Η πίτσα napoletana συναντά το aperitivo και γεννιέται το Napolitivo

napolitivo

Αυθεντική πίτσα napoletana στη Μαρίνα Φλοίσβου

ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Όταν δύο αγαπημένες ιταλικές συνήθειες συνδυάζονται, ένα μοναδικό concept δημιουργείται: ακούει στο όνομα Napolitivo και βρίσκεται στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Η ναπολιτάνικη πίτσα, η πιο διάσημη στον κόσμο, απαιτεί μαγειρική τέχνη, πρώτες ύλες από την περιοχή της Καμπανίας και έναν δεξιοτέχνη Pizzaiolo. Είναι μαλακιά και λεπτή στο εσωτερικό της, ενώ είναι αφράτη στην κρούστα της, δημιουργώντας αυτό που οι Ναπολιτάνοι αποκαλούν "cornicione". Οι ίδιοι εξηγούν πως η αυθεντική πίτσα πρέπει να είναι μαλακή, ευλύγιστη και να μπορεί να διπλωθεί εύκολα.

Αν σας έχει ανοίξει ήδη η όρεξη, κατεβείτε προς το Napolitivo στη Μαρίνα του Φλοίσβου, όπου θα ζήσετε την εμπειρία της αυθεντικής πίτσας napoletana και θα γνωρίσετε την ιταλική κουλτούρα απολαμβάνοντας aperitivi.

Νόστιμη πίτσα χωρίς λάδι, ζάχαρη ή συντηρητικά

Το ζυμάρι της πίτσας θα ανοίγεται κάθε μέρα στο κατάστημα και αποτελείται αποκλειστικά από νερό, αλεύρι 00, μαγιά, αλάτι και πάθος. Δεν περιέχει λάδι, ζάχαρη ή συντηρητικά. Στη συνέχεια οι Pizzaiolos το αφήνουν να ωριμάσει 12 με 24 ώρες σε προφυλαγμένο περιβάλλον, πριν ψηθεί στους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους.

Οι Pizzaiolos του Napolitivo εκπαιδεύτηκαν σε Ελλάδα και Ιταλία, από Ιταλούς maestros, ώστε να ετοιμάζουν καθημερινά την αυθεντική πίτσα, ενώ οι επιβλητικοί κόκκινοι χειροποίητοι ξυλόφουρνοι που ξεχωρίζουν στο χώρο, φτιάχτηκαν στη Νάπολη με τούβλα από τον Βεζούβιο.

Το μοντέρνο και η παράδοση συναντιούνται στο Napolitivo

Στο Napolitivo, θα απολαύσετε την αυθεντική συνταγή της πίτσας, η οποία δεν σερβίρεται ποτέ κομμένη, τρώγεται με μαχαίρι και πιρούνι ή διπλώνεται στα δύο, ενώ είναι πολύ ελαφριά και τόσο γευστική που δε θέλεις να τη μοιραστείς!

Με αγάπη για τη ναπολιτάνικη κουλτούρα, το Napolitivo παντρεύει το μοντέρνο industrial χαρακτήρα με παραδοσιακά ιταλικά στοιχεία και σας περιμένει να απολαύσετε αγαπημένες ιταλικές εμπειρίες, όπως espresso, φρέσκο gelato, λαχταριστά antipasti, μοναδικά ιταλικά κρασιά και την απόλυτη ναπολιτάνικη πίτσα.

Info
Napolitivo, Spirito Artigianale
Μαρίνα Φλοίσβου, 175 61, Παλαιό Φάληρο
210 9840012 [email protected]
Από τις 10 το πρωί έως τη 1.00 το βράδυ καθημερινά