Γνωρίστε το νέο γλυκό του Στέλιου Παρλιάρου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

stelios-parliaros
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Και όπερα και γλυκά και Στέλιος Παρλιάρος και Άγιος Βαλεντίνος συνδυάζονται το επόμενο σαββατοκύριακο στο Μέγαρο, με αφορμή την Ημέρα των Ερωτευμένων στις 14 Φλεβάρη. Τότε είναι που θα κάνει και την παρθενική του εμφάνιση το… preludio.

Ο Στέλιος Παρλιάρος φημίζεται για τα γλυκά του. Το ίδιο και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία δεν γίνεται να περάσει χωρίς γλυκά δώρα και λιχουδιές. Γι’ αυτό και στις 14 Φεβρουαρίου θα συνδυαστούν τόσο ο έρωτας και τα γλυκά, όσο και η μουσική, σε μια παρουσίαση που πέφτει… γάντι στην ιδιαίτερη αυτή ημέρα.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Παρλιάρος πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα του γλυκιά δημιουργία, preludio, στο Μέγαρο Μουσικής (M Shop Café-νέο κτήριο), με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Βαθιά επηρεασμένος από τη μαγεία της όπερας, δημιούργησε μια γλυκιά σύνθεση από διαφορετικά υλικά που εναλλάσσονται και προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία. Η έμπνευση γεννήθηκε από τον όρο «πρελούδιο: μικρό μουσικό κομμάτι που παίζεται ως εισαγωγή σε μια μεγάλη μουσική σύνθεση. Επίσης, αυτόνομο μικρό έργο με ελεύθερη δομή, αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα».

Η παρουσίασή του πρόκειται να γίνει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 17:00 με ελεύθερη είσοδο, ενώ όσοι βρεθούν στο Μέγαρο θα απολαύσουν ένα ρόφημα ζεστής σοκολάτας με πιπεράτες νότες, βασισμένο σε συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου και φυσικά θα δοκιμάσουν πρώτοι το preludio.

Alkis Kaloudis

Στη συνέχεια, οι φίλοι των γλυκών απολαύσεων θα παρακολουθήσουν τον Στέλιο Παρλιάρο και τη δημοσιογράφο Ελένη Ψυχούλη σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την προέλευση ονομασιών διάσημων γλυκισμάτων, όπως η «Πάβλοβα», η τούρτα «Όπερα» και όχι μόνο! Και όσοι λάτρεις των γεύσεων έχουν απορίες θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στους δύο δημοφιλείς ομιλητές της βραδιάς.

Η παρουσίαση της νέας δημιουργίας του Στέλιου Παρλιάρου ειδικά για το Μέγαρο εντάσσεται στο πλαίσιο του διήμερου αφιερώματος Valentine goes Megaron (13 και 14/2). Έτσι, όσοι βρεθούν στο M Shop Café την Κυριακή 14/2 για την παρουσίαση του preludio, μπορούν να παρακολουθήσουν αμέσως μετά, στις 19:30, τη συναυλία «Love Stories» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία θα παρουσιάσει, υπό τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, διάσημες μελωδίες από κλασικές ταινίες με θέμα τον έρωτα.

Γλυκά, μουσική και έρωτας σας περιμένουν στο Μέγαρο και δεν βρίσκουμε κανένα λόγο για να μην περάσουμε μια βόλτα την πιο ερωτική μέρα του χρόνου.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 210 7282333, στις 14/2 στις 17.00, www.megaron.gr, https://www.facebook.com/megaron.gr