Galaxy Restaurant: χειμερινή εμπειρία με την Αθήνα (κι όχι μόνο) στο πιάτο

galaxy-restaurant

Ο χώρος του Galaxy Restaurant

ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Στον τελευταίο όροφο του Hilton, εκεί που για χρόνια ανεβαίνουμε για να απολαύσουμε όλη την Αθήνα με μια ματιά, το εστιατόριο Galaxy, συνεχίζει τη λειτουργία του και το χειμώνα και μας επιφυλάσσει μια υπέροχη γευστική εμπειρία.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του Galaxy Bar, η χειμωνιάτικη εκδοχή του Galaxy Restaurant, με Executive Chef τον Κώστα Αθανασίου, δημιούργησε ένα νέο μενού με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και έμφαση στα εποχιακά ελληνικά προϊόντα.

Δοκιμάστε τη σαλάτα με πλιγούρι, αγγούρι, σταφίδες, γιαούρτι και ρόδι, την αθηναϊκή σαλάτα με πελαγίσιο λαυράκι, κολοκύθι, πέρλες λεμονιού, καϊμάκι με μαύρο χαβιάρι και αφρό wasabi καθώς και την αποδομημένη ελληνική χωριάτικη σαλάτα με μους από φέτα Καλαβρύτων. Τα πολυαγαπημένα πιάτα στη σχάρα παραμένουν στο χειμερινό μενού του Galaxy με κυρίαρχο το δημοφιλές Black Angus Rib Eye, καθώς προστέθηκε η καινούρια άφιξη του Teres Major Black Angus με βουτυρωμένη πατάτα, κρέμα ντομάτας με λαχανικά και θυμάρι.

Το δημοφιλές φιλέτο Black Angus

Οι λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας, μην παραλείψετε να γευτείτε τους ιδιαίτερους συνδυασμούς του φημισμένου sushi bar, όπως το Dragon roll με γαρίδα panko και avocado και το Surf ’n’ Turf με φιλέτο μοσχάρι και γλάσο teriyaki. Δώστε στο δείπνο σας τον τέλειο επίλογο απολαμβάνοντας σοκολάτα Valrhona με μους κάστανο και κρέμα λευκής σοκολάτας ή απαρνηθείτε τη σοκολάτα και δοκιμάστε την ιδιαίτερη κρέμα ντομάτας με πιπεράτο κονφί φράουλας, μαρμελάδα ελιάς και παγωτό μοτσαρέλας.

Οι πιο ρομαντικοί, για το δείπνο σας, μπορείτε να επιλέξετε το πάσο με θέα στην Ακρόπολη ή τα τραπέζια με θέα τη φωτισμένη Βασιλίσσης Σοφίας και τον Πύργο Αθηνών, ενώ αν θέλετε φουλ ιαπωνική εμπειρία επιλέξτε το Sushi Bar για να βλέπετε τους σεφ την ώρα που δημιουργούν. Στο Galaxy, τα φώτα της πόλης γίνονται ένα με τους εντυπωσιακούς φωτισμούς της οροφής, που παραπέμπουν στ’ αστέρια και στους πλανήτες και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Iδιαίτερη κρέμα ντομάτας με πιπεράτο κονφί φράουλας, μαρμελάδα ελιάς και παγωτό μοτσαρέλας

Προτού αρχίσετε τα γαστριμαργικά σας ταξίδια, ξεκινήστε τη βραδιά σας μ’ ένα signature cocktail από τον καινούριο κατάλογο του Galaxy Bar, όπως το Hugo με λικέρ κουφοξυλιάς και το Spice of Aegean με τζιν, Aegean 3 Cent τόνικ, φρέσκο πιπέρι και φλούδες αγγουριού.

Με όλες αυτές τις επιλογές, ο χειμώνας προβλέπεται... γεμάτος στον τελευταίο όροφο του Hilton.

Info
Galaxy Restaurant, Ξενοδοχείο Hilton
Βασ. Σοφίας 46, Ξενοδοχείο Hilton, Αθήνα, 210 7281402