Στο Vein Wine Bar & Bistrot ετοιμάζονται «Κρασαρίσματα»

krasi-geusignosia

Έτοιμοι για... κρασαρίσματα;

ΤΡΙΤΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο οινογράφος και καθηγητής, Σίμος Γεωργόπουλος, ετοιμάζεται να ιντριγκάρει τους οινόφιλους εκεί έξω, με ένα κύκλο σεμιναρίων που θα φιλοξενηθεί στο Vein Wine Bar & Bistrot.

Ο χώρος των οινογευσιγνωσιών σίγουρα θα… κρασάρει με την έλευση των «Κρασαρισμάτων», των οινικών σεμιναρίων που θα παρουσιάζει κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, στο Vein Wine Bar & Bistrot, ο γνωστός οινογράφος και καθηγητής, Σίμος Γεωργόπουλος.

Αν σας αρέσει το κρασί και ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε και να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα γι’ αυτό, τότε ο Σίμος Γεωργόπουλος είναι ο ιδανικός για να αναλύσει πλήθος ερωτημάτων όπως: Ποιο ντόπιο σταφύλι θεωρείται το Tempranillo της Ελλάδας; Είναι τα γερμανικά ξηρά Riesling πεταμένα λεφτά; Πόσα φιλιά χρειάζονται ώστε το ασχημόπαπο της οξείδωσης να μεταμορφωθεί σε οινικό κύκνο; Μπορεί η Barbera να γίνει ο χαλίφης του Πιεμόντε; 

Ο ειδικός επί του κρασιού, Σίμος Γεωργόπουλος

Στα «Κρασαρίσματα», εκτός από τα ιδιαίτερα θέματα που έχουν επιλεγεί, θα πρωταγωνιστήσουν και εξαιρετικά κρασιά, ενώ όλα θα παρουσιαστούν με μοναδικό τρόπο από την πλέον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του οινικού χώρου.

Για το κατάλληλο οινικό mood βέβαια θα φροντίσει το πανέμορφο Vein Wine Bar & Bistrot της Γλυφάδας που θα φιλοξενήσει 6 πολύ δυνατά «Κρασαρίσματα» με διάρκεια από 2 ώρες μέχρι… τελικής πτώσεως και θα περιλαμβάνουν θεωρία, γευστική δοκιμή και συζήτηση.

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στις 8:30 μ.μ., με τίτλο «Ελληνικές ποικιλίες: Με τι μοιάζουν τελικά;». Εκεί, το Ξινόμαυρο, το Ασύρτικο, το Βιδιανό και οι άλλες σπουδαίες ελληνικές ποικιλίες θα αναζητήσουν τα διεθνή αδελφάκια τους, όχι με την βοήθεια πολύπλοκων εξετάσεων DNA, αλλά με τη χρησιμοποίηση μόνο ενός καλού ποτηριού! 

Info
Κρασαρίσματα, Vein Wine Bar & Bistrot
Μάρκου Μπότσαρη 3, Γλυφάδα
Κόστος σεμιναρίου 40 ευρώ/άτομο
Κρατήσεις απαραίτητες στο [email protected] ή στο [email protected]