Πασχαλινές γευστικές προτάσεις σε 4 μέρη της Αθήνας

pasxa-geuma
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Μήπως βαρεθήκατε το σούβλισμα του αρνιού και φέτος τα προτιμάτε όλα έτοιμα, σε ένα εκλεκτό γεύμα σε εστιατόριο, όπου όλα θα είναι προσεγμένα κι εσείς απλώς θα κάτσετε και να τα απολαύσετε; Αν σας ακούγεται καλή ιδέα, τότε δείτε τις επιλογές σας.

The Parliament, Athens Plaza

Γιορτάστε το Πάσχα και γευτείτε την παράδοση στην καρδιά της Αθήνας, με λίγη πολυτέλεια, στο εστιατόριο The Parliament, του Athens Plaza, το οποίο αποτελεί… γευστική εγγύηση ποιότητας. Το Μεγάλο Σάββατο, μετά το σβήσιμο της λαμπάδας, σας περιμένει εορταστικό μενού με σπιτική μαγειρίτσα, σαλάτα με καρδιές μαρουλιού, αρνάκι με πέστο και πολλές ακόμη νοστιμιές, από τις 23.30 μέχρι τις 2.00, με 39 ευρώ/άτομο. Την Κυριακή του Πάσχα, ένας μεγάλος εορταστικός μπουφές με κλασικές πασχαλινές γεύσεις, όπως γαρδουμπάκια, κοκορέτσι, κοτόπουλο, σαλατικά, γλυκά και πολλά άλλα, θα συνθέσει από τις 13.00 έως τις 17.00 το ιδανικό πασχαλιάτικο γεύμα, με 49 ευρώ το άτομο. Πληροφορίες: Βασιλέως Γεωργίου Α’, Πλατεία Συντάγματος, 210 3352400, παιδιά ως 12 ετών έχουν 50% έκπτωση.

Ορίζοντες, Λυκαβηττός

Την ημέρα της Ανάστασης το μενού του εστιατορίου, που κοστίζει 42 ευρώ ανά άτομο, περιλαμβάνει μαγειρίτσα αρωματισμένη με ούζο και άνηθο, χειροποίητα πασχαλινά πουγκιά με συκωτάκια γάλακτος και κατσικίσιο τυρί, κουλί πιπεριάς Φλωρίνης, σαλάτα πολύχρωμων κηπευτικών με απάκι σωτέ και βινεγκρέτ αστεροειδή γλυκάνισου, αρνάκι μαριναρισμένο σε κρασί και αρωματικά και σιγομαγειρεμένο στα υγρά του για 24 ώρες, πουρέ μελιτζάνας και γαλακτομπούρεκο σε ζεστό σιρόπι με μαστίχα Χίου και παγωτό κανέλας. Πληροφορίες: Λόφος Λυκαβηττού, κρατήσεις 210 7227065.

Βυζαντινό, Hilton

Τη Μ. Παρασκευή, το Βυζαντινό θα ετοιμάσει νηστίσιμα εδέσματα και θαλασσινά με 42 ευρώ το άτομο, ενώ το Μ. Σάββατο, το αναστάσιμο δείπνο θα έχει την απαραίτητη λαμπρότητα με παραδοσιακή μαγειρίτσα και πλούσιο μπουφέ, με 55 ευρώ το άτομο. Την Κυριακή του Πάσχα, θα γιορτάσετε παραδοσιακά με ψητό αρνί, κόκκινα αβγά, παραδοσιακό μπουφέ, μεγάλη ποικιλία γλυκών και ζωντανή μουσική, με 65 ευρώ το άτομο, χωρίς άγχος για τα παιδιά, τα οποία θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν, θα διαβάσουν παραμύθια και θα διασκεδάσουν με επίβλεψη και δημιουργική απασχόληση από ανιματέρ σε μια χαριτωμένη, παιδική γωνιά εντός του εστιατορίου, με ειδικά διαμορφωμένο, χαμηλό μπουφέ για να μπορούν να σερβίρονται μόνα τους. Ο καλύτερος επίλογος για το εορταστικό τετραήμερο; Το οικογενειακό γεύμα στο Βυζαντινό τη Δευτέρα του Πάσχα, με παιδική γωνιά και μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών γεύσεων, με 42 ευρώ το άτομο. Όσο για το Galaxy Bar, το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θ’ ανοίξει τις πόρτες του από τις 3:00 το μεσημέρι για να απολαύσετε τον καφέ ή το απεριτίφ σας στην εντυπωσιακή βεράντα του με θέα την ανοιξιάτικη Αθήνα. Πληροφορίες: Εστιατόριο Βυζαντινό, Galaxy Bar, Hilton, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, κρατήσεις 210-7281400, προσφέρεται δωρεάν πάρκινγκ, παιδιά έως 5 χρονών απολαμβάνουν το φαγητό δωρεάν και από 6-12 ετών έχουν 50% έκπτωση.

Καστελόριζο, Βάρκιζα

Την Κυριακή του Πάσχα στο Καστελόριζο της Βάρκιζας, μπορείτε να γευθείτε στην τιμή των 29 ευρώ το άτομο, αρτοσκευάσματα και κριτσίνια χειροποίητα, ανάμεικτη σαλάτα κηπευτικών με μανιτάρια, λιαστή ντομάτα, μυρωδικά και βινεγκρέτ μελιού, ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κιμά και γραβιέρα Κρήτης με ελαφριά σάλτσα ντομάτας, ριζότο λαχανικών με λάδι τρούφας, αρνίσιο κότσι με κρασί και θυμάρι και λεμονάτες πατατούλες φούρνου με λαδορίγανη και για το τέλος, γλυκό του κουταλιού με παγωτό καϊμάκι. Πληροφορίες: Καστελόριζο Βάρκιζας, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, Τηλ.: 210 9655022.