Τσικνοπέμπτη: ιδέες… τσικνίσματος για όλα τα γούστα

psita-kreata-mprizoles-soublakia-tsiknopempti
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Η αγαπημένη ημέρα κάθε λάτρη του φαγητού και ιδιαιτέρως των ψητών και των κρεατικών, που μας επιτρέπει να φάμε αμέτρητες ποσότητες κρέατος (κι όχι μόνο) χωρίς να χρειαζόμαστε δικαιολογία, έφτασε! Ακονίστε μαχαιροπίρουνα και ετοιμαστείτε για ένα γευστικό tour στην πόλη, ανάλογα με τα γούστα σας.

Για… κυριλέ Τσικνοπέμπτη

Αν θέλετε να βάλετε τα καλά σας και να «τσικνίσετε» διαφορετικά από άλλες χρονιές, χωρίς να ψάχνετε τραπέζι στις ταβέρνες και να μυρίζετε σαν να ψήνατε εσείς τα κρέατα, το NJV Athens Plaza σας έχει τη λύση, σε ένα διαφορετικό… meating. Στο εστιατόριο The Parliament σας περιμένει γεύμα ή δείπνο με λαχταριστό μπουφέ αποκλειστικά για κρεατοφάγους, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα μπριζολάκια, τα σουβλάκια, τα μπιφτέκια, μοσχάρια, χοιρινά κ.ο.κ. Στο γεύμα περιλαμβάνεται και 1 ποτήρι κρασί ανά άτομο και το κόστος φτάνει τα 28 ευρώ/άτομο. Αν θέλετε κάτι πιο οικονομικό, παραμένοντας στο ξενοδοχείο, μπορείτε να γιορτάσετε στο Plaza Café, απολαμβάνοντας μια πιατέλα κρεατικών για 2 άτομα και 1 ποτήρι κρασί το άτομο, με κόστος 30 ευρώ το ζευγάρι. Πληροφορίες: NJV Plaza, Βασιλέως Γεωργίου Α’, πλατεία Συντάγματος, 210 3352400, http://www.njvathensplaza.gr/en/restaurants-and-bars.html#item-11_cat-restaurants

Φωτογραφία Γιώργος Βιτσαρόπουλος
Τσικνοπέμπτη με τέχνη

Αν η τέχνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας και θέλετε να σας συνοδεύει σε κάθε σας δραστηριότητα, ακόμη και στο τσιμπούσι της Τσικνοπέμπτης, τότε κατευθυνθείτε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό για μια ξεχωριστή βραδιά Τσικνοπέμπτης με πλούσιο μπουφέ, με λαχταριστά ορεκτικά, φρέσκιες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών και σπιτικών γλυκών. Τη βραδιά αυτή θα συνοδεύσει το νεοσύστατο μουσικό σύνολο που αποτελείται από τρεις γνωστούς μουσικούς της αθηναϊκής τζαζ σκηνής, την Ελισάβετ Μητσού στην κιθάρα, τον Παντελή Μπενετάτο στο πιάνο και τον Χάρη Πανταζή στο κοντραμπάσο. Πληροφορίες: http://www.theacropolismuseum.gr/el/content/kafe-estiatorio, 210 9000915 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Τσικνοπέμπτη για vegan

Επειδή και οι vegan έχουν ψυχή και μπορεί να θέλουν να γιορτάσουν αυτή την ημέρα με το δικό τους τρόπο, στο Rosebud θα βρουν την εναλλακτική. Στο χορτοφαγικό αυτό εστιατόριο, μπορείτε να φάτε και μπέργκερ και σουβλάκια, συνεχίζοντας την αποχή σας από το κρέας και δοκιμάζοντας το περίφημο μπέργκερ μανιταριών και το σουβλάκι πίτα με γύρο σόγιας. Σας εγγυόμαστε ότι η Τσικνοπέμπτη στο Rosebud θα είναι εξίσου γευστική και σίγουρα δεν θα σας στείλει κατευθείαν στο μπάνιο μόλις επιστρέψετε στο σπίτι, για να απαλλαγείτε από την τσίκνα. Πληροφορίες: Rosebud, Σκουφά 42 και Ομήρου 60, 210 3392370, fb page.

Παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη

Σας αφήσαμε για το τέλος, αυτό που ξέρουμε ότι περιμένετε με λίγο περισσότερη ανυπομονησία: τα κλασικά κρεατοφαγικά στέκια, όπου μπορείτε να φάτε ψητά, τηγανητά και ό,τι συμβουλεύουν οι διαιτολόγοι να κρατάμε μακριά από το πιάτο μας για να μην πάρουμε κιλά. Έχουμε και λέμε:

Στέκι του Ηλία, Θησείο: Εκεί θα απολαύσετε παϊδάκια σαν να μην υπάρχει αύριο, τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι και τζατζίκι, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα και άλλα καλούδια. Πληροφορίες: Θεσσαλονίκης 7 και Επταχάλκου 5, Θησείο, 210 3458052, fb page.

Εις το παυσίλυπον, Βοτανικός: Το μεζεδοπωλείο αυτό γίνεται συνήθεια για όσους το επισκεφτούν μια φορά και ειδικά για σήμερα, θα βγάλει ψησταριές έξω στο δρόμο και όλα θα γίνουν παραδοσιακά. Πεντανόστιμα χωριάτικα λουκάνικα και μπιφτεκάκια σχάρας, πανσέτες, παϊδάκια σας περιμένουν να τα συνδυάσετε με τις πιο γευστικές baby πατάτες που έχετε φάει ποτέ και άφθονο σπιτικό τσίπουρο. Πληροφορίες: Κορυτσάς 19 και Μελενίκου, Βοτανικός, 211 4094469, fb page.

Επί τω λαϊκώτερον, Πατήσια: Στα Πατήσια, το Επί τω λαϊκώτερον μονοπωλεί τις βραδιές για φαγητό, αλλά και τις Τσικνοπέμπτες κάθε χρόνο, των κατοίκων της περιοχής. Για φέτος, το μενού επιφυλάσσει σαλάτα με διάφορα λαχανικά και σος βινεγκρέτ, τυροκροκέτες, τζατζίκι, πατάτες τηγανητές, καλτσούνια με μέλι, τηγανιά (χοιρινό, πιπεριές, κρεμμύδια), κεμπάπ σμυρνέϊκο, πανσέτα στα κάρβουνα και κοτόπουλο φιλέτο μαριναρισμένο με μουστάρδα, με 16 ευρώ το άτομο. Πληροφορίες: Λ. Γαλατσίου και Αγίας Λαύρας 13, Πατήσια, 210 2111887, fb page.

Meliartos, κέντρο: Σε έναν πολυχώρο με γεύσεις από την ελληνική παράδοση, ο Meliartos σας περιμένει για μια δυνατή Τσικνοπέμπτη που θα περιλαμβάνει πιατέλα με μπριζολάκια χοιρινά, μπιφτέκι, λουκάνικο, πανσέτες (συνοδεύεται από 2 σουβλάκια 1 κοτόπουλο–1 χοιρινό, πατάτες, πίτες, σος μουστάρδας, σος bbq), μεγάλο σουβλάκι χοιρινό, μεγάλο σουβλάκι στήθος κοτόπουλο oriental (συνοδεύεται από πατάτες, πίτες, σος bbq), σουβλάκι κεμπάπ (συνοδεύεται από ντομάτα, κρεμμύδι, σος γιαουρτιού, πίτες, πατάτες) και δύο μπριζολάκια χοιρινά (συνοδεύεται από τζατζίκι, πατάτες, πίτες). Λίγο δροσερό κυκλαδίτικο τζατζίκι και ένας ντάκος σε κρητική κριθαροκουλούρα υπόσχονται να σας κρατήσουν καλή παρέα μέχρι να έρθει το… βαρύ πυροβολικό! Πληροφορίες: Ερμού 65 και Αιόλου, Αθήνα, 210 3237379, www.meliartos.gr, fb page

Το Τρίγωνο, Καλύβια: Το ψητό κρέας στο τρίγωνο έχει την τιμητική του καθημερινά, πόσο μάλλον την Τσικνοπέμπτη. Αν φτάσετε μέχρι εκεί, δοκιμάστε οπωσδήποτε τις ζουμερές μπριζόλες του και το νόστιμο, φρεσκοψημμένο κοκορέτσι του, για το οποίο φημίζεται. Πληροφορίες: Αθηνών 36, Καλύβια, 22990 48540.

Τέλης, Ψυρρή: Με εγγύηση ποιότητας δεκαετιών, ο Τέλης έχει κάνει διατριβή στην μπριζόλα κι αυτό είναι το φαγητό που θα απολαύσετε εκεί, συνοδεία σαλάτας. Φημίζεται για τις λαχταριστές μπριζόλες του, αλλά και για την… απλοχεριά του, αφού πολλές φορές όσοι περιμένουν να πάρουν φαγητό πακέτο, τσιμπούν και ένα μπριζολάκι για την αναμονή! Πληροφορίες: Ευριπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου, 210 3242775.

Τζούλια Τασώνη