Τι να θυμάστε όταν τρώτε σε ακριβά εστιατόρια

estiatorio-peina

Δεν χρειάζεστε να σας πιάνει άγχος όταν πρόκειται να φάτε σε ακριβό εστιατόριο, αν είστε ελαφρώς προετοιμασμένοι

ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Δεν έχετε συνηθίσει να τρώτε σε πιο επίσημα εστιατόρια; Ιδού μερικά tips που πρέπει να έχετε υπόψη σας.

Το γεύμα σε ένα εστιατόριο και μάλιστα ένα ακριβό, θα έπρεπε να είναι για όλους μια ευκαιρία να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ιδιαίτερες γεύσεις και προσεγμένα πιάτα. Όσο, όμως, ανεβαίνει η τιμή, τόσο αυξάνεται και το άγχος, αφού σε πολλούς το επίσημο περιβάλλον ενός εστιατορίου, δημιουργεί νευρικότητα και ανησυχία. Αυτό αναπόφευκτα οδηγεί σε πολλά λάθη και συμπεριφορές, που στο τέλος ίσως σας χαλάσουν το γεύμα.

Έχοντας τι παρακάτω συμβουλές υπόψη, θα καταφέρετε να απολαύσετε το γεύμα σας και να αποφύγετε τα λάθη των πρωτάρηδων, έτσι ώστε το γεύμα σας να απογειωθεί κι εσείς να εξοικειωθείτε με ένα τέτοιο εστιατορικό περιβάλλον, που έχει πολλά να σας προσφέρει.

Ρωτήστε ό,τι δεν καταλαβαίνετε, για να μην καταλήξετε νηστικοί και χρεωμένοι

Μην φοβηθείτε να κάνετε ερωτήσεις για το μενού
Οι ερωτήσεις, ειδικά όταν ένας κατάλογος είναι ιδιαίτερος, είναι αναμενόμενες και πολλές φορές προκαλούν το ενδιαφέρον των αρμόδιων. Οι… αρχάριοι, όμως, τις αποφεύγουν, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα τους κάνει να φανούν αδαείς. Τότε είναι που συμβαίνουν τα πιο απρόσμενα –και απογοητευτικά- αφού μπορεί π.χ. να παραγγείλετε κάτι που είναι ωμό, χωρίς να το καταλάβετε, και το γεύμα σας να καταστραφεί.

Δοκιμάστε το κρασί σας
Το κρασί είναι πολύ σημαντικό σε ένα γεύμα γι’ αυτό θα πρέπει να το μυρίσετε, να πιείτε μια γουλιά και να κάνετε ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο, προκειμένου να είστε σίγουροι ότι θέλετε να σας το σερβίρουν στη συνέχεια. Οι περισσότεροι, συνήθως, στέκονται έκπληκτοι, χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται. Πλέον, όμως, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Το να μιλάτε δυνατά στο κινητό σας, δεν είναι ό,τι πιο ευγενικό ούτε για την παρέα, ούτε για τους γύρω σας

Παραμείνετε ευγενικοί
Αυτό σημαίνει να είστε ευγενικοί τόσο ως προς το προσωπικό, όσο και ως προς τη συντροφιά σας, αλλά και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους στο εστιατόριο. Αποφύγετε την αλαζονική συμπεριφορά και ελέγξτε το dress code, όπως και το ωράριο λειτουργίας κι αποφύγετε να κάνετε αρνητικά σχόλια για τα πιάτα ή να διορθώνετε το προσωπικό, μόνο και μόνο για να αναδείξετε τις γαστρονομικές σας γνώσεις. Δεν πρόκειται για διαγωνισμό γνώσεων, αλλά για μια έξοδο για φαγητό που θα έπρεπε να είναι για όλους ευχάριστη.

Ντυθείτε αναλόγως
Αν πρόκειται να επισκεφτείτε ένα καλό εστιατόριο για δείπνο, ντυθείτε λίγο πιο όμορφα και βάλτε στόχο να απολαύσετε το γεύμα σας. Φάτε το φαγητό σας όπως έρχεται από την κουζίνα, χωρίς να αφαιρείτε τα μισά υλικά και διατηρήστε ανοιχτό μυαλό, ακολουθώντας τους κανόνες του savoir vivre. Με το κατάλληλο ντύσιμο, η όμορφη και προσεγμένη πλευρά του εαυτού σας θα απελευθερωθεί και θα ταιριάξει απόλυτα με το περιβάλλον, αφήνοντας σας να απολαύσετε μια υπέροχη βραδιά.