Έφτασε η ώρα του 14ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο

krasi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Μεταξύ άλλων, η γνωστή οινική εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά», που πραγματοποιείται από την ένωση «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», περιλαμβάνει και το Διαγωνισμό που αναδεικνύει τον Καλύτερο Οινοχόο, του οποίο ο τελικός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου.

Τρεις ημέρες απομένουν μέχρι τον τελικό του 14ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο 2016 που θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της οινικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά», στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, όπου το κρασί θα έχει την τιμητική του.

Οι συμμετέχοντες, μέσα από μια διαδικασία ευγενούς αναμέτρησης, θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, τόσο σε θεωρητικά όσο και πρακτικά θέματα που αφορούν το κρασί, αλλά και τη γαστρονομία ευρύτερα. Οι διαδικασίες του διαγωνισμού ακολουθούν τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων και η προετοιμασία γίνεται με άκρα μυστικότητα.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την ημιτελική φάση που θα πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα (χωρίς τη συμμετοχή κοινού) και αποτελείται από γραπτή εξέταση σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού–φαγητού καθώς και πρακτικές ασκήσεις, που αφορούν την τεχνική του σέρβις στη γαστρονομία. Από το σύνολο των διαγωνιζομένων η κριτική επιτροπή θα επιλέξει κατά την φάση αυτή τους τρεις καλύτερους για τον τελικό. Την τελική φάση μόνο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συγκεκριμένος αριθμός καλεσμένων, σε μια διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και ώρα 16:30 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και από την οποία θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής.

Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό του 2019, την κορυφαία διοργάνωση παγκοσμίως στο χώρο της οινοχοΐας.