Άνοιξε το πρώτο rollercoaster εστιατόριο της Αγγλίας

rollercoaster-restaurant

Το φαγητό δεν φτάνει πάντα από τα χέρια του σερβιτόρου στο τραπέζι...

ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2016

Το ιδανικό εστιατόριο για όσους δεν τα πάνε καλά με τους σερβιτόρους μόλις άνοιξε στην Αγγλία, αφού εκεί το φαγητό καταφτάνει στο τραπέζι με… rollercoaster!

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, θεματικό και θαλάσσιο πάρκο, Alton Towers, άνοιξε αυτό το μήνα το πρώτο rollercoaster εστιατόριο της χώρας, δίνοντας καινούργιο νόημα σε αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα ως… fast food.

Το νέο αυτό εστιατόριο στο Staffordshire, με τις ιδιαίτερες εγκαταστάσεις του, δίνει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να δουν το φαγητό τους να ταξιδεύει 8 μέτρα, μέσω rollercoaster που… αγνοούν τη βαρύτητα, πριν φτάσει σε ένα από τα 13 τραπέζια που είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν το γεύμα των πιο… περιπετειωδών. Κι αν αυτό σας φαίνεται μια περίεργη δοκιμασία για το φαγητό σας, να σας πούμε ότι το καθένα από τα πιάτα έχει δοκιμαστεί στο «κέντρο ελέγχου» του resort, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι αντέχει την ταχύτητα, η οποία παρομοιάζεται ως πιο γρήγορη κι από τον... Mo Farah όταν κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς.

Το νέο, rollercoaster εστιατόριο, μπορεί εύκολα να μπει στα πιο περίεργα του κόσμου

Το opening του περίεργου αυτού εστιατορίου, που σίγουρα κατακτά μια θέση ανάμεσα στα πιο περίεργα, ταυτόχρονα, όμως, πραγματοποιείται έπειτα από μια θυελλώδη χρονιά για το Alton Towers. Η φήμη του είχε υποστεί πλήγμα μετά το ατύχημα με το rollercoaster “The Smiler”, κατά το οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά 5 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης της 17χρονης Leah Washington και της 20χρονης Vicky Balch, οι οποίες αναγκαστικά υποβλήθηκαν σε ακρωτηριασμό ποδιού μετά το συμβάν. Πρόσφατα, μάλιστα, ένα τεχνικό λάθος στο Galactica Ride που άνοιξε στο πάρκο, προκάλεσε πανικό στους επιβαίνοντες, οι οποίοι έμειναν «κολλημένοι» στον αέρα για 30 λεπτά, αφού έντονη βροχή σταμάτησε τη βόλτα τους.

Το opening του εστιατορίου φαίνεται σαν την ευκαιρία του πάρκου να τραβήξει ξανά κόσμο, αφού θα προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία φαγητού στους επισκέπτες, τέτοια που δεν μπορούν να βρουν αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το δίκτυο με τις περιστροφές και τα περάσματα που έχουν ετοιμάσει, θυμίζοντας rollercoaster, για να καταφτάνει το φαγητό στο τραπέζι, δημιουργεί ένα πολύ ξεχωριστό θέαμα, που από μόνο του καθιστά το χώρο ως αξιοθέατο.

Κι όσο για το μενού του, περιλαμβάνει διάφορα είδη μπέργκερ, μπριζόλες, φιλέτα, παϊδάκια, σολομό, κοτόπουλο κάρυ, σπαράγγια με ριζότο και πλήθος ορεκτικών με καλαμάρι, ουρά αστακού και διάφορες άλλες επιλογές.

Για να πάρετε, όμως, μια καλύτερη γεύση, κάντε κλικ εδώ και δείτε το βίντεο στο youtube.