Πιείτε… δίκαιο καφέ και γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Δίκαιου Εμπορίου

kafes-kokkoi
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2016

Οι λάτρεις του (δίκαιου) καφέ σε όλο τον κόσμο βρίσκονται μπροστά σε μια πρόκληση στις 13 Μαΐου, στο πλαίσιο του World Fairtrade Challenge. Πληροφορίες… εντός!

Αν σας αρέσει ο καφές και ταυτόχρονα θέλετε με τις επιλογές σας να συμβάλλετε στο δίκαιο εμπόριό του, μειώνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την καταστροφή του περιβάλλοντος για την παραγωγή του, τότε αυτή την Παρασκευή 13/5, από τις 17.00 έως τις 20.00, μην κανονίσετε τίποτα και κατευθυνθείτε στο Impact Hub Athens.

Εκεί, μαζί με την Fair Trade Hellas, θα γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Δίκαιου Εμπορίου πίνοντας πολλές κούπες δίκαιου καφέ, αλλά και μαγειρεύοντας με δίκαια προϊόντα και γνωρίζοντάς τα από κοντά.

Πρόκειται για ένα #worldfairtradechallenge που θα λάβει χώρα σε πολλές κοινότητες από διάφορες χώρες του κόσμου ταυτόχρονα, μετρώντας τις κούπες δικαίου καφέ και άρα τους παραγωγούς και τις κοινότητες που μπορούν να βοηθηθούν με αυτόν τον τρόπο.

Στόχος είναι να καταγραφεί ρεκόρ στον αριθμό των φλιτζανιών δίκαιου καφέ που θα καταναλωθούν κι έτσι να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα που να εκφράζει την παγκόσμια στήριξη που έχουν οι μικρής κλίμακας καλλιεργητές του καφέ στη μάχη τους κατά της κλιματικής αλλαγής. Όπως ίσως γνωρίζετε, η κλιματική αλλαγή επηρεάζει εκατομμύρια παραγωγούς που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα, ξηρασίες, πλημμύρες και ασθένειες των καλλιεργειών που τους στερούν το βασικό τους εισόδημα.

Κι αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση, μπορείτε να δηλώσετε εθελοντές σε αυτή την προσπάθεια στο [email protected], δίνοντας άλλο νόημα στον καφέ!

Η Παγκόσμια Ημέρα Δίκαιου Εμπορίου (World Fair Trade Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Μαΐου, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Δίκαιου Εμπορίου (WFTO), για να τονίσει τις αρχές και τις αξίες του δίκαιου εμπορίου. Με τον όρο «Δίκαιο Εμπόριο» (Fair Trade) εννοούμε ένα οργανωμένο κοινωνικό κίνημα, αλλά και μία προσέγγιση στην οικονομία της αγοράς, που στόχο έχει να βοηθήσει τους παραγωγούς στις αναπτυσσόμενες χώρες να λειτουργούν υπό καλύτερες εμπορικές συνθήκες και να προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Info

Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, πλ. Ψυρρή (πλησίον μετρό Μοναστηράκι)

Παρασκευή 13 Μαΐου 17.00-20.00.