Δοκιμάστε τα Navarino Icons και μυηθείτε στη γαστρονομία της Μεσσηνίας

elaiolado
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μια συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία περιμένει όσους διαμείνουν στο The Westin Resort Costa Navarino, αφού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια σειρά από παραδοσιακά προϊόντα διατροφής, απολαμβάνοντας αυθεντικές εμπειρίες που γιορτάζουν την πλούσια γαστρονομία της περιοχής.

Η Costa Navarino και τα πολυβραβευμένα προϊόντα Navarino Icons γιορτάζουν την περίοδο συγκομιδής με αυθεντικές εμπειρίες και προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μια ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων διατροφής.

Πρόκειται για προϊόντα εμπνευσμένα από τις πλούσιες παραδόσεις και την ιστορία της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, που παράγονται από τοπικούς παραγωγούς με ποιοτικά και δημιουργικά κριτήρια και με πιστοποιημένες μεθόδους παραγωγής. Στόχος είναι, μέσω αυτών των προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, να έρθει σε επαφή το κοινό με τη φυσική ομορφιά της Μεσσηνίας και την κληρονομιά των τοπικών παραδόσεων. Για τα προϊόντα χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες από τα κτήματα, τους ελαιώνες και τους λαχανόκηπους της Costa Navarino. 

Το ήπιο κλίμα και οι ηλιόλουστες ημέρες είναι η κατάλληλη περίοδος για να εξερευνήσετε την Costa Navarino μέσω μιας συναρπαστικής γαστρονομικής εμπειρίας, διαμένοντας στο The Westin Resort Costa Navarino. Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε την Costa Navarino την περίοδο αυτή, έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σε αυθεντικές δραστηριότητες, άρρηκτα συνδεδεμένες με το παρελθόν, αλλά και το παρόν της περιοχής, όπως:

  • Συμμετοχή στη συγκομιδή της ελιάς με τον παραδοσιακό τρόπο, που αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής των Μεσσηνίων εδώ και αιώνες. Η εμπειρία ολοκληρώνεται ιδανικά με ένα γεύμα σε ένα από τα εστιατόρια της Costa Navarino, παρασκευασμένο με φρέσκα και αγνά υλικά, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο των Navarino Icons από τους ελαιώνες  της περιοχής.
  • Γευσιγνωσία ελαιολάδου και μύηση από τους ειδικούς στις διάφορες ποικιλίες και στις ευεργετικές ιδιότητες του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου της Μεσσηνίας - το γνωστό από τον Όμηρο και ως «χρυσό υγρό» - που θεωρείται από τους γνώστες και λάτρεις του καλού φαγητού ως το καλύτερο παγκοσμίως.
  • Μάθημα παραδοσιακής μεσσηνιακής μαγειρικής από γυναίκες της περιοχής, που ολοκληρώνεται με ένα πλήρες γεύμα. Πάρτε μέρος στην προετοιμασία του γεύματος χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και τοπικές συνταγές της Πελοποννήσου, που έχουν περάσει από γενεά σε γενεά. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία βαθύτερης γνωριμίας με την περιοχή της Μεσσηνίας, τα γαστρονομικά της έθιμα και κατ’ επέκταση, τον πολιτισμό της.

Ελάτε σε άμεση επαφή με τη φύση στην πιο όμορφη εποχή της Μεσσηνίας, ανακαλύψτε την πολιτιστική και πολιτισμική σημασία της ελιάς μέσα στο χρόνο και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μιας περιοχής με 4.500 χρόνια ιστορίας.

Info
www.costanavarino.com