Freakshake: τα milkshake τρελάθηκαν

patissez

Τα freakshake του Patissez άνοιξαν το δρόμο στη νέα τάση

ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Ξεχάστε το κλασικό milkshake σκέτης σοκολάτας ή φράουλας που πίνατε ως τώρα με το παιχνιδιάρικο καλαμάκι σας. Η νέα τάση ανά τον κόσμο θέλει τα milkshake να κουβαλούν πάνω τους ολόκληρα ντόνατς, brownies, κουλούρια, καραμέλες, σαντιγί και οτιδήποτε άλλο στέλνει την απόλαυση –μαζί με τη χοληστερίνη και το σάκχαρο- εκτός ορίων, αλλάζοντάς τους ονομασία σε… freakshake.

Δροσερό, γλυκό και νοσταλγικό, το milkshake ήταν πάντα η αγαπημένη μας επιλογή απέναντι στο παγωτό, όσο η θερμοκρασία χτύπαγε κόκκινο. Πλέον, όμως, το κλασικό milkshake που όλοι θυμόμαστε έχει «παλιώσει» λίγο και τη θέση του έχουν πάρει κάποια milkshake-υπερπαραγωγή, γνωστά ως freakshake, που εκτός από γάλα και παγωτό, κουβαλούν τόπινγκ που τα… ψηλώνουν τουλάχιστον 10 πόντους, αυξάνοντας αναλόγως και την απόλαυση. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά, όπως τα παρουσίασε το msn.com.

Pâtissez (Κανμπέρα, Αυστραλία)
Το φαινόμενο των freakshake που έχει τρελάνει τους foodies ανά τον κόσμο, έχει ξεκινήσει από την Gina και Anna Petridis, μητέρα και κόρη που φαίνεται να… κρατούν από Ελλάδα, και το Pâtissez café τους στην Αυστραλία, το οποίο άνοιξαν το 2015, βάζοντας φαντασία στο κλασικό milkshake. Ανάμεσα στις δημιουργίες τους μπορεί να βρει κανείς milkshake cheesecake σοκολάτας, milkshake σοκολάτας-μέντας με ένα τεράστιο μπισκότο μέντας-σοκολάτας στην κορυφή και πολλά άλλα.

The black lion fb page
The Black Lion (Ντουμπάι, Ηνωμένα, Αραβικά Εμιράτα)
Το Black Lion της Μέσης Ανατολής έδωσε τη δική του χιουμοριστική βερσιόν, με το Freak Sheikh, το οποίο είναι όχι μόνο φωτογενές, αλλά και άκρως απολαυστικό. Στα τόπινγκ του θα συναντήσετε ντόνατ, κουλούρια και πολλά άλλα.

Black Tap fb page
Black Tap (Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες)
Όλοι ξέρουν ότι οι Νεοϋορκέζοι αγαπούν το φαγητό και το γλυκό, αλλά το Black Tap δίνει μια νέα διάσταση σε αυτή τους την αγάπη, φτιάχνοντας milkshake-πύργους. Μπισκότα, σάλτσα σοκολάτας, σαντιγί, ζαχαρωτά και παγωτό είναι μερικά μόνο από τα υλικά που χρησιμοποιούν στην κορυφή του εντυπωσιακού freakshake, το οποίο είναι ικανό να προκαλέσει έμφραγμα και μόνο που το κοιτάς.

David's fb page
David's Bakery (Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη)
Στη μακρινή Μπανγκόκ και το David’s Bakery, τα εν λόγω freakshake φτιάχνονται με φρέσκα υλικά και με τέλεια ισορροπία, δίνοντας αποτέλεσμα έτοιμο για το Instagram.

Foodcraft Espresso & Bakery fb page
Food Craft Espresso (Σίδνεϊ, Αυστραλία)
Ένα μαλακό ντόνατ με γέμιση μαρμελάδας στολίζει το υπέροχο milkshake φράουλας, δίνοντας μια έκδοση λίγο πιο… μαζεμένη από τα συνηθισμένα. Το συγκεκριμένο café ειδικεύεται στα ντόνατς με nutella ή μαρμελάδα και τα χρησιμοποιεί κατά κόρον για ένα ακόμη πιο γλυκό τελείωμα στις δημιουργίες τους.

Garage 51 fb page
Garage 51 (Petaling Jaya, Μαλαισία)
Αυτό το freakshake από το Garage 51 της Μαλαισίας μοιάζει σαν να πετάει από μέσα του πλήθος μπισκότων, ενώ στο πλάι έχει και μια σύριγγα γεμάτη σάλτσα σοκολάτας, που βάζει και τον ενδιαφερόμενο στο «παιχνίδι» της δημιουργίας.

GD Bro Burger fb page
GD Bro Burger (Santa Ana, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες)
Το μπέργκερ με τα κόκκινα ψωμάκια του GD Bro Burger τρέλανε τους πάντες στο φεστιβάλ Coachella φέτος, η τρέλα, όμως, δεν σταματά εκεί. Το διάσημο μπεργκεράδικο στη Santa Ana της Καλιφόρνια μπήκε κι αυτό στη νέα τάση με αυτό το πολύχρωμο αλά Jackson Pollock milkshake που δείχνει πολύ καλό για να το καταστρέψει κάποιος τρώγοντάς το.

Kumori fb page
Kumori (Makati, Φιλιππίνες)
Όσοι λιγουρεύονται τα εν λόγω freakshake, αλλά θέλουν να απολαύσουν κάτι με… λιγότερες τύψεις, θα χρειαστεί να φτάσουν ως τις Φιλιππίνες και το Kumori για να βρουν το milkshake με πράσινο τσάι matcha. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος πράσινο τσαγιού με πολλά οφέλη για τον οργανισμό, το οποίο δίνει ένα γευστικό αποτέλεσμα με λιγότερες θερμίδες και πιο υγιεινό, έτσι ώστε να μην τρέμετε την επόμενη εξέταση αίματος.

Wally's Coffee (Lille, Γαλλία)
Οι Γάλλοι μοιάζουν πολύ εκλεπτυσμένοι για κάτι τόσο υπερβολικό, σωστά; Λάθος! Παρ’ όλο που το Wally’s Coffee είναι το μοναδικό του είδους του στη Γαλλία, ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά και μάλλον πολύ θερμά απέναντι στη νέα μόδα.