6+1 αγαπημένα στέκια της Αθήνας για να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ

little-kook

Παραμυθένιος καφές στο Little Kook

ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Απαραίτητος σχεδόν όσο και το… νερό για πολλούς, ο καφές παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, χαρίζοντάς μας εγρήγορση, άρωμα και δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα για χαλάρωση και κουβέντα. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του (την 1η Οκτωβρίου επίσημα και σήμερα για πολλές χώρες), γιατί να μην τον γιορτάσουμε σε ένα όμορφο café, από τα τόσα που έχει η πόλη μας;

Little Kook, Ψυρρή
Το παραδεχόμαστε: στο Little Kook δεν πας πρώτα απ’ όλα για τον καφέ του. Πας για την παραμυθένια –και ολίγον- σκοτεινή ατμόσφαιρά του, πας για τα υπέροχα γλυκά του, πας για το Halloween που έχει ήδη ξεκινήσει στο διάσημο –πλέον- γλυκοπαραμυθοπωλείο στου Ψυρρή. Γιατί, όμως, να μην συνοδέψει όλα τα παραπάνω κι ένας ζεστός αρωματικός καφές, την ημέρα που έχει την τιμητική του; Διαβάστε την εμπειρία μας στο Little Kook εδώ. Info: Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, Αθήνα, 210 3214144.

Ginger Ale fb page

Το Ginger Ale θα σας πάει 60 χρόνια πίσω

Ginger Ale, Εξάρχεια
Στο Ginger Ale θα πάτε, όχι μόνο αν είστε λάτρεις των Εξαρχείων, αλλά αν αγαπάτε τη vintage αισθητική και ο καφές σας θέλετε να σας ταξιδεύει. Ανοίγοντας την πόρτα του μπαίνετε κατευθείαν στη δεκαετία του ’50-’60, με διακόσμηση που θυμίζει σαλονάκι παλιάς ελληνικής ταινίας, με τους ανάλογους καναπέδες, τα τραπεζάκια, τα παλιά ραδιόφωνα και τα καδράκια του, ενώ η μουσική του αποστασιοποιείται από το σήμερα και πάει πίσω σε soul, rnb και jazz ήχους και σε μελωδίες που ξεκινούν από το ’30. Ο καφές του είναι πάντα αρωματικός και μπορείτε να τον βρείτε σε διάφορους περίεργους συνδυασμούς, όπως με ρούμι και παγωτό, αν έχετε βαρεθεί τα κλασικά. Κι αν περάσει η ώρα και βραδιάσει, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μεταπηδήσετε στην κοκτέιλ πλευρά του καταλόγου. Info: Θεμιστοκλέους 74, Εξάρχεια, 210 3301246.

Καφεοίνο fb page

Πράσινη θέα από την τζαμαρία του Καφεοίνο

Καφεοίνο, Άνω Πατήσια
Αν θέλετε να πιείτε τον καφέ σας πιο σε πιο συνοικιακό περιβάλλον, μακριά από τα καθιερωμένα meeting points της Αθήνας, το Καφεοίνο μπορεί να γίνει εύκολα το café σας. Σε μια ήσυχη γειτονιά στα Άνω Πατήσια σερβίρει καφέ σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει το urban στοιχείο με το πιο νοσταλγικό και για τους πιο πεινασμένους, έχει την τεταρτιάτικη προσφορά του «1 πίτσα και 2 μπίρες στα 11 ευρώ», για όταν ο καφές τελειώσει και το στομάχι αρχίσει να γουργουρίζει. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Καφεοίνο εδώ. Info: Γαβριηλίδου 8 & Παλαμά Κωστή, Άνω Πατήσια, 2130087852

Egalite fb page

«Ζεστή» ατμόσφαιρα στο Egalite

Egalite, Περισσός
Όσο ο καιρός περνά και μπαίνουμε σε φθινοπωρινό/χειμωνιάτικο mood, το Egalite συνιστά μια πολύ ταιριαστή επιλογή, αφού ο εσωτερικός του χώρος είναι αρκετά χειμωνιάτικος και «ζεστός». Ξύλο παντού, ιδιαίτερος φωτισμός, τοίχοι γεμάτοι κάδρα και πίνακες, χαλιά και σκούρα χρώματα είναι τα χαρακτηριστικά του, αλλά θα βρείτε και τραπεζάκια έξω με σόμπες, αν δεν είστε ακόμη έτοιμοι να μπείτε σε χειμερινούς ρυθμούς. Στον κατάλογό του, ανάμεσα σε ποικιλία από τσάι και ροφήματα, όπως και πιάτα με λουκάνικο, τυριά, σαλάτες κ.ο.κ., θα βρείτε όλα τα είδη του καφέ και θα τον απολαύσετε παγωμένο ή ζεστό, με αφρόγαλα ή χωρίς, με κανέλα ή σοκολάτα, πάντα αρωματικό και γευστικό. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Egalite εδώ. Info: Γ. Αβέρωφ 36 (στάση ΗΣΑΠ Πευκάκια), 210 2716461.

mosaiko fb page

Ο καφές στη Γλυφάδα... αλλιώς

Mosaiko, Γλυφάδα
Αν οι μεγάλες καφετέριες, με τις τζαμαρίες και την απρόσωπη διακόσμηση, που μοιάζουν μεταξύ τους, σας απωθούν, το Mosaiko της Γλυφάδας μάλλον θα σας κερδίσει. Μικρό, με vintage διακόσμηση, indie bar, χαλαρή ατμόσφαιρα και αυλή στο πίσω μέρος, στο Mosaiko θα πιείτε τον καφέ σας, πολύ διαφορετικά από αυτό που έχετε στο μυαλό σας ως «Γλυφάδα». Info: Λαοδίκης 30, Γλυφάδα 210 8983208.

Memorabilia, καφές και νοσταλγία

Superfly, Παγκράτι
Το Παγκράτι είναι μέσα στις πιο hot περιοχές της Αθήνας για βόλτα και οι επιλογές για καφέ αμέτρητες. Εμείς σας προτείνουμε να περάσετε οπωσδήποτε μια βόλτα από το Superfly και να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο, πίνοντας καφέ, να κάνει ένα flashback στα παιδικά του χρόνια. Ανάμεσα σε φλιπεράκια, subbuteo, κασέτες, Atari και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας από τότε που δεν ξεπερνούσατε το 1 μέτρο, σας εγγυόμαστε ότι θα απολαύσετε τον καφέ σας πιο νοσταλγικά από ποτέ. Info: Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι, 2114046076.

Bushido

1+1 δώρο στα Coffeeway της πόλης

Coffeeway
Η αλυσίδα μοντέρνων καφεκοπτείων δεν θα μπορούσε να λείπει από την Παγκόσμια Μέρα του Καφέ φτιάχνοντας... κατάσταση το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, όπου όλοι όσοι αγαπούν τον καφέ, τον απολαμβάνουν διπλά. Αυτό σημαίνει ότι αγοράζοντας το ρόφημα της αρεσκείας σας, τα Coffeeway σας κάνουν δώρο ακόμα ένα! Αν βρεθείτε σε κάποιο από τα Coffeeway της πόλης, θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε ανάμεσα σε εξαιρετικούς μονοποικιλιακούς καφέδες, μοναδικά χαρμάνια για κάθε προτίμηση και περισσότερα από 30 είδη αρωματικού καφέ. Τη συγκεκριμένη μέρα, μάλιστα, όλα τα καταστήματα Coffeeway θα γεμίσουν με άρωμα καφέ από την Αιθιοπία, την Κένυα, την Κόστα Ρίκα, το Μεξικό, την Κολομβία κ.ά. με τις μηχανές άλεσης να πρωταγωνιστούν και να αλέθουν μπροστά σας τον καφέ για το ρόφημα που θα επιλέξετε και για τις δωρεάν γευστικές δοκιμές σε espresso & καφέ φίλτρου. Info: www.coffeeway.com

*Ακόμη, ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος γιορτάζει φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Ημέρα Καφέ, την 1η Οκτωβρίου, με δώρα και κεράσματα για τους λάτρεις του αυθεντικού ελληνικού καφέ! Έτσι την 1η Οκτωβρίου η Αντίκα του Λουμίδης Παπαγάλος και επιλεγμένα καφέ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα κερνούν τον αγαπημένο ελληνικό, ενώ παράλληλα διαγωνισμοί και πλούσια δώρα θα σας περιμένουν στη σελίδα του Λουμίδης Παπαγάλος στο facebook.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ