Μεζεδοπωλείο Ψαρού: φτάσαμε ως την Ανάβυσσο για να απολαύσουμε λαχταριστούς ψαρομεζέδες

psarou

Ο εξωτερικός χώρος του μεζεδοπωλείου

ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο Τάσος Τσομπανίδης σας ξεναγεί στη θαλασσογνωσία του μαγαζιού που βρίσκεται στο Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου και ξυπνά ξανά μνήμες καλοκαιριού.

Είναι γεγονός ότι η επιστροφή μας στο «κλεινόν άστυ» χρειάζεται και πάλι αντιστρεσογόνες επιλογές ακόμη και εάν τύποις έχουμε πρωτοδιαβεί το φθινόπωρο. Το «Θυμάρι» είναι μία περιοχή της Αναβύσσου που προσφέρει απάνεμα κολπάκια όταν ο βοριάς μας δείχνει τα δόντια του. Μετά λοιπόν το θαλασσινό σας μπάνιο, σε οργανωμένη ή όχι παραλία, ανάλογα και με τα γούστα σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τα μαγαζάκια της περιοχής από τα περισσότερα των οποίων θα απολαύσετε και την Δύση του Ηλίου εφόσον βρεθείτε την ανάλογη ώρα.

Εμείς επισκεφθήκαμε το ψαρομεζεδοπολείο Ψαρού, συνιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Γιάννης Γαλακτόπουλος, που από το 2001 έδωσε το πετυχημένο στίγμα του στα θαλασσινά, λειτουργώντας με διαχρονική επιτυχία το μεζεδοπωλείο «Πιπεριά» στο Νέο Ψυχικό.

Ψαρού fb page

Δοκιμάστε οπωσδήπε μύδια, αν βρεθείτε στην Ψαρού

Από το μενού του ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε:

  • Τα καπνιστά μύδια
  • Τις πράσινες ελιές
  • Τη σπιτική μελιτζανοσαλάτα
  • Τη ρόκα με κατίκι Δομοκού
  • Το γόνο καλαμάρι

Στα κύρια πιάτα επιλέξαμε τα παρακάτω και τόσο το άρωμα, όσο και η νισιμιά τους έδειξαν ότι δικαιωθήκαμε:

  • Γαριδομακαρονάδα–Γιουβέτσι
  • Κριθαρότο-Γιουβέτσι

Η εξυπηρέτηση είναι άμεση και μπορείτε με 20 ευρώ το άτομο να απολαύσετε ένα μέρος από τα παραπάνω θαλασσινά εδέσματα.

Ξεχωρίσαμε επίσης και την χύμα-τσικουδιά του, με δείγμα ότι δεν μας… χτύπησε στο κεφάλι την επόμενη ημέρα. Όσον αφορά το επιδόρπιο, εκεί θα μπορούσε να υπάρχει κάτι παραπάνω από το παγωτό ξυλάκι, το οποίο όμως δεν αλλοιώνει την συνολικά θετική εικόνα που αποκομίσαμε.

Info
Μεζεδοπωλείο Ψαρού
46χλμ Αθηνών-Σουνίου
2291055171

ΤΑΣΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ