Γαρύφαλλο και Κανέλα: ατόφιες μικρασιάτικες γεύσεις, μετά ελληνικής μουσικής

garufallo-kai-kanela
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Το Κουκάκι έχει τη δική του μικρασιατική γωνιά κι εμείς την τιμήσαμε.

Μία έκπληξη θα σας περιμένει όταν θα διαβείτε την κεντρική πόρτα του μαγαζιού. Από τη ζεστή υποδοχή του οικοδεσπότη Δημοσθένη Τανίδη και της μητέρας του Γαρυφαλλιάς, που το γένος της προέρχεται από την Καππαδοκία, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια μέσα στον χώρο, όλα στο Γαρύφαλλο και Κανέλα είναι προσεγμένα και ιδιαίτερα, συνθέτοντας μία εικόνα του ελληνισμού της Ανατολής.

Παρασκευή βράδυ και μία ντουζίνα μαγειρεμένα φαγητά φιγουράρουν με κυρίαρχο άρωμα τις χαμένες πατρίδες. Δροσερή σαλάτα με πληγούρι, γαλατιανοί κεφτέδες, κεφτέδες της Μαμάς σερβίρονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο συντροφιά με παραδοσιακούς μικρασιάτικους ρυθμούς.

Τα τρία μέλη της κομπανίας μας θυμίζουν ήχους και στίχους που γράφτηκαν και στην περίοδο ακμής του ελληνισμού, αλλά και της μικρασιατικής καταστροφής. Τα εκτελούν δε χρησιμοποιώντας πρωτότυπα όργανα, όπως λαούτο, μπουράκ, κανονάκι και κουτάλια.

Η Κυρία Γαρυφαλλιά δεν θα μπορούσε να παραλείψει στην μαγειρική της τα μπαχάρια, όπως αυτά που έδωσαν και το όνομά τους στο κατάστημα. Έτσι, με τη δεξιοτεχνία της σας δίνει ευρηματικές γεύσεις από τις χαμένες πατρίδες, όπως Ισμίρ Πιλάφ, Καρνί Γιαλούτ, Παπάς Γιαχνί κ.ά.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το καθημερινό μενού με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, για την οποία fans έρχονται και από μακρινά μέρη της Αθήνας για να την γευθούν

Πληροφορίες: Γαρύφαλλο και Κανέλα, Ανδρούτσου 35 & Ζαν Μωρεάς 28, Κουκάκι, 2109245332, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 ρεμπέτικη κομπανία, http://www.garyfallo-kanela.gr/

Αναστάσιος Τσομπανίδης