Homemade καφές: το νέο trend

nespresso1
ΤΡΙΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2016

9 λόγοι που είναι καλύτερο να φτιάχνεις τον καφέ μόνος σου στο σπίτι.

1. Δεν χρειάζεται να βγεις από το σπίτι για να πιείς το πρώτο καφεδάκι της ημέρας

Να ξεκινήσουμε με το εντελώς αυτονόητο και το κοινώς παραδεκτό, ότι δηλαδή ο πρωινός καφές είναι μια απόλαυση, και αυτό αποτελεί παγκόσμια αλήθεια. Πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της αφεντιάς μου, δεν διανοούνται να ξεκινήσουν την ημέρα κα να αντικρίσουν το φως του ήλιου, αν δεν έχουν καταναλώσει πρώτα μια σεβαστή ποσότητα λαχταριστού καφέ. Ο homemade καφές, freddo για το καλοκαιράκι που ξεκινά, σού δίνει τη δυνατότητα να ρουφήξεις τις γευστικές γουλιές και να πάρεις την ενέργεια που σου δίνουν ανιδιοτελώς, με τις πιτζάμες ακόμη, στη θαλπωρή του ζεστού σου σπιτιού τον χειμώνα ή του δροσερού, σκιερού σου μπαλκονιού το καλοκαίρι. Μια γερή δόση αδιάσπαστης και εγγυημένης ευχαρίστησης, προτού βγεις στην τρέλα της πόλης.

2. Τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες

Και, τέλος πάντων, τις καθημερινές, ας πούμε πως βολεύεσαι και, αφού βγαίνεις που βγαίνεις από το σπίτι, παίρνεις και τον καφέ από την καφετέρια. Τι γίνεται όμως τις αργίες, τα Σαββατοκύριακα και τις ημέρες εκείνες του χρόνου που δεν έχεις λόγο να ξεσπιτωθείς, ούτε όμως και διάθεση; Που έξω κάνει ζέστη και εσύ θες έναν freddo οπωσδήποτε, χωρίς να μετακινηθείς; Πώς τακτοποιείς την ανάγκη για καφεδάκι, όταν δεν σου κάνει κέφι να ξεμυτίσεις από το σπίτι και θες να είσαι μεταξύ καναπέ και κρεβατοκάμαρας όλη την ημέρα; Ο homemade freddo σού δίνει την επιλογή να ορίσεις εσύ το πότε και αν θα βγάλεις τις παντόφλες.

3. Οικονομία

Αν τα βάλεις κάτω και τα υπολογίσεις, ο καθημερινός καφές στοιχίζει. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, γιατί πρόκειται για μικροποσά που δίνεις κάθε πρωί, όμως, αδιαμφισβήτητα, η μαύρη τρύπα που δημιουργεί στο μηνιαίο budget σου δεν είναι αμελητέα, ειδικά αν σκεφτείς πως μπαίνοντας στην καφετέρια σίγουρα δεν θα πάρεις μόνο καφέ, αλλά οι Σειρήνες της τυρόπιτας ή του κρουασάν θα κάνουν την δουλειά στην τσέπη και τη σιλουέτα σου. Φτιάχνοντας το freddo cappuchino στο σπίτι, αντιθέτως, πρέπει να καλύψεις αρχικά το κόστος της μηχανής για την παρασκευή του freddo των ονείρων σου, ωστόσο η απόσβεση γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, ειδικά αν είσαι από εκείνους που δεν περιορίζονται σε ένα καφεδάκι την ημέρα.

4. Καφές για όλους

Έρχονται οι φίλοι για φαγητό και, μετά το γεύμα ή το δείπνο, ζητάνε ένα φρέντο. Αν διαθέτεις τον εξοπλισμό κατ’ οίκον, όχι μόνο προσφέρεις μια ολοκληρωμένη φιλοξενία στους καλεσμένους και πουλάς μούρη για τις δεξιότητες οικοδέσποινας/οικοδεσπότη που διαθέτεις, αλλά, γλιτώνεις όλη την ομήγυρη από τα έξοδα του έτοιμου καφέ και παρατείνεις την παραμονή τους στο σπίτι σου, αφού δεν χρειάζεται να χαλάσει η παρέα μια ώρα αρχύτερα με το να βγείτε έξω για καφέ. 

5. Τον απολαμβάνεις ακριβώς όπως τον θες καθημερινά

Ο καφές είναι κάτι πολύ προσωπικό. Δεν είναι τυχαίο ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν τόσα είδη, με τόσες παραλλαγές σε γεύση, υφή, άρωμα. Τα γούστα στον καφέ είναι τόσα, όσα και οι άνθρωποι, θα τολμούσα να πω. Ακόμη και εκείνοι που χοντρικά πίνουν τον ίδιο καφέ, αν το ψάξεις, θα δεις πως στην λεπτομέρεια διαφέρουν. Ο καφές είναι και πρέπει να είναι προσωποποιημένος, κάτι που δύσκολα το κατακτάς. Σπάνια θα βρεις την καφετέρια εκείνη όπου ο παρασκευαστής θα έχει τον χρόνο, την διάθεση και τα μέσα να σου φτιάξει τον καφέ όπως ακριβώς τον έχεις ονειρευτεί. Αντιθέτως, σπίτι σου, τον φτιάχνεις ακριβώς στα μέτρα σου και, στην τελική, αν δεν τον πετύχεις, τουλάχιστον θα πεις: "mea culpa".  

6. Σε γλιτώνει από περιπέτειες

Σενάριο πρώτο: Βιάζεσαι να πιείς espresso, γιατί έχεις αργήσει για το γραφείο. Πηγαίνεις στην καφετέρια από όπου συνήθως προμηθεύεσαι το αντικείμενο του πόθου και βλέπεις μια ουρά ως την πόρτα της εισόδου. Που σημαίνει πως πρέπει να περιμένεις και να περιμένεις και να περιμένεις, μέχρι να φτάσει η σειρά σου. Και την ώρα που φτάνει η σειρά σου, χαλάει η μηχανή (ναι, μου έχει τύχει και αυτό).

Σενάριο δεύτερο: παρκάρεις κακήν κακώς έξω από την καφετέρια από όπου προμηθεύεσαι τον καφέ σου καθημερινά. Ο υπάλληλος έχει αλλάξει, με την άκρη του ματιού σου, τα αδέξια χέρια του σου δηλώνουν πως ο καινούριος είναι αρχάριος. Κάνεις αναστροφή με στόχο να βγεις προς άγραν άλλης καφετέριας στα πέριξ, αλλά κοιτάς το ρολόι, διαπιστώνεις πως δεν έχεις χρόνο για να φύγεις, να ξεπαρκάρεις, να οδηγήσεις ως τo επόμενο διαθέσιμο cafe, να παρκάρεις ξανά, και, έτσι, περιμένεις αγόγγυστα τη σειρά σου. Παραγγέλνεις, παίρνεις τον καφέ στο χέρι, μπαίνεις στο αμάξι και βγαίνεις Αττική Οδό. Χαλαρώνεις και πιάνεις το ποτήρι με λαχτάρα για την πρώτη γουλιά, για να διαπιστώσεις πως ο αρχάριος σού έχει βάλει...κανέλλα, ενώ όλοι ξέρουν πως σιχαίνεσαι την κανέλλα και πως αν ήθελες να φας κανέλλα θα παρήγγελνες ρυζόγαλο.

Με τον καφέ (Nespresso freddo, φυσικά) στο σπίτι, γλιτώνεις από όλα αυτά και ακόμη περισσότερα που μπορεί να συμβούν με λίγη ατυχία...

7. Ποικιλία και εναλλαγή

Ο freddo στο σπίτι σού δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάζεις διαφορετικούς καφέδες, από σπάνια χαρμάνια, και να επιλέγεις την γεύση εκείνη που ταιριάζει στη διάθεση, τα γούστα και τις ανάγκες της εκάστοτε ημέρας. Για το freddo ειδικά, προτείνονται 9 Εκλεκτές Ποικιλίες με έντονο άρωμα. Με τις κάψουλες Nespresso διαθέτεις μια προσωπική, ευέλικτη καφετέρια στο σπίτι.

8. Μηχανή έργο τέχνης

Οι καφετιέρες Nespresso είναι υψηλής αισθητικής, γεγονός που σημαίνει ότι προσθέτεις ένα διακοσμητικό στοιχείο στην κουζίνα σου, συνδυάζοντας την λειτουργικότητα με τη χρηστικότητα. Επιλέγεις ανάμεσα στα διαθέσιμα σχέδια και χρώματα εκείνο που ταιριάζει στις αποχρώσεις του δωματίου αλλά και στο στυλ που θες να διαμορφώσεις, και έχεις, με μια αγορά, δυο οφέλη. 

9. Καφές όπως πρέπει οπουδήποτε

Η μηχανή Nespresso μπορεί να μεταφερθεί στο γραφείο, στο εξοχικό και οπουδήποτε βρεθείς, εύκολα και απλά. Έτσι, έχεις τον freddo που θες, όπως τον θες, ακόμη και στην άγονη γραμμή, χωρίς να χρειαστεί να περάσεις τις διακοπές σου κάνοντας άνω κάτω το νησί για να βρεις έναν freddo που, στην καλύτερη, απλώς θα θυμίζει κάτι από εκείνον που έχεις συνηθίσει και που προτιμάς. 

Πάμε να φτιάξουμε freddo capuccino Nespresso

Συστατικά
Για ένα 1 μεγάλο ποτήρι συνταγών Nespresso (350 ml) θα χρειαστούμε:

2 κάψουλες Nespresso (2 x40 ml)
Παγάκια
80-100 ml φρέσκο παγωμένο γάλα(για καλύτερα αποτελέσματα επιλέξτε γάλα με χαμηλά λιπαρά)
Ζάχαρη (αν το επιθυμείτε)

Προετοιμασία

Ετοιμάστε 2 κάψουλες από την αγαπημένη σας Εκλεκτή Ποικιλία Nespresso (2 x40 ml). Προσθέστε τη ζάχαρη που επιθυμείτε και στη συνέχεια προσθέστε παγάκια. Γεμίστε το Aeroccino με φρέσκο γάλα και επιλέξτε την κρύα λειτουργία. Σε λίγα δευτερόλεπτα έχετε τέλειο κρύο αφρό γάλακτος για τον καφέ σας. Απολαύστε!