Premiere InterContinental: μια εκκεντρική ματιά στη μεσογειακή κουζίνα

premiere-intercontinental

Το δείπνο στο Premiere είναι κάπως έτσι

ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο Τάσος Τσομπανίδης μεταφέρει εντυπώσεις από το εστιατόριο Premiere του ξενοδοχείου Intercontinental, με τα ιδιαίτερα πιάτα και την υπέροχη θέα.

Όταν φθάνει κανείς στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου Intercontinental, με συνοδεία το λιτό μοτίβο του restaurant-lounge bar, πρωταρχικά απελευθερώνει την ματιά του προς τη μοναδική θέα της ιστορικής πόλης. Η φωτισμένη Ακρόπολη, ο Λυκαβηττός, αλλά και ο λόφος του Φιλοπάππου διαπερνούν και ξεκουράζουν την ματιά σας, την ώρα που οι άνθρωποι του Premiere έχουν ξεκινήσει τη δική τους ιεροτελεστία για την τέρψη σας.

Με την ευρηματική καθοδήγηση του γάλλου σεφ, Jean-Charles Metayer, θα σας ξεδιπλωθούν μια σειρά από δημιουργήματα που αξίζει να δοκιμάσετε. Άλλωστε η διεθνής προσωπική του βράβευσή, καθώς και του εστιατορίου, με το Golden Chef’s Hat Award&Select Wine του δίνει σημαντικά διαπιστευτήρια.

Athenaeum InterContinental Athens fb page / Katerina Paraschi

Επιλέξαμε, λοιπόν, μεταξύ άλλων για εσάς:

  • Πράσινη σαλάτα αρωματισμένη με φύλλα από ντολμάδες
  • Σολoμό με σoς ταρτάρ και κινόα με σαμπάνια. Συνοδεύεται από ένα ποτήρι παλαιωμένο λευκό κρασί της ποικιλίας Μαλαγουζιά (Οινοποιείο Αταλάντης Παπαδήμα)
  • Τραγανό χοιρινό απάκι με δέρμα φιστικιού και σoς από φέτα. Σερβίρεται με ροζέ κρασί του Κυρ Γιάννη (Μπουτάρη 2015)
  • Καραβίδες με καρπάτσιο από χταπόδι, άνθος θυμαριού και πάστα. Συνοδεύεται από ένα ποτήρι λευκό κρασί ποικιλίας Chateau Magnion από το Μπορντώ
  • Μπαρμπουνάκι με σάλτσα άνηθο που συνοδεύεται από ένα ποτήρι παλαιωμένο Ασύρτικο παραγωγής οινοποιείου της Σαντορίνης
  • Φιλέτο Angus με τραγανιστό κεράσι. Συνοδεύεται με επιλογή του σεφ, από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί Grand Reserve Naoussa (Μπουτάρης)
  • Για τους vegetarians προσφέρεται φέτα σφυρίδα με εσπεριδοειδή

Θα ήταν λογικό να πούμε ότι η πλούσια και ιδιαίτερη αυτή γαστρονομία προσφέρεται μόνον για λίγα πορτοφόλια. Η ποιότητα, όμως, είναι πολύ υψηλή και ως εκ τούτου μπορείτε να προσαρμόσετε τις παραγγελίες στο πορτοφόλι σας.

Info
Premiere, Ξενοδοχείο Intercontinental
Λ.Συγγρού 89-93
Κρατήσεις 210 9206980

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ