Ποιο είναι το πιο φωτογραφημένο φαγητό στο Instagram;

pitsa-fotografia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Η μόδα των ντόνατς φαίνεται πως πέρασε, το ίδιο και των macaron. Ποιο φαγητό, όμως, έχει κατακτήσει τη θέση τους στο instagram;

Κυρίες και κύριοι, η κλασική και αγαπημένη πίτσα δείχνει να κερδίζει τη μάχη με τις υπόλοιπες λιχουδιές και να αναδεικνύεται το πιο φωτογραφημένο φαγητό στο instagram, σύμφωνα με μια ιταλική μελέτη με επικεφαλής τον σεφ Alessio Mecozzi και την εταιρία δημοσίων σχέσεων Klaus Davi.

Η μελέτη, που προφανώς δεν είναι επιστημονική,  βασίστηκε σε περίπου 300 εκατομμύρια φωτογραφίες στο Instagram, τις οποίες εξέτασαν οι ερευνητές και βρήκαν ότι 17 εκατομμύρια από αυτές είχαν το hashtag #pizza.

Χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, η Νέα Υόρκη είχε τις περισσότερες φωτογραφίες πίτσας, φτάνοντας το 6,1% επί του συνολικού. Και για όσους έχουν την περιέργεια για την πρώτη τριάδα, στη δεύτερη θέση βρίσκεται το σούσι και στην τρίτη τα ζυμαρικά.

Η παραπάνω έρευνα δείχνει ότι παρ’ όλο που όλοι νομίζουμε ότι τα γλυκά κατέχουν περίοπτη θέση σε τέτοιου είδους φωτογραφίες στα social media, τελικά η οικεία και αγαπημένη γεύση της πίτσας κερδίζει την πρωτιά.