7 Food Sins: νεωτεριστική γαστρονομία στη νεοκλασική gastropub της Αθήνας

7-food-sins-food-sins
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο Αναστάσιος Τσομπανίδης πήγε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και ικανοποίησε τις γαστριμαργικές του ανησυχίες στο 7 Food Sins, μετρώντας... αμαρτωλές γεύσεις.

Στο νεοκλασικό κτίριο, της Πλατείας Φιλομούσων στην Πλάκα, χτυπά η καρδιά της νέας αντίληψης στην εστίαση για όλες τις ηλικίες. Με τους παλαιότερους να θυμόμαστε ότι στο κτίριο αυτό φιλοξενήθηκαν όλα τα ρoκ ρεύματα των περασμένων δεκαετιών, σήμερα κυριαρχούν η λιτή διακόσμηση με ιδιότυπα ξύλινα καθίσματα και μοντέρνους φωτισμούς. Στη μινιμαλιστική διάθεση των δημιουργών του, όμως, προσθέστε και τα εκκεντρικά μοτίβα πάνω στα οποία ο σεφ Τάσος Στεφάτος έχει δημιουργήσει πραγματικά ευρηματικά πιάτα βασισμένα πάνω σε κλασικά κρεατικά και ψαρικά.

Στις σαλάτες ξεχωρίσαμε την ψητή χωριάτικη, ενώ στα starters δοκιμάσαμε τα μαριναρισμένα και καπνισμένα μπαστουνάκια σολομού συνοδευόμενα με σορμπέ. Επίσης, το PH8, όπου ο σεφ με γαστριμαργική αρμονία παντρεύει το αυγό ποσέ, τα σπανάκια και την τρούφα, με την ανάμιξη των οποίων αναδύεται άρωμα μπέικον.

Στα κύρια πιάτα ξεχωρίζουμε

  • Τον μπακαλιάρο τεμπούρα με ταραμά και τηγανητά πατατάκια
  • Τα φιλετάκια Angus
  • Το φρέσκο λαυράκι με βραστά κολοκυθάκια και πουρέ μελιτζάνας

Οι προτάσεις, όμως, των δημιουργών του 7 Food Sins δεν σταματούν εδώ και οι επιλογές σίγουρα είναι πολλές ανάμεσα στις σαλάτες, τα ορεκτικά, τα κυρίως και τα pub grub. Για ένα πλήρες μενού θα δώσετε 30 ευρώ το άτομο, τιμή που ίσως θα μπορούσε να είναι πιο προσιτή.

Πληροφορίες: 7 Food Sins Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1 Πλάκα, 210 7011108, www.7foodsins.com

Αναστάσιος Τσομπανίδης