Athens Rum Festival: το ρούμι αποκτά το δικό του φεστιβάλ

roumi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Το 1ο Φεστιβάλ Ρουμιού είναι γεγονός, αφού την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, το Μέγαρο του Ζαππείου θα…. μοσχοβολήσει ρούμι.

Πλέον έχει και το ρούμι τη δική του γιορτή στην Αθήνα, με το Athens Rum Festival να πραγματοποιείται το διήμερο 6-7 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Ζαππείου και να περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων που αφορούν στο ρούμι και σε συγγενικά προϊόντα.

Στο φεστιβάλ θα βρείτε όλες τις εταιρείες ρουμιού που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα, καθώς και κάποιες από το εξωτερικό, ενώ στο πλαίσιό του θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε επιμορφωτικά σεμινάρια, masterclasses και γευστικές δοκιμές.

Ταυτόχρονα, η τέχνη δεν θα λείπει από το φεστιβάλ, αφού θα πραγματοποιηθεί ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ επιμέλειας του γνωστού και διακεκριμένου εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, όπου τα μπουκάλια των προϊόντων θα εμπνεύσουν καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν έργα τέχνης-αριστουργήματα. Στο πρότζεκτ αυτό, καλλιτέχνες και δημιουργοί θα επέμβουν εικαστικά επάνω σε μπουκάλια των συμμετεχόντων εταιρειών-εκθετών, δημιουργώντας έργα τέχνης τα οποία θα εκτεθούν καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μέγαρο του Ζαππείου. Επίσης θα εκτεθεί ένα εντυπωσιακό γλυπτό-φωτιστικό ύψους δύο μέτρων, δημιουργία του Γιώργου και της Σοφίας Τρέζου, εμπνευσμένο από την απόσταξη.

Το πρόγραμμα -που θα βρείτε εδώ- περιλαμβάνει πληροφορίες για το ρούμι και τον κόσμο του, γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις βιβλίων, συνδυασμό ρουμιού και σοκολάτας, μουσική και πολλά άλλα. Αν μη τι άλλο, το Πρώτο Αθηναϊκό Φεστιβάλ για το Ρούμι θα μας κάνει να πιούμε στην υγειά του.

Info
Athens Rum Festival
Μέγαρο Ζαππείου
Κυριακή 6/11 και Δευτέρα 7/11
Είσοδος 18 ευρώ