Το πρώτο γυμνό εστιατόριο της Ιαπωνίας έχει αυστηρή «πόρτα»

gunaika-sousi

Στο πρώτο γυμνό εστιατόριο της Ιαπωνίας τα περιττά κιλά θα αφήσουν πολλούς εκτός.

ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Για να μπορέσουν να φάνε στο πρώτο διάσημο «γυμνό εστιατόριο» του Τόκιο οι επισκέπτες, φαίνεται πως θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια εμφάνισης.

Το πρώτο «γυμνό εστιατόριο» της Ιαπωνίας –εστιατόριο που οι πελάτες βγαίνουν από τα ρούχα τους… κυριολεκτικά- φαίνεται πως δεν είναι στους κανόνες του τόσο χαλαρό όσο θα περίμενε κανείς. Η πλήρης απαλλαγή από τα ρούχα είναι… εκτός μενού, με χάρτινα εσώρουχα να διανέμονται σε όλους κι όποιος είναι παχύσαρκος ή άνω των 60, έχει λιγότερες πιθανότητες να καταφέρει να βρει τραπέζι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.

Το φαγητό του εστιατορίου μπορεί να είναι βιολογικό, αλλά η επιστροφή στη φύση και την αγνότητα δεν τηρούνται πλήρως στο γενικότερο πλαίσιο του εστιατορίου, που πρόκειται να ανοίξει στις 29 Ιουλίου με την ονομασία Amrita.

Οι Ιάπωνες έχουν ήδη δείξει το ενδιαφέρον τους κλείνοντας εισιτήρια από 100 ευρώ το γεύμα, μέχρι 600+ για φαγητό και χορευτικό σόου, ενώ το μαγαζί είναι sold out για αρκετές βραδιές, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του opening.

Παχύσαρκοι, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με τατουάζ δεν θα μπορούν να κλείσουν τραπέζι.

Το ηλικιακό όριο εισόδου είναι 18-60 ετών και όποιος «κουβαλά» πάνω από 15 περιττά κιλά, μάλλον θα μένει εκτός. Όσοι, μάλιστα, έχουν πάρει ήδη εισιτήρια, μπορεί να ζήσουν αμήχανες στιγμές όταν ζυγιστούν και έχουν «απαγορευτικό» βάρος, που σημαίνει ότι θα χάσουν τη θέση τους, χωρίς αποζημίωση.

Στο αντίστοιχο εστιατόριο του Λονδίνου, η ανυπαρξία περιορισμών στο βάρος φαίνεται πως δυσαρέστησε πολλούς επισκέπτες που παραπονέθηκαν για άσχημο θέαμα, σύμφωνα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Amrita. Η ίδια αναφέρει ότι θέλουν να κρατήσουν μια ρωμαϊκή αισθητική στο εστιατόριο, σαν τους όμορφους πίνακες που βλέπουμε στα μουσεία, γι’ αυτό και προχώρησαν σε αυτούς τους περιορισμούς.

Οι επισκέπτες με τατουάζ θα «τρώνε πόρτα» επίσης, καθώς αυτή η μορφή body art συνδέεται συχνά με τον υπόκοσμο στην Ιαπωνία.

Ακόμη κι όσοι καταφέρουν να μπουν, όμως, θα πρέπει να υπακούσουν σε κανόνες που τους θέλουν να μην πιάνουν την κουβέντα απρόσκλητα σε άλλους, να μην έχουν μαζί τους κάμερα ή κινητό κ.ο.κ.

Η τάση των γυμνών εστιατορίων δείχνει να μεγαλώνει, διχάζοντας, όμως, τον κόσμο για το κατά πόσο αυτοί οι διαχωρισμοί στην είσοδο είναι σωστοί ή όχι.