Arias Γεύσεις: αυθεντικές κυκλαδίτικες γεύσεις από την Κύθνο κατευθείαν στη Βάρη

arias-geuseis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Φέρτε τις Κυκλάδες στο πιάτο σας και γευτείτε αυθεντικές γεύσεις Κύθνου, χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε εισιτήρια για το πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί.

Η αφετηρία αυτού του γαστριμαργικού -και όχι μόνο- ταξιδιού ξεκινάει από το γραφικό κυκλαδίτικο όρμο της Αγίας Ειρήνης στην Κύθνο, όταν 12 χρόνια πριν ο Κώστας Βλαστάρης και η οικογένειά του ξεκίνησαν το δικό τους ραντεβού με τους επώνυμους και ανώνυμους που τον επισκέπτονται για τα φρέσκα ψάρια και τα υπόλοιπα θαλασσινά πιάτα του. Μέχρι και το ελικοδρόμιο του νησιού χρησιμοποιείται από πολιτικούς και επιχειρηματίες, ακόμη και τα χειμωνιάτικα σαββατοκύριακα, για να γευθούν τις αυθεντικές γεύσεις.

Πώς όμως πραγματώνεται αυτό το ταξίδι στην αυθεντικότητα; Ο Κώστας Βλαστάρης κάθε πρωί έχει ραντεβού με τους δικούς του ψαράδες, πολλές φορές σαλπάρει μαζί τους μέχρι τον ψαρότοπο της Σεριφοπούλας, από όπου επιστρέφουν συνήθως με συναγρίδες, ροφούς και κάθε λογής ψάρι. Την ίδια ώρα, η μητέρα του η Μαριέττα διατηρεί την παράδοση και ετοιμάζει την αυθεντική ψαρόσουπα και άλλους μεζέδες.

Αυτή την αξία διατηρεί διαχρονικά ο ιδιοκτήτης όταν αποφάσισε, έναν χρόνο πριν, να έρθει στην Αττική και συγκεκριμένα στην Βάρη. Όπως καταλαβαίνετε, δεν θα μπορούσε να αλλάξει το όνομα, ενώ η ποιότητα της επένδυσης πραγματικά έξω από τα δεδομένα της ύφεσης. Όλη η τελετουργία επιλογής των ψαριών, καθώς και η προετοιμασία των υπόλοιπων πιάτων γίνεται χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα. H εξυπηρέτηση από το προσωπικό υποδειγματική, ενώ ο Κώστας Βλαστάρης και η κόρη του Άρια, από την οποία εμπνεύσθηκε και το όνομα, αφοσιωμένοι στο καθήκον τους.

Ο διάκοσμος εξαιρετικός, προσεγμένη και η παραμικρή λεπτομέρεια, από τα φωτιστικά μέχρι και την νεοκλασικού τύπου εργονομική καρέκλα στην οποία θα καθίσετε.

Από το μενού του ξεχωρίζουμε την ψαρόσουπα κακαβιά, την ψητή συναγρίδα, την αστακομακαρονάδα και το κριθαρότο καραβιδόψυχα, τα οποία και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Oι τιμές του ισορροπημένες και πάντα σε συνάρτηση με την υψηλή ποιότητα. Τα Σαββατοκύριακα διοργανώνονται και βραδιές με ζωντανή ελληνική μουσική, αλλά θα πρέπει να κλείσετε έγκαιρα.

Πληροφορίες: Arias Γεύσεις, Λεωφόρος Βάρης&Ρεθύμνου 2, 2109658269, 6974003180.

Τάσος Τσομπανίδης