Πάσχα στην Αθήνα...

pasxa-stin-athina

ΤΡΙΤΗ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

H πασχαλινή περίοδος είναι ιδανική για εξορμήσεις εκτός των τειχών και για επιστροφή στα χωριά μας (όσοι έχουμε). Αλλά αν οικονομικά είστε στριμωγμένοι ή αγαπάτε να περιδιαβαίνετε τους δρόμους της Αθήνας ήσυχοι, χωρίς φασαρίες, το αναστάσιμο δείπνο και το πασχαλινό γεύμα σας θα είναι εξίσου υπέροχα και χορταστικά και στην πόλη…

Τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία και πολλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για το λιτό και νηστίσιμο δείπνο του Επιταφίου, αλλά και για την ημέρα της Ανάστασης και του Πάσχα, έχοντας ανακοινώσει το πλούσιο μενού τους για εκείνους που θα προτιμήσουν φέτος το Πάσχα, να μείνουν στην πόλη.

Grand Resort Lagonissi

Ένα λαμπρό Πάσχα υπόσχεται το Grand Resort Lagonissi, συνδυάζοντας την άνοιξη του Αιγαίου με την Αττική Γη και τις γνήσιες κρητικές γευστικές εμπειρίες.

Η Μ. Παρασκευή θα σας υποδεχτεί δίπλα στο κύμα με θαλασσινές και κρητικές νηστίσιμες γεύσεις, στο «Mediterraneo». Στο εξωκλήσι του Αγ. Δημητρίου, μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία του στολισμού και την κατάνυξη της περιφοράς του Επιταφίου και στη συνέχεια να απολαύσετε νηστίσιμο μπουφέ στο εστιατόριο «Αφροδίτη» (€55).

Το Μ. Σάββατο, μετά την Ανάσταση θα ακολουθήσει δείπνο στην «Αφροδίτη», σε ατμόσφαιρα γιορτής με ζωντανή μουσική (€55), ενώ την Κυριακή του Πάσχα, με λύρα και λαούτο, θα κάνετε ένα ταξίδι στην Κρήτη με παραδοσιακό γλέντι και αυθεντικές γεύσεις απ΄το νησί του Καζαντζάκη (€75).

Πληροφορίες: Grand Resort Lagonissi, 40ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, 22910 76000.

Βυζαντινό

Παραδοσιακές γευστικές απολαύσεις περιμένουν όσους επιλέξουν το εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton για το δείπνο της Μ. Παρασκευής και του Μ.Σαββάτου, αλλά και το γεύμα του Πάσχα.

Η Μ. Παρασκευή είναι ημέρα νηστείας και το Βυζαντινό θα σας περιμένει με νηστίσιμα εδέσματα και θαλασσινά (€37,5). Το Μ. Σάββατο το αναστάσιμο δείπνο θα έχει την απαραίτητη λαμπρότητα και θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μαγειρίτσα και πλούσιο μπουφέ (€55), ενώ την Κυριακή του Πάσχα, θα έχετε την ευκαιρία να γιορτάσετε με ψητό αρνί και ζωντανή μουσική (€65). Όσο για το καθιερωμένο brunch του Βυζαντινού, τη Δευτέρα του Πάσχα θα σας περιμένει με πλούσιο μπουφέ και παιδική γωνιά με μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων δια χειρός Γιάννη Μανίκη (€43,5).

Πληροφορίες: Βυζαντινό, Hilton Athens, Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα, 210 7281400.

InterContinental

Το ιδιαίτερο Cafezoe στο lobby του Athenaeum InterContinental Athens προσκαλεί σε πασχαλινές γαστρονομικές αποδράσεις, όσους μείνουν στην Αθήνα για τις διακοπές του Πάσχα. Για την Μ. Παρασκευή το μεσημέρι προτείνει σαρακοστιανά εδέσματα με φρέσκα θαλασσινά και παραδοσιακές γεύσεις (a la carte menu), για το Μ. Σάββατο το βράδυ, πλούσιο μπουφέ με ζεστή μαγειρίτσα, άφθονο κρασί, κόκκινα αυγά και πασχαλινά τσουρεκάκια (€44/άτομο), ενώ για την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία με ζωντανή μουσική και τραγούδι (€65).

Πληροφορίες: Intercontinental, Συγγρού 89-93, Αθήνα, 210 9206000.

La Locanda Italiana - Pentelikon

Στο εστιατόριο La Locanda Italiana του ξενοδοχείυο Pentelikon θα στηθεί αναστάσιμο δείπνο στις 14 του μηνός με μαγειρίτσα, σολομό μπαλίκ με μπουκέτο σαλατικών σε βινεγκρέτ σαμπάνιας, καρέ αρνίσιο γαλλικής κοπής με πατάτες σε σάλτσα nature και millefeuille με κρέμα λεμόνι και σος lime (€69/άτομο), ενώ για την ημέρα του Πάσχα το εστιατόριο θα ανοίξει τον κήπο του και θα σας καλωσορίσει με ούζο, πασχαλινά χρωματιστά αυγά, κολοκυθοκεφτέδες, χαλούμι, κοκορέτσι, χταποδάκι ξιδάτο, πολλές σαλάτες και ορεκτικά, ολόκληρο αρνάκι και κατσικάκι σούβλας, όλων των ειδών τα παραδοσιακά κρεατικά, πίτες, πατάτες κι ό,τι βάλει ο νους σας (€65/άτομο).

Πληροφορίες: Pentelikon, Δηληγιάννη 66, Κηφισιά, 210 6230650.

Metropolitan

Αφού δεν αποδράσατε εκτός των τειχών, το ξενοδοχείο Metropolitan θα σας περιμένει για να αναβιώσετε τις ελληνικές παραδόσεις του Πάσχα. Την Μ. Παρασκευή το βράδυ, στο εστιατόριο Le Trocadero θα λειτουργεί πλούσιος νηστίσιμος μπουφές με ζεστά και κρύα πιάτα (30€/άτομο). Το Μ. Σάββατο μετά την Ανάσταση στο ίδιο εστιατόριο θα σας υποδεχτεί εορταστικός μπουφές, με ζεστή παραδοσιακή μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά, κοκορέτσι, ψητό αρνί και μεγάλη ποικιλία από σαλάτες και γλυκά (39€/άτομο) και την Κυριακή του Πάσχα θα στηθεί ένα παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι με ζωντανή μουσική και μπουφέ με πασχαλινές γεύσεις και πλούσια ποικιλία από γλυκά (65€/άτομο)

Πληροφορίες: Μetropolitan Hotel, Λ. Συγγρού 385 Αθήνα, 210 9471000.

Τιτάνια

Το ξενοδοχείο Τιτάνια υποδέχεται την Ανάσταση και το Πάσχα στο κέντρο της Αθήνας με ένα πλήρες μενού από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Το Μεγάλο Σάββατο, οι ένοικοι αλλά και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα γευτούν στο roof garden Olive Garden τα παραδοσιακά πασχαλινά πιάτα του Executive Chef του Ξενοδοχείου Χρήστου Τσιλήρα και του Chef de Cuisine Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου. Ανήμερα το Πάσχα, η εορταστική ατμόσφαιρα και ο μπουφές θα προσφέρεται από τις 12 το μεσημέρι στο Brasserie, ενώ από το απόγευμα τη σκυτάλη θα παραλάβει το Olive Garden. Το μενού θα περιλαμβάνει όλες τις παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές (25€/άτομο ή 30€/άτομο ειδική πασχαλινή προσφορά με απεριόριστη κατανάλωση νερού, αναψυκτικού, κρασιού και μπύρας).

Πληροφορίες: Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, 210 3326000.

The Margi

Πάσχα με άρωμα Άνοιξης υπόσχεται το ξενοδοχείο The Margi με μοναδικές πασχαλινές λιχουδιές. Για την Ανάσταση, ο chef Ξενοφών Πολύμερος θα δημιουργήσει παραδοσιακές γεύσεις, ετοιμάζοντας για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, λαχανοσαρμαδάκια, αρνάκι γάλακτος και ελληνικά γλυκά στο εστιατόριο Café Tabac (49€/άτομο).

Την Κυριακή του Πάσχα θα απολαύσετε στο εστιατόριο της πισίνας Nilaya, έναν πλούσιο buffet με πολλές πασχαλινές λιχουδιές, όπως κατσικάκι στη σούβλα, μπουτάκια αρνιού σε κληματόφυλλα, χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι και κοκορέτσι (54€/άτομο). Επίσης, όσοι το επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την κατανυκτική ατμόσφαιρα του Eπιταφίου και της Ανάστασης στο γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο.

Πληροφορίες: The Margi, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 9670924.

ΜάνηΜάνη

Για πρώτη φορά φέτος, το εστιατόριο ΜάνηΜάνη θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και το Μ. Σάββατο ετοιμάζοντας νόστιμα παραδοσιακά πιάτα από τον σεφ του Αλέξανδρο Φουρούλη. Το μενού του Μ. Σαββάτου περιλαμβάνει Κόκκινα αυγά, Κόκκινη σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι, σύγκλινο Μάνης και γιαούρτι με σάλτσα εσπεριδοειδών, Σπιτικές ραβιόλες με φέτα σε σάλτσα από μπριάμ λαχανικών, Παραδοσιακή μαγειρίτσα και Τραγανή πορτοκαλόπιτα με παγωτό γιαούρτι (22€/άτομο) .

Πληροφορίες: ΜάνηΜάνη, Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη-Ακρόπολη, 210 9218180.

Και ένας γλυκός «επίλογος» στο Αιγαίον

Και για να κλείσετε γλυκά τα νηστίσιμα γεύματά σας ή το άναστάσιμο δείπνο και το πασχαλινό ντελίριο κρέατος, σκέφτεστε κάτι καλύτερο από μια μερίδα ζουμερούς μελωμένους λουκουμάδες και μάλιστα, με ιστορία 86 χρόνων; Οι Λουκουμάδες Αιγαίον θα προσφέρουν για όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας τους λουκουμάδες τους, σε μειωμένες τιμές. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε μια μερίδα λουκουμάδες με 3 ευρώ (για κατανάλωση στο κατάστημα ή σε κουτί για το σπίτι).

Πληροφορίες: Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη, Αθήνα, 210 3814621-2, www.loukoumades-aigaion.gr .

Βάλια Κανελλοπούλου

[email protected]