El Jiron: ο πρώην «Λωτός» στον Φάρο Ψυχικού μεταλλάσσεται σε all day bar-restaurant (και μας αρέσει!)

el-Jiron

Η όμορφη αυλή του Le Jiron

ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2016

Επισκεφτήκαμε το El Jiron και απολαύσαμε 3 σε 1: latin, ποτό και φαγητό, σε ένα χώρο που σε κάνει να θέλεις να κάτσεις όλη μέρα!

Μια νέα ολοήμερη επιλογή ποτού και εστίασης προσφέρει πλέον ο χώρος που επί πολλές δεκαετίες αποτελούσε συμβολικό σημείο συγκέντρωσης των κατοίκων της περιοχής.

Με μοντέρνα και ριζική αρχιτεκτονική αλλαγή του χώρου του πρώην «Λωτού», καθώς και της χωροθεσίας και γενικότερης διακόσμησής του σε latin πνεύμα, το αποτέλεσμα του El Jiron φαντάζει αρκετά αισθητικό και λειτουργικό. Το ισπανικό σύμβολο του «ταύρου» συνοδεύει διακριτικά κάθε τραπέζι, καθώς και η διακριτική, ομολογουμένως, μουσική με ορχηστρικές, latin κυρίως, επιλογές.

El Jiron fb page

Η νόστιμη σαλάτα με τις γαρίδες και την κινόα

Εάν θελήσετε φαγητό υπάρχει ένα ευρηματικό μενού από:

  • Σαλάτες, από τις οποίες ξεχωρίσαμε αυτήν με τραγανιστές γαρίδες, κινόα, κάσιους και καλαμπόκι, καθώς και αυτήν με κοτόπουλο, ανανά, αβοκάντο, σπόρους κάνναβης και βινεγκρέτ λάιμ.
  • Ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, αλλά και burger και ποιοτικά σάντουιτς.
  • Κυρίως πιάτα μεταξύ των οποίων μας εντυπωσίασε το καρπάτσιο από φιλέτο μόσχου, κουκουνάρι, λεμόνι και πράσινα φύλλα, καθώς και το ceviche με σολομό και φρούτα του πάθους.
  • Γλυκά με το δροσερό ποτήρι με κρέμα γιαουρτιού και τυριού, φυστίκι Aιγίνης, μάνγκο, φράουλες να ξεχωρίζει. Επίσης το αργεντίνικο μπριός με Dolce Deleche, παγωτό βανίλια και αμύγδαλο ήταν και πάλι δροσερό και γευστικό σαν εναλλακτική επιλογή.

Η αρχή του γεύματός σας απαιτεί, κατά την γνώμη μας, ένα από τα ξεχωριστά drinks που θα ετοιμάσει για εσάς ο bartender. Όσον αφορά τις τιμές, ίσως είναι λίγο ψηλότερες αυτού που θα περιμένατε.

Info
El Jiron
Δημητρίου Βασιλείου και Γλαύκου 14, Νέο Ψυχικό, 210 6717461
Tιμή πλήρους γεύματος: από 35 ευρώ το άτομο

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ