Πιστοποίηση εις διπλούν για το κρασί της Σάμου

krasi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Διπλή πιστοποίηση έλαβε η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, επιβεβαιώνοντας ότι η ποιότητα του κρασιού της είναι προσεγμένη.

Το γλυκό σαμιακό κρασί συγκαταλέγεται στα κορυφαία του είδους του παγκοσμίως, ενώ ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του διατηρεί το προνόμιο να είναι το κρασί που χρησιμοποιείται στη Θεία Ευχαριστία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD) λοιπόν, πιστοποίησε την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, σύμφωνα με τα πρότυπα ISO, επιβεβαιώνοντας στην πράξη το στόχο της Ένωσης για την ταύτιση του ονόματός της με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής και σταθερής ποιότητας. Με τις ανωτέρω πιστοποιήσεις, η ΕΟΣ Σάμου αποτελεί έναν από τους ελάχιστους οινοποιητικούς συνεταιρισμούς με πολλαπλή πιστοποίηση.

Η πιστοποίηση αφορά τον παραγόμενο οίνο από τα 16.000 στρέμματα των αμπελώνων Σάμου, μοναδικών στον κόσμο, καθώς είναι όλοι διαμορφωμένοι σε πεζούλες, όπου σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση του νησιού, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που εξασφαλίζει την ιδιαιτερότητα των κρασιών.

Η πιστοποίηση διασφαλίζει επίσης τις διαδικασίες σχετικά με την παραγωγή, την εμφιάλωση και την εμπορία των οίνων, που από την αρχαιότητα έως σήμερα διακρίνονται για την ποιότητα και τη μοναδικότητά τους.

Η διπλή αυτή πιστοποίηση συντελεί στη βασική επιδίωξη της ΕΟΣ να ισχυροποιηθεί η θέση της, μέσω της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων της, της αύξησης του μεριδίου της στην παγκόσμια αγορά οίνου και της συνεχούς επέκτασης σε ακόμα περισσότερες αγορές.

Τα κρασιά της Ένωσης Ονοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, όπως είναι το Samos Doux, το Anthemis, οι Ψηλές Κορφές, έχουν βραβευθεί επανειλημμένως σε έγκριτους διεθνείς διαγωνισμούς και διατηρούν μία διακριτή θέση στη συνείδηση και στην καρδιά τόσο των Ελλήνων καταναλωτών όσο και των οινόφιλων άλλων χωρών. Συν τοις άλλοις, οι εξαγωγές της Ένωσης είναι πολύ σημαντικές και καλύπτουν το 80% της ετήσιας παραγωγής (περίπου 7.000 τόνοι κρασί). H Γαλλία από μόνη της εισάγει το 60% της παραγωγής του νησιού.

Μετά απ’ όλα αυτά, ανυπομονούμε να γεμίσουμε τα ποτήρια μας με κρασί Σάμου και να τσουγκρίσουμε στην υγειά του πανέμορφου αυτού νησιού.