Μεζέδες από τη Μέση Ανατολή στη Θεσσαλονίκη

wineplus
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το επόμενο μάθημα μαγειρικής της Wine Plus είναι… εξόχως εξωτικό και θα σας παρασύρει στη Μαγευτική Μέση Ανατολή.

Όσοι βρίσκεστε ή πρόκειται να βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη στις 9/11, μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε σε ένα γευστικό ταξίδι γνωριμίας με κουζίνες, γεύσεις και αρώματα ποτισμένα από το μυστήριο και τη γοητεία της Ανατολής.

Παρέλαση των χρωμάτων, των αρωμάτων και των γεύσεων του Λιβάνου, της Συρίας, της Παλαιστίνης και της Αιγύπτου σας περιμένουν στο εστιατόριο Avenue 48 του Ξενοδοχείου The Met, όπου ο executive chef Δημήτρης Τσανανάς θα αποτελέσει τον… οδηγό σας.

Φίνα πιτάκια και μπάλες, αρωματικές σαλάτες, χρυσαφένιες φριτούρες της κουζίνας της Μέσης Ανατολής και παιχνιδιάρικες μπουκιές που ταιριάζουν απόλυτα με το φθινόπωρο και το χειμώνα είναι μερικά μόνο από αυτά που θα γευτείτε και θα μάθετε, στο μάθημα μαγειρικής «Μεζέδες από τη Μέση Ανατολή».

www.wikipedia.com

Στο μενού θα βρείτε σαμπουσέκ (τηγανητά πιτάκια με κιμά ή τυρί), αυθεντικό ταμπουλέ (λιβανέζικη σαλάτα), φαλάφελ, κιμπέχ (ψιλοκομμένο αρνίσιο κρέας, πληγούρι και το μείγμα 7 μπαχαρικών baharat, μπαμπά γκανούς (αραβική μελιτζανοσαλάτα) και meghli (λιβανέζικη πουτίγκα), ενώ θα έχετε την ευκαιρία να εξασκήσετε τεχνικές μαγειρικής και να εξερευνήσετε νέες γεύσεις, τις οποίες θα συνδυάσετε με ταιριαστά κρασιά που θα επιλέξει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.

Τα μαθήματα διαρκούν 3 ώρες και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό, όπως και από μπόλικη… νοστιμιά!

Πληροφορίες: www.wineplus.gr, [email protected] , 2310 888311, στις 9/11 στις 19.00, κόστος: 25 ευρώ.