασμούς της, όπου χρησιμοποιείται από σοκολάτα και μπανάνα, μέχρι κεμπάπ, μέλι και κάρυ στα υλικά.