Mezzaluna Κεφαλάρι: Πώς ένα business lunch μετατρέπεται σε εμπειρία

mezzaluna
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Το ήξερες από την Βουλιαγμένη ως ένα σπουδαίο ιταλικό εστιατόριο και το προτιμούσες στο Golden Hall για την σταθερή ποιότητα των πιάτων του. Από τότε όμως που το Mezzaluna μεταφέρθηκε στο καταπράσινο Κεφαλάρι, ανανεώθηκε πλήρως και απέκτησε έναν σπουδαίο chef, τον Μανώλη Γαρνέλη, άρτι αφιχθέντα από το Βαρούλκο, ψάχνεις συνεχώς ευκαιρία για να βρεθείς στα Βόρεια.

Η αφορμή ήταν ένα εταιρικό business lunch, το Κεφαλάρι βόλευε, ο καιρός ευνοούσε, αλλά οι επιλογές ήταν λιγοστές, βλέπεις το κενό που άφησε πίσω του το Πεντελικό, ακόμα δεν έχει συμπληρωθεί καταλλήλως. Ή έτσι νομίζαμε. Μέχρι που επισκεφθήκαμε το κομψό Mezzaluna.

Είχαμε ακούσει πως πλέον σερβίρει από το μεσημέρι κι επιπλέον πως έχει αποκτήσει νέο σεφ, τον ταλαντούχο κύριο Μανώλη Γαρνέλη, που κατέφθασε μετά την τετραετή του θητεία στο Βαρούλκο, και νέο μενού με μεσογειακή αφορμή. Πράγματι, όσοι το θυμόμασταν από την Βουλιαγμένη ή από το Golden, ανακαλύψαμε ένα εστιατόριο εντελώς διαφορετικού concept. Κουζίνα υψηλότατου επιπέδου, άψογο service και υπέροχη ατμόσφαιρα. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρώτα σε κερδίζει ο χώρος. Κομψός και λιτός, αφήνει το «έξω» να υπερισχύσει και δε σε αποσπά από την εκπληκτική θέα προς το καταπράσινο παρκάκι. Ψηλοτάβανο, αριστοκρατικό και –το κυριότερο- άνετο, το Mezzaluna ανοίγει πλέον την τεράστια τζαμαρία του απ’ άκρη σ’ άκρη και μετατρέπεται σ’ ένα τεράστιο, γαλήνιο patio.

Στη συνέχεια βέβαια καταφθάνουν τα πιάτα και οι γεύσεις σε κάνουν να ξεχάσεις όλα τα υπόλοιπα. Δοκίμασα τον καπνιστό σολομό: φιλέτο σολομού Νορβηγίας με ολόφρεσκη σαλάτα από φινόκιο, ολόκληρο πορτοκάλι και vinaigrette εσπεριδοειδών. Το μεγάλο ατού του πιάτου; Οι λουκουμάδες κατσικίσιου τυριού με το κρυστάλλινο μπρικ, απολαυστικοί, συμπλήρωναν άψογα το ψάρι. Δεν αντιστάθηκα φυσικά και στις χορταστικές σαλάτες (ξεχωρίζει αυτή με το βασιλικό καβούρι, την κινόα και το lemongrass), μα ούτε και στο risotto carbonara που ήρθε στη μέση: ο Γαρνέλης σέβεται τις ιταλικές καταβολές του εστιατορίου και μαγειρεύει την ευφυέστερη παραλλαγή της κλασικής καρμπονάρας. Άριστο ριζότο με καπνιστή πανσέτα και κρεμώδη υφή.

Για κυρίως επέλεξα τα μάγουλα, αργοψημένο μοσχαράκι γάλακτος πάνω σε ριζότο αρωματισμένο με σαφράν και κράτησα νοερή σημείωση για το double cut του, το καρέ αρνιού με κρέμα porcini, ρεβύθια και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Μόνο που η επόμενη επίσκεψή μου θα είναι σίγουρα για δείπνο, θέλω να δω πώς μεταμορφώνεται το τεράστιο αυτό αίθριο το βράδυ, να μελετήσω με τη ησυχία μου τον κατάλογο των κρασιών (σε πρώτη ανάγνωση μου φάνηκε πλήρης και με καλές και προσιτές επιλογές) και φυσικά να επαναλάβω το επιδόρπιο: κάτι σαν μιλφέιγ μόνο δέκα φορές καλύτερο. Το ονομάζουν φύλλο, φτιάχνεται με τραγανό φύλλο αμυγδάλου, απολαυστική βανίλια Μαδαγασκάρης και φράουλες με δενδρολίβανο.

I.D. Mezzaluna/ Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι/ 210-6836828
www.facebook.com/mezzaluna.greece
Ανοιχτά Τρίτη-Κυριακή/ 12:30- 00:30