Delicious France: η γαλλική γαστρονομία γιορτάζει σε όλη την Αθήνα

macaron-matcha
ΤΡΙΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Είτε λατρεύετε τη γαλλική γαστρονομία, είτε απλώς θέλετε να τη γνωρίσετε καλύτερα, οι ημέρες αυτές είναι η καλύτερή σας ευκαιρία, αφού όλη η Αθήνα την τιμά, στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας.

Η μεγάλη γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας, τo Φεστιβάλ «Delicious France» επιστρέφει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα και μέχρι τις 15 Δεκέμβριου θα μας βάλει για τα καλά στα άδυτα της γαλλικής κουζίνας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, γνωστά εστιατόρια, γαλλικά brands και αγαπημένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσκαλούν ερασιτέχνες και ειδικούς να γευτούν τα προϊόντα, την ποιότητα και την ποικιλία της γαλλικής γαστρονομίας.

Κι αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που κάνει τη γαλλική γαστρονομία μοναδική, σκεφτείτε ότι πρόκειται για μια χώρα με μακρά γαστρονομική παράδοση και τεχνογνωσία, που ξέρει να δίνει αξία στο κάθε προϊόν ξεχωριστά και να αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, μέσα από τις μεθόδους παραγωγής, τις συνταγές, τις τεχνικές, την τελική παρουσίασή του, αλλά και τη στιγμή της απόλαυσης.

Από τα εμβληματικά μακαρόν, τα αγαπημένα κρουασάν, το χαλαρωτικό απεριτίφ με την ποικιλία των ορεκτικών έως τα πολυβραβευμένα εστιατόρια, τα γκουρμέ πιάτα και τους φημισμένους σεφ, η γαλλική γαστρονομία εκφράζεται με άνεση μέσα από τα πολλά της πρόσωπα, έχοντας επηρεάσει καθοριστικά τις τάσεις και τον χάρτη της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Πού θα απολαύσετε το 5o Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας;

Το φετινό Φεστιβάλ έρχεται να αναδείξει όλες τις όψεις της γαλλικής γαστρονομίας, από την πιο street εκδοχή με το food truck στην πλατεία Μαβίλη έως τις γκουρμέ προτάσεις υψηλής γαστρονομίας των καλύτερων εστιατορίων της Αθήνας και από τα σαββατοκύριακα του αυθεντικού γαλλικού πρωινού στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννη, έως το μουσικοχορευτικό απεριτίφ στη Στοά Αρσακείου με την επιμέλεια των σπουδαστών του Εκπαιδευτικού Ομίλου Etoile και τα μοναδικά master classes για τους εκκολαπτόμενους σεφ και bartenders.

Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία σε κάποιους τυχερούς να απολαύσουν γεύματα γαλλικής έμπνευσης στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, να ταξιδέψουν σε γαλλικούς γαστρονομικούς προορισμούς με τον αγαπημένο οδηγό των foodies ανά χείρας ή να εμπλουτίσουν την κουζίνα τους με σκεύη γαλλικής ποιότητας κι αισθητικής.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 21 Νοεμβρίου με αυθεντικό γαλλικό πρωινό και brunch από τη σεφ Ντίνα Νικολάου στο Clap the Restaurant, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ τις επόμενες ημέρες σας περιμένουν τα εξής:

24 Νοεμβρίου, 10:00: Διαγωνισμός Σεφ «Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο» από το chef team του Φεστιβάλ στο Sofitel Athens Airport

28-29 Νοεμβρίου, 11:00: Αυθεντικό γαλλικό πρωινό και brunch από τη σεφ Ντίνα Νικολάου, Clap the Restaurant, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

30 Νοεμβρίου, 18:00: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Sandwich Delifrance, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Δεκέμβριος: Master classes by Pernod Ambassadors, Εκπαιδευτικός Όμιλος Etoile

4 Δεκεμβρίου French Gourmet Wine Club, Sofitel Athens Airport

5-6 Δεκεμβρίου, 11:00: Αυθεντικό γαλλικό πρωινό και brunch από τη σεφ Ντίνα Νικολάου, Clap the Restaurant, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

8 Δεκεμβρίου, 19.00: VIP Cocktail, Γαλλική Πρεσβεία

10 Δεκεμβρίου, 20:00: Βραδιά με γαλλική μουσική και προτάσεις γαλλικών κοκτέιλ, Bar Noel Pepper 96.6

11-12 Δεκεμβρίου, 12:00-02:00, 14:00-02:00: Προτάσεις French snacking από τon chef του food truck, Πλατεία Μαβίλη

Festival Gallikis Gastronomias fbpage(Clap the Res
12-13 Δεκεμβρίου, 11:00: Αυθεντικό γαλλικό πρωινό και brunch από τη σεφ Ντίνα Νικολάου (Media), Clap the Restaurant, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

13 Δεκεμβρίου, 18:00-20:00: Γαλλικό απεριτίφ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (μουσική κάλυψη από DJ του Pepper 96.6 και χορευτική από την ομάδα Athens Boogie). Επιμέλεια φαγητού, ποτών και service από τους σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου Etoile, Στοά Αρσακείου

Νοέμβριος: Παρουσίαση του νέου Beaujolais, Sofitel Athens Airport

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα υπάρχει menu γαλλικής έμπνευσης σε εστιατόρια της Αθήνας και προσφορά της σαμπάνιας Mumm, αλλά και κληρώσεις gourmet γευμάτων μέσω διαγωνισμών από τα εστιατόρια: ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ SOFITEL ATHENS AIRPORT, 2ΜΑΖΙ, ΜΑΜΑ ROUX, CHEZ VIOLETTE, ARTISANAL LOUNGE & GARDENS, BY THE GLASS, FABRICA DE VINO, ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΙ, ΣΠΟΝΔΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ, SUITE LOUNGE, TARTARE, VINTAGE, KIKI DE GRECE, AVENUE BISTRO (Pepper 96.6, Popaganda.gr, Γαστρονόμος, Athinorama.gr). Ακόμη, καθ’όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται κληρώσεις αεροπορικών εισιτηρίων για Παρίσι Air France, σκευών μαγειρικής χρήσης SEB και των οδηγών της Michelin (Γαστρονόμος, Pepper 96.6)

Στον απόηχο των τρομακτικών επιθέσεων, το Φεστιβάλ υπενθυμίζει ότι το Παρίσι εκπέμπει και θα εκπέμπει πάντα joie de vivre. Απέναντι στη βαρβαρότητα, αντιτάσσει το γαλλικό πολιτισμό και την αγάπη των Παριζιάνων για τη ζωή και τις ποικίλες απολαύσεις της. Απολαύστε τη γαλλική γαστρονομία και χαρείτε το πιο νόστιμο κομμάτι του γαλλικού πολιτισμού.

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/FestivalGallikisGastronomias