Πού να φάτε νόστιμο μπακαλιάρο και σκορδαλιά στην Αθήνα

sardelaki
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Την 25η Μαρτίου μπορεί να σας «κυνηγάει» όλη μέρα η έντονη οσμή του σκόρδου, αλλά αν την παραβλέψετε, μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε υπέροχη σκορδαλιά και μπακαλιάρο, σε κάποιο από τα όμορφα ταβερνάκια και εστιατόρια της Αθήνας. Ιδού μερικά!

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ. Πάρτε ιδέες!

Σαρδελάκι

Αν σκοπεύετε η βόλτα της 25ης Μαρτίου να είναι μακριά από το κέντρο και πιο κοντά στη θάλασσα, το Σαρδελάκι της Γλυφάδας είναι ό,τι πρέπει για θαλασσινούς μεζέδες, ψάρια και φυσικά ούζο και τσίπουρο σε τιμές φιλικές για το πορτοφόλι σας. Ο χώρος είναι φρέσκος και εκλεπτυσμένος, βάζοντας μια πιο σύγχρονη πινελιά στο παραδοσιακό της ημέρας, ο μπακαλιάρος του τρυφερός και η σκορδαλιά του… μπόμπα! Πληροφορίες: Φοίβης 15, Γλυφάδα, 211 4021195, από 15 ευρώ το άτομο, fb page.

Τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου

Η παλιά αυτή παραδοσιακή ταβέρνα στην Πλάκα που μετρά χρόνια από το 1865, φανερώνει και από την ονομασία της ότι, αν μη τι άλλο, η σπεσιαλιτέ της είναι ο μπακαλιάρος. Με τηγανητό και αφράτο μπακαλιαράκι, σπιτική σκορδαλιά, μυρωδάτο κρασί από τα Μεσόγεια, φρεσκοκομμένες πατάτες και πλήθος άλλων γεύσεων για όσους δεν είναι και τόσο παραδοσιακοί, τα «Μπακαλιαράκια του Δαμίγου» ξέρουν πώς να συνθέσουν την ιδανική 25η Μαρτίου για εσάς. Κατευθυνθείτε σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Αθήνας, απολαύστε στιγμές σε έναν ανακαινισμένο χώρο, με φόντο ασπρόμαυρο με ξύλινες κορνίζες και χαμόγελα πλατιά και αφήστε τη μυρωδιά –και τη γεύση- της σκορδαλιάς να σας… ζαλίσει! Πληροφορίες: Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, 210 3225084, από 18 ευρώ το άτομο, http://www.mpakaliarakia.gr

Ο Ψητός Μπακαλιάρος

Αν ο μπακαλιάρος είναι ένα ψάρι που τρώτε λίγες φορές το χρόνο και όταν το τρώτε θέλετε να είναι όπως πρέπει, τότε σημειώστε: Ψητός Μπακαλιάρος στο Ηράκλειο. Δίνει μια καλή εναλλακτική στον τηγανητό, είναι νόστιμος και τραγανός, ψημένος όπως πρέπει, και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το μαγαζί έχει κάνει διατριβή σε αυτόν. Κατά τα άλλα θα βρείτε έναν μικρό κατάλογο με μερικές σαλάτες, ορεκτικά και ψαρικά, αλλά σίγουρα ο ψητός μπακαλιάρος πρέπει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας. Πληροφορίες: Θράκης 2 & Φιλικής Εταιρείας, Ηράκλειο, 210 2834745, με 13 ευρώ τρώτε και πίνετε όσο θέλετε, fb page.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Ρακί Μεζέ

Ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά σίγουρα είναι οι πρωταγωνιστές της ημέρας και δεν θα λείψουν από το Ρακί Μεζέ στις Τζιτζιφιές. Το μενού, όμως, θα είναι πλούσιο με ολόφρεσκα θαλασσινά, εμπνευσμένους θαλασσο-μεζέδες και φυσικά άφθονο ρακί ή κρασί, αλλά και χαλβά για επιδόρπιο, σε ένα χώρο με ύφος μοντέρνας ταβέρνας με χαρούμενες χρωματιστές πινελιές και επιρροές ψαράδικου. Πληροφορίες: Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, 210 9429027, κόστος από 14 ευρώ το άτομο, fb page.

Ψαράκια και θαλασσινά

Είτε επιλέξετε το κατάστημα του Χαλανδρίου, είτε της Βάρκιζας, είτε της Κηφισιάς, το σίγουρο είναι στο «Ψαράκια και θαλασσινά» θα απολαύσετε πλούσιο μπακαλιάρο και… αρωματική σκορδαλιά, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε και με άλλους μεζέδες, πάλι με αέρα θάλασσας, όπως καβουροσαλάτα, μύδια, γαρίδες σαγανάκι, καλαμάρι τηγανητό, ξιδάτο χταπόδι κ.ο.κ. Και στα 3 μαγαζιά, οι χώροι είναι μοντέρνοι και φιλόξενοι, ενώ οι τιμές δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Πληροφορίες: Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, 210 6855932, fb page, Ιλισίων 27, Νέα Κηφισιά, 210 6203622, fb page, Λεωφόρος Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, 210 965 4138, fb page, από 13 ευρώ το άτομο.

NJV Athens Plaza

Όσοι δεν είναι πολύ της ταβέρνας και θέλουν να συνδυάσουν τα παραδοσιακά εδέσματα με ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον, το εστιατόριο The Parliament στο ξενοδοχείο Athens Plaza έχει ετοιμάσει την ιδανική 25η Μαρτίου γι’ αυτούς. Μετά την παρέλαση, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον κόσμο με το παραδοσιακό πιάτο της ημέρας και άλλες μοναδικές γεύσεις, με σαλάτες και γλυκά σε μπουφέ, αλλά και τη συνοδεία ενός ποτηριού κρασί (28 ευρώ/άτομο). Πληροφορίες: Βασιλέως Γεωργίου Α’, πλατεία Συντάγματος, 210 3352400, http://www.njvathensplaza.gr/en/restaurants-and-bars.html#item-11_cat-restaurants