Γαλλική σαμπάνια και σαντορινιό Ασύρτικο στο Διεθνές Συμπόσιο της Unesco

cattier-santorini
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ως βασικοί χορηγοί, η σαμπάνια Cattier και το Ασύρτικο DASCALi από την οικογένεια της Sunset Collection, βρέθηκαν στη Σαντορίνη για το επιστημονικό συμπόσιο της Unesco.

Στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου η Σαντορίνη φιλοξένησε το διεθνές επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Η κληρονομιά και η αξιοποίηση των αμπελοοινικών περιοχών», το οποίο διοργάνωσε η Unesco.

H θεματολογία του συμποσίου περιλάμβανε τους τρόπους αξιοποίησης της κληρονομιάς των αμπελοοινικών περιοχών, τους φορείς δημιουργίας τους και τους κανονισμούς που τους διέπουν, την τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη των αμπελουργικών παραδόσεων, τη σχέση τουρισμού και οινοτουρισμού, καθώς και τη χρησιμότητα της προόδου στον επιστημονικό και τεχνικό τομέα για την αξιοποίηση των εν λόγω περιοχών.

Η οικογένεια της Sunset Collection με την σαμπάνια Cattier και το Ασύρτικο ΠΟΠ Σαντορίνης DASCALi βρέθηκε εκεί με τα δυο αυτά προϊόντα της να αποτελούν δυο από τους βασικούς χορηγούς του Συμποσίου.

Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να απολαύσουν το νέο μέλος της οικογένειας της Sunset Collection, το Ασύρτικο ΠΟΠ Σαντορίνης DASCALi. Πρόκειται για ένα 100% Ασύρτικο ΠΟΠ Σαντορίνης από τα ιδιόκτητα αμπελοτόπια των ανθρώπων της Sunset Collection.

Η γευστική εμπειρία ολοκληρώθηκε με ένα άψογο food pairing το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν πανακότα με σιρόπι από Βισσάντο Σαντορίνης, συνδυασμένο με Σαμπάνια Cattier Glamour Sec demi sweet και Σαμπάνια Cattier Glamour Rose Sec demi sweet. Πρόκειται για 2 ετικέτες οι οποίες ταιριάζουν άρτια με το εν λόγω επιδόρπιο.

Οι σαμπάνιες του Οίκου Cattier διακρίνονται από μια ανεπανάληπτη φρεσκάδα, φρουτώδη χαρακτηριστικά και μια μοναδική απαλότητα. Πέραν δε αυτής της απαράμιλλης ποιότητας, ο Οίκος Cattier διαθέτει 18 ξεχωριστές ετικέτες οι οποίες ξεχωρίζουν για τη φινέτσα των φιαλών τους.

Πληροφορίες: www.sunset-collection.com