Πάρτε γεύση από Μεσόγειο στο Mimaya

mimaya
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Αν σας αρέσει το άρωμα Μεσογείου στο πιάτο, κατεβείτε μια βόλτα στη Γλυφάδα και κάντε στάση στο Mimaya για να ανακαλύψετε το φρέσκο και μεσογειακό μενού του.

Στο νούμερο 8 της Μάρκου Μπότσαρη της Γλυφάδας, φυσά αέρας από Μεσόγειο, με το Mimaya να ζωντανεύει την αυθεντική, μεσογειακή κουζίνα, μέσα από τις συνταγές του chef και ιδιοκτήτη Μιχάλη Ηρωγλίδη.

Φρέσκες σαλάτες, εξαιρετικά ριζότο, απίστευτες μακαρονάδες, κρέατα εξαιρετικής ποιότητας Black Angus και ολόφρεσκο ψάρι συνθέτουν το μενού του Mimaya, το οποίο συνδυάζει την αυθεντική γαστρονομική παράδοση των χωρών της Μεσογείου με μια μοντέρνα και δημιουργική ματιά στη μαγεία της γεύσης.

Το μυστικό του; Yλικά φρέσκα, διαλεγμένα προσεκτικά, που αναμειγνύονται με μεράκι και μαεστρία, προκειμένου να προκύψει ένα πιάτο που η γεύση του θα σας εκπλήξει. Και από άποψη χώρου, όμως, το Mimaya συμπυκνώνει τη μεσογειακή αισθητική και φιλοξενία, έτσι ώστε να χωρά τη διάθεση για παρέα, καλό κρασί και καλό φαγητό. Αυθεντικά χειροποίητα πλακάκια από την Ισπανία και την Ιταλία, φτιαγμένα και ζωγραφισμένα στο χέρι, δίνουν έναν τόνο από την παράδοση της Μεσογείου στο χώρο, τα παράθυρα και οι τζαμαρίες παραπέμπουν στην αρχιτεκτονική των βιομηχανικών χώρων της Ελλάδας της δεκαετίας του ’50 και του ’60, ενώ η τσιμεντοκονία στα δάπεδα θυμίζει κάτι από τα παλιά.

Στα μεταλλικά φωτιζόμενα ράφια στους τοίχους του Mimaya θα βρείτε προϊόντα από όλη την Ελλάδα, αλλά και από επιλεγμένους προμηθευτές του εξωτερικού, προϊόντα παραδοσιακά, όπως εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού από τις Σέρρες, ελαιόλαδο από την Μεσσηνία, ξύδι βαλσάμικο, αλλά και σπάνια αλάτια από τη Μεσόγειο και τις θάλασσες του κόσμου. Και το καλύτερο; Όλα μπορείτε να τα δοκιμάσετε σε πιάτα ημέρας που ετοιμάζονται καθημερινά από τον σεφ.

Μετά από όλα αυτά, βάζουμε μπρος για Μεσόγειο, ξεκινώντας από τη Γλυφάδα!

Πληροφορίες: Mimaya, Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 210 894 4850, https://www.facebook.com/MimayaRGlyfada, http://www.mimaya.gr/