Nice'n'easy: Με δύναμη από την bio φιλοσοφία

niceneasy-me-dunami-apo-tin-bio-filosofia

ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η συνεχής αναζήτηση του «αλλιώτικου», του ποιοτικού και ουσιαστικού τρόπου να ζει κάνεις, οδήγησε τους δημιουργούς του Nice ‘n’ easy σε ένα ταξίδι γεμάτο γεύσεις, αρώματα, ήχους και εικόνες. Ταξιδέψτε μαζί τους…

Στο κέντρο του Κολωνακίου, στη συμβολή των οδών Ομήρου και Σκουφά, στήθηκε ένας χώρος γεμάτος από τις εμπειρίες που χάρισαν στους ιδιοκτήτες του, οι διαδρομές και τα ταξίδια τους. Έτσι μας καλωσορίζουν με διάθεση τόσο φιλική όσο και το όνομα του εστιατορίου τους.

Η φιλοσοφία τους βασίζεται στην αγνή και φρέσκια πρώτη ύλη, με γνώμονα την ποιότητα και τον καλύτερο συνδυασμό της με την αξία. Με αυτό το σκεπτικό στηρίζουν και χρησιμοποιούν πρώτες ύλες βιολογικής παράγωγης σε όσο περισσότερα προϊόντα μπορούν, με τη λιγότερη δυνατή παρέμβαση.

Ο Chef Χρήστος Αθανασιάδης μεταφέρει στα πιάτα του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το πάθος του για την εκλεκτή κουζίνα αλλά και την αγάπη του για την ασπρόμαυρη εποχή του Χόλιγουντ.

Ανάμεσα στις δημιουργίες του μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το πιάτο του Bruce Lee με spring rolls λαχανικών και κοτόπουλο με χειροποίητο φύλλο, τη σαλάτα του Paul Newman ή αλλιώς του Καίσαρα σε φωλιά παρμεζάνας, τα σπαγγέτι του Robert De Niro με μοτσαρέλα, ψητή μελιτζάνα και ντοματίνια, αλλά και τα χωρίς γλουτένη φουσίλι της Sofia Loren με ντοματίνια, ρόκα λεμόνι, κουκουνάρι και πεκορίνο.

Το burger του Marlon Brando με τυρί τσένταρ, ψητά κρεμμύδια, coleslaw, και πατάτες τηγανιτές ξεχωρίζει από τα κυρίως πιάτα μαζί με τα χοιρινά φιλετάκια του Elvis Priesley με σάλτσα από βούτυρο και φασκόμηλο, πατάτες και λαχανικά.

Στις gourmet επιλογές του μαγαζιού κεντρίζει το ενδιαφέρον το rib eye του Clark Gable από μοσχάρι ελευθέρας βοσκής Black Angus, ψημένο σε πλάκα ορυκτού αλατιού Ιμαλαϊων με τηγανιτές πατάτες και σάλτσα cardhu.

Από τις γλυκές απολαύσεις δοκιμάστε τη mousse mascarpone με κάστανο γλασέ και amaretto αλλά και τον χαλβά της μαμάς με παγωτό γιαούρτι και αφρό μαστίχας, για κάτι πιο παραδοσιακό.

Για τους ανυπόμονους, το Nice’n’easy είναι ανοιχτό όλη μέρα για καφέ, τσάι, χυμούς, σνακ, ακόμα και για ολοκληρωμένο γεύμα.

Πληροφορίες: Nice and Easy, Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, Αθήνα, 210 3617201, www.niceneasy.gr , 23-28 ευρώ.

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

[email protected]