Simul gastronomic situ: νέα γαστρονομική άποψη στο Κολωνάκι

simul
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η νέα χρονιά πλησιάζει και οι καινούργιες προτάσεις στην πόλη μας δεν σταματούν. Με μοντέρνα κουζίνα και σύγχρονη γευστική άποψη, το Simul μοιάζει να έχει όλα τα φόντα για να γίνει το νέο hot spot.

Το Κολωνάκι απέκτησε ολοκαίνουργιο γαστρονομικό σημείο συνάντησης, το gastronomic situ SIMUL καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά με καινούργιες γευστικές προτάσεις που μοιάζουν να διαφέρουν πολύ από τα καθιερωμένα.

Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in-situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψει κανείς. Στο SIMUL δημιουργούν τις γεύσεις με βάση τα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας, υπηρετώντας μια κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο, στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις.

Με επικεφαλής σεφ τον Νίκο Θωμά, έναν νέο άνθρωπο με πολλή αγάπη για τη μαγειρική και θητεία δίπλα σε γνωστά ονόματα της ελληνικής εστίασης, η κουζίνα σηκώνει δυναμικά τα μανίκια της από τις 2 το μεσημέρι και δεν επαναπαύεται, αφού εκτός από το βασικό μενού που πρόκειται να αλλάζει αρκετά συχνά, φλερτάρει καθημερινά με ιδιοφυείς προτάσεις σε πιάτα ημέρας.

Οι προτάσεις του; Πολλές και ελκυστικές. Αρκεί να σας αναφέρουμε ότι ανάμεσα στα κρύα και ωμά πιάτα θα βρείτε ceviche από ψάρι ημέρας με λάιμ τσίλι, κόλιανδρο φύκια, γκρέιπφρουπ και αφράλα από τα Κύθηρα, tartare από μοσχαρίσιο κόντρα με κρέμα wasabi αγγούρι, σχοινόπρασο, soya και σουσάμι, κινόα με άγρια μανιτάρια, κρεμμύδι, κόλιανδρο και βινεγκρέτ ταχίνι και πολλά άλλα, στα ορεκτικά του σας περιμένει κόκκινο λάχανο σχάρας με οξύμελο, ρόδι και τουρσί goji berry, φαλάφελ καπνιστής πέστροφας με βινεγκρέτ φουντούκι και πιπεριές Φλωρίνης, νιόκι με μελάνι σουπιάς, πετροσωλήνες, lemongrass και κουνουπίδι σχάρας κ.ά. στα κυρίως, ραβιόλι κολοκύθας φούρνου με κρέμα φασκόμηλου και μανταρίνι, χειροποίητο λαζάνι σε καπνιστό κονσομέ αρνιού, γλυκάδια μαύρου σκόρδου και μπεσαμέλ, μοσχαρίσια στηθοπλευρά μαγειρεμένη σε κενό αέρος με καπνιστή μελιτζάνα, ψητά τοματίνια και γραβιέρα, αυθεντικό Black Angus rib eye 250 gr με πατάτα τζάκετ και ξινή κρέμα κ.ά., ενώ τα γλυκά του περιλαμβάνουν εκλέρ σοκολάτας με γέμιση σοκολάτα κάστανο, chessecake με μύρτιλα και ανανά σχάρας με γιαούρτι, μέλι, λάιμ και φύλλα βασιλικού…

Εμείς, πάντως, ετοιμαζόμαστε να το επισκεφτούμε για να διαπιστώσουμε αν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό ή όχι.

Πληροφορίες: SIMUL gastronomic situ, Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737, καθημερινά 14:00–24:00, Δευτέρα κλειστά.