Πώς ένα γεύμα μπορεί να αποκαλύψει την προσωπικότητά σας

fagito-estiatorio
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Οργανωτικοί ή περίεργοι; Κοινωνικοί ή περιπετειώδεις; Ό,τι κι αν είστε, ο τρόπος που τρώτε το φαγητό σας μπορεί να το φανερώσει!

Δεν είναι το τι τρώμε, αλλά πώς το τρώμε που φανερώνει πολλά για εμάς, σύμφωνα με ειδικούς από το αμερικάνικο site, Little Things, το οποίο συνέταξε μια σειρά από infographics που αποκαλύπτουν την προσωπικότητά μας, ανάλογα με το πώς απολαμβάνουμε να τρώμε το φαγητό μας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν ένα πιάτο με πολλούς τρόπους, ο Phil Mutz του Little Things έφτιαξε μια λίστα με τους 9 πιο δημοφιλείς, εξηγώντας τι σημαίνει ο κάθε ένας για την προσωπικότητά μας.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα γνωρίσετε κάποιον σε ένα γεύμα, εστιατόριο κ.ο.κ., έχετε υπόψη σας τα παρακάτω.

Αν τρώτε αργά, ζείτε τη στιγμή

Αν ανήκετε σε αυτούς που αναζητούν πάντα να γεύονται το φαγητό κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και κατ’ επέκταση καθυστερούν να τελειώσουν, τότε είστε άνθρωποι που τους αρέσει να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Η Juliet A. Boghossian, ειδική στο θέμα συμπεριφοράς και φαγητού και founder του σκεπτικού του Foodology, αναφέρει ότι κάποιος που τρώει αργά μπορεί να είναι πολύ πεισματάρης και αυστηρός στις συνήθειές του, βάζοντας προτεραιότητα τον εαυτό του και τη ζωή του.

Αν τρώτε γρήγορα, είστε multi-taskers

Οι άνθρωποι που μετά βίας αναπνέουν όταν τρώνε, συνήθως είναι άνθρωποι που αναλαμβάνουν πολλά καθήκοντα και είναι καλοί με τις προθεσμίες. Σε αντίθεση με αυτούς που τρώνε αργά, αυτοί που εξαφανίζουν γρήγορα ένα πιάτο, έχουν μεγάλη πιθανότητα να βάζουν άλλα πράγματα και ανθρώπους πάνω από τον εαυτό τους. Συνήθως είναι καλοί συνεργάτες, αλλά δεν αφιερώνουν τον χρόνο που θα έπρεπε στις δικές τους ανάγκες και τον εαυτό τους.

Αν τρώτε «οργανωμένα», είστε τακτικοί

Αν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει «οργανωμένα», σκεφτείτε αυτούς που ξεχωρίζουν τις διαφορετικές τροφές σε ένα πιάτο, έτσι ώστε να μην ακουμπάει η μία την άλλη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν την τάξη πάνω απ’ όλα στην καθημερινότητά τους κι επειδή θέλουν όλα να γίνονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο, δεν μοιράζονται εύκολα ευθύνες με άλλους –τις αναλαμβάνουν μόνοι τους. Πολύ πιθανό να μην είναι και πολύ ευέλικτοι, να έχουν σπίτια πεντακάθαρα και αστραφτερά, αλλά μάλλον θα πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια να δουν τα πράγματα πιο χαλαρά.

Αν τρώτε απομονώνοντας τροφές, είστε μεθοδικοί

Όσοι τρώνε μόνο μια τροφή τη φορά, έχουν επίσης θέματα ευελιξίας. Οι περισσότεροι που απολαμβάνουν το φαγητό τους με αυτό τον τρόπο είναι μεθοδικοί και ξέρουν πώς να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά τους, δίνοντας μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, ό,τι κι αν κάνουν. Μισούν την αλλαγή και συχνά δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το ρεύμα, ενώ μάλλον θα έκαναν καλή παρέα με αυτούς που τρώνε «οργανωμένα».

Αν τρώτε ανακατεύοντας τροφές, είστε ανοιχτοί σε πειραματισμούς

Παίρνετε με το πιρούνι σας λίγο απ’ όλα, ανακατεύετε ό,τι υπάρχει στο πιάτο σας και φτιάχνετε λαχταριστές μπουκιές με πολλές τροφές μαζί; Τότε μάλλον είστε ανοιχτοί σε νέα πράγματα, σας αρέσουν οι πειραματισμοί τόσο στο φαγητό, όσο και στη ζωή. Όσοι ανακατεύουν τις τροφές στο πιάτο τους είναι συνήθως ανοιχτοί χαρακτήρες, έχουν δυνατές σχέσεις με τους φίλους τους και είναι άνετοι με το να αναλαμβάνουν ευθύνες. Με τόσα πράγματα στο πιάτο τους, όμως, συχνά, παρουσιάζουν θέμα με τις προτεραιότητές τους και με το τι πρέπει να γίνει πρώτα, ενώ πολλοί μπορεί να παρουσιάζουν πρόβλημα συγκέντρωσης.

Αν τρώτε δυνατά, είστε ντόμπροι

Με την ελπίδα να μην αρχίσουν όλοι όσοι θέλουν να φαίνονται ντόμπροι να ρουφούν τη σούπα τους με όλη τους τη δύναμη, σας ενημερώνουμε πως όσοι κάνουν διάφορους θορύβους όταν τρώνε, είναι αδιαμφισβήτητα ελεύθερα πνεύματα που δεν νοιάζονται και πολύ για τη γνώμη των άλλων. Είναι ντόμπροι και ειλικρινείς, σε σημείο που πολλοί να τους θεωρούν αγενείς, κάτι που, όμως, δεν ισχύει.

Αν τρώτε προετοιμάζοντας το φαγητό σας, έχετε στρατηγική σκέψη

Άλλος ένας οργανωτικός τύπος μπαίνει στην παρέα και είναι αυτός που κόβει ό,τι περιέχει το πιάτο σε μικρά κομμάτια πριν ακόμη φάει, ετοιμάζοντας από πριν π.χ. το κρέας του. Αυτό υποδηλώνει στρατηγική σκέψη και όσοι τρώνε έτσι φαίνεται πως θέλουν να είναι ένα βήμα μπροστά από όλους. Έχουν μεγάλα όνειρα και συχνά σχεδιάζουν το μέλλον, αλλά φαίνεται πως πολλές φορές χάνουν το παρόν. Ταιριάζουν, πάντως, καλά και με άλλους που κόβουν το κρέας τους από πριν, καθώς έχουν και οι δύο στόχους για τη ζωή και το μέλλον.

Αν τρώτε τα πάντα, είστε περιπετειώδεις

Αναζητάτε πάντα την επόμενη γευστική εμπειρία και είστε πάντα πρόθυμοι να δοκιμάσετε νέες, εξωτικές τροφές; Τότε σίγουρα σας αρέσει η περιπέτεια, τόσο στη ζωή, όσο και στη γεύση. Απολαμβάνετε να παίρνετε ρίσκα, είστε θαρραλέοι και «έξω καρδιά», έχετε ανοιχτό μυαλό και δεν βαριέστε εύκολα. Παρ’ όλ’ αυτά, πρέπει να είστε λίγο προσεκτικοί με τους άλλους που δεν μοιράζονται μια τόσο περιπετειώδη φύση, προκειμένου να μην τους τρομάξετε.

Αν τα θέλετε όλα με συγκεκριμένο τρόπο, είστε επιλεκτικοί

Υπάρχουν πολλοί που όταν τρώνε έξω ρωτούν αρκετά για το μενού και τα πιάτα, ζητούν το φαγητό τους να ετοιμαστεί με συγκεκριμένο τρόπο και μοιάζουν λίγο δύστροποι. Αυτοί, όμως, είναι άνθρωποι που νιώθουν άνετα με αυτό που θέλουν και το διεκδικούν, είναι περίεργοι, διψούν για γνώση και δεν έχουν πρόβλημα να ρωτούν, αν αυτό τους βοηθά να παραμείνουν σε βολική ζώνη. Καλό θα ήταν, βέβαια, να προσπαθούν να δοκιμάζουν και καινούργια πράγματα πού και πού.

Από όλα τα παραπάνω, φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποια συνήθεια στο φαγητό που να είναι ξεκάθαρα θετική ή αρνητική, καθώς όλες έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Το παν είναι να απολαμβάνετε το φαγητό σας, όπως εσείς νομίζετε!