Σούσι-ντόνατ: το σούσι δεν σταματά να εκπλήσσει

sousi-ntonat
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μετά τα σούσι-μπέργκερ, το σούσι παίρνει άλλη μορφή, μετατρέπεται σε ντόνατ και δημιουργεί μια νέα τάση που μοιάζει σούπερ απολαυστική.

Η vegan foodie που ξεκίνησε την ιστορία με τα σούσι μπέργκερ έκανε πάλι το… θαύμα της και έστειλε το θέμα «σούσι» ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας τα πολύ φωτογενή και λαχταριστά σούσι ντόνατ, που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο Instagram.

Η Sam, μια food blogger από τη Μελβούρνη, γνωστή και από το λογαριασμό της στο Instagram @sobeautifullyraw, πόσταρε τις τελευταίες δημιουργίες της στους 145 χιλιάδες followers της, πάντα vegan, και δεν άργησε να συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες likes. Κι από κει που τα φώτα είχαν πέσει στα διάφορα είδη σούσι, από το Chirashizushi και το Nigirizushi, μέχρι το Oshizushi και τα Inarizushi, πλέον το ενδιαφέρον του κόσμου μονοπωλούν τα σούσι σε μορφή… ντόνατ.

Sushi Donut Dreamin' 🦄 #vegan

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης SAM (@sobeautifullyraw) στις

Το νέο σούσι φτιάχνεται με καλούπι για ντόνατ, το οποίο λαδώνεται με λάδι καρύδας και μέσα σε αυτό τοποθετείται το ρύζι για σούσι, για να βγει στο ανάλογο σχήμα. Αυτό, έπειτα, ολοκληρώνεται με μαύρο σουσάμι, τζίντζερ, wasabi, αβοκάντο και μαγιονέζα από κάσιους και το αποτέλεσμα απαθανατίζεται στο Instagram απανταχού.

Το νέο αυτό είδος σούσι θα μπορούσε να παρομοιαστεί με... έργο τέχνης και πλέον αποτελεί παράδειγμα για πολλούς foodies εκεί έξω.

Η ίδια, μάλιστα, δεν σταματά εκεί και παρουσιάζει και... σούσι πίτσα, μπλέκοντας Ιταλία και Ιαπωνία σε ένα πιάτο. Τα στρογγυλά κομμάτια που βλέπετε στη φωτό είναι κομμάτια τόφου, τηγανισμένα σε λάδι καρύδας, tamari και σιρόπι σφενδάμου, ενώ μια νέα ιδέα που προκύπτει για το μέλλον από όλη αυτή τη σούσι-τρέλα, είναι τα σούσι νάτσος και σούσι τάκος... Αναμένουμε!