Ο Anthony Bourdain «ξεσηκώνει» τους λάτρεις της μπίρας

anthony-bourdain

Η καλύτερη μπίρα και το κρασί δεν είναι και τόσο σημαντικά για τον Bourdain

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο τηλεοπτικός σεφ και συγγραφέας, Anthony Bourdain, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Thrillist δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει να ψάξει την καλύτερη μπίρα και πίνει όποια βρεθεί μπροστά του, εγείροντας αντιδράσεις στον... παθιασμένο κόσμο του ζύθου.

«Οι πιο έντονες κριτικές που λαμβάνω είναι σχετικά με το ότι πίνω όποια βολική κρύα μπίρα βρεθεί μπροστά μου όπου βρίσκομαι κι όχι την καλύτερη που υπάρχει εκεί έξω» δηλώνει ο ίδιος και αναφέρει ότι δεν θα περπατήσει ποτέ 10 τετράγωνα για να βρει κάποιο μικροζυθοποιείο που παράγει κάποια ιδιαίτερη IPA.

Η βιομηχανία της μπίρας Craft έχει σημειώσει άνοδο τα τελευταία χρόνια, ειδικά στη Βρετανία και την Αμερική, με τους hipster να δείχνουν ιδιαίτερη συμπάθεια στις craft μπίρες. O Bourdain, όμως, έχει τις ενστάσεις του για το πώς δουλεύουν οι pub που πωλούν craft μπίρα.

O ίδιος περιγράφει ενώ διαφημίζει το νέο του βιβλίο “Appetites: A Cookbook”: «Ήμουν στο Σαν Φρανσίσκο και έψαχνα απελπισμένα για μια μπίρα. Μπήκα σε ένα μέρος και πρόσεξα ότι υπήρχε μια μεγάλη ποικιλία από μπίρες που δεν είχα ξανακούσει ποτέ, κάτι που είναι οκ. Όταν, όμως, κοίταξα γύρω μου, είδα ότι το μέρος ήταν γεμάτο με ανθρώπους που είχαν μπροστά τους 5 μικρά ποτήρια μπίρας, με διαφορετικές μπίρες, κρατώντας σημειώσεις για το καθένα. Αυτό δεν είναι bar! Αυτό είναι το “Invasion of the Body Snatchers”! Είναι λάθος. Δεν είναι γι’ αυτό τα bar». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα bar είναι για να ευχαριστιέσαι την μπίρα και να έρχεσαι σε κέφι κι όχι να κάθεσαι και να την αναλύεις.

«Οι πιο έντονες κριτικές που λαμβάνω είναι σχετικά με το ότι πίνω όποια βολική κρύα μπίρα βρεθεί μπροστά μου όπου βρίσκομαι κι όχι την καλύτερη που υπάρχει εκεί έξω» δηλώνει ο Anthonh Bourdain

Αυτό, όπως είναι φυσικό, φάνηκε περίεργο στους λάτρεις της μπίρας κυρίως, οι οποίοι απορούν και ασκούν έντονη κριτική στο πώς μπορεί να έχει κάποιος τόσο πάθος με τη γεύση και να μη νοιάζεται να πιει μια καλή μπίρα.

Ο διάσημος σεφ, ο οποίος πρωτοβγήκε στη δημοσιότητα με την κυκλοφορία του “Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly”, δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεται ούτε για το καλό κρασί –εκτός από την μπίρα- στις παρουσιάσεις του, γιατί όλα δείχνουν τα ίδια στην κάμερα. «Όσο καλό κι αν είναι, ακόμη κι αν είναι ένα από τα 5 τελευταία μπουκάλια στη Γη ή το έβαλε ο Ναπολέων στο μπουκάλι, οπτικά είναι απλώς ένα κόκκινο υγρό στο ποτήρι» είπε μιλώντας για το κρασί. Οι οινόφιλοι, όμως, δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με τις δηλώσεις του, αποδεικνύοντας ότι οι λάτρεις της μπίρας είναι πιο «ευαίσθητοι» και ότι ίσως θα πρέπει να δίνουν περισσότερη σημασία στο να απολαμβάνουν την μπίρα τους, από όλα τα υπόλοιπα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Από τις wine list των εστιατορίων, ο Bourdain προτιμά κρασί Βουργουνδίας, καθώς είναι απρόβλεπτο και ο ίδιος δεν ξέρει τίποτα γι’ αυτά, οπότε κάθε φορά είναι και μια έκπληξη.