Σπαγγέτι με άρωμα… εντόμων πωλείται ήδη στη Γαλλία

spaggeti-olikis-alesis
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Η Stephanie Richard έχει την απάντηση για όσους πίστευαν πάντα ότι η αγαπημένη τους μακαρονάδα δεν τους παρέχει την πρωτεΐνη που χρειάζονται: σπαγγέτι με ολίγον από… γρύλλο.

Η Stephanie Richard βρίσκεται στη βορειοανατολική Γαλλία, στο Thiefosse και σερβίρει φουσίλι, πένες και σπαγγέτι με ένα πολύ ιδιαίτερο συστατικό, που δεν θα βρείτε σε άλλα ζυμαρικά: έντομα.

Η ιδέα ήρθε όταν μια εταιρία στην περιοχή του Ροδανού ξεκίνησε να φτιάχνει αλεύρι από έντομα, όπως γρύλλους και ακρίδες, το οποίο η Stephanie Richard αξιοποίησε μαζί με αυγά, αλεύρι σταρένιο για να φτιάξει αυτά τα ιδιαίτερα ζυμαρικά, που πλέον είναι φουλ στην πρωτεΐνη.

Η Stephanie Richard ξεκίνησε αυτή την επιχείρηση το 2012 και σήμερα παράγει περισσότερα από 400 κιλά ζυμαρικά την εβδομάδα, με το πακέτο των 250 γραμμαρίων να κοστίζει 6,6 ευρώ, δηλαδή πιο ακριβά από το παραδοσιακό.

Η ίδια η Richard δηλώνει ότι τα έντομα αποτελούν την πρωτεΐνη του μέλλοντος, ενώ το 2013 τα Ηνωμένα Έθνη σημείωσαν ότι υπάρχει τεράστια προοπτική, ώστε να φτάνουν για όλους τους ανθρώπους και τα ζώα φάρμας.

Εσείς θα τα δοκιμάζατε;

Info: http://www.pastadelices.fr/