Δοκιμάστε μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές κοτόπουλου που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

kotopoulo-marsala

Νόστιμο κοτόπουλο μαρσάλα με μια συνταγή που την ψάχνουν όλοι στο διαδίκτυο

ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Όσοι έχετε δοκιμάσει κοτόπουλο μαρσάλα ξέρετε περίπου περί τίνος πρόκειται. Ακόμη, όμως, κι αν δεν ξέρετε, έφτασε η ώρα να το δοκιμάσετε με μια συνταγή από το delish.com πού φαίνεται να αναστάτωσε το διαδίκτυο τους προηγούμενους μήνες.

Το κοτόπουλο μαρσάλα είναι ένα δημοφιλές πιάτο της ιταλο-αμερικάνικης κουζίνας που φτιάχνεται από κοτολέτες κοτόπουλου με μανιτάρια και κρασί Marsala, ένα κρασί που παράγεται από την ομώνυμη περιοχή της Σικελίας και μπορεί να είναι ξηρό ή γλυκό. Αν το έχετε δοκιμάσει πολλές φορές σε εστιατόρια και θέλετε να το επιχειρήσετε μόνοι σας, κάντε το από την πιο «ψαγμένη» συνταγή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και σερβίρετέ το στους φίλους σας ή απλώς απολαύστε το σαν γεύμα μια ημέρα που θα επιθυμείτε κάτι πιο περίτεχνο.

Συνδυάστε το με πουρέ, λαχανικά ή φιδέ

Κοτόπουλο μαρσάλα (χρόνος: 30 λεπτά, προετοιμασία: 10 λεπτά, μερίδες: 4)
Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι κοσέρ

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλο

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

220 γρ. μανιτάρια, κατά προτίμηση cremini, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

¾ του φλιτζανιού κρασί Marsala

¾ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Πασπαλίστε αλάτι και πιπέρι στο αλεύρι και αλείψτε το αλεύρι στο κοτόπουλο.

Τοποθετήστε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώστε σε αυτό 1 κ.σ. βούτυρο και ελαιόλαδο. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει χρυσαφένια όψη και από τις 2 πλευρές, περίπου 5 λεπτά/πλευρά.

Φτιάξτε τη σάλτσα μαρσάλα: Λιώστε το βούτυρο που έχει απομείνει σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε τα μέχρι να πάρουν χρυσαφένια χροιά και ελευθερώσουν τα υγρά τους, περίπου 6-8 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, πασπαλίζοντας στη συνέχεια με αλάτι. Έπειτα, προσθέστε το κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό και σιγοβράστε.

Περιχύστε τη σάλτσα επάνω στο τηγάνι με το κοτόπουλο. Σιγοβράστε περίπου για 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί.

Σερβίρετε πάνω σε φιδέ σε πουρέ, σε λαχανικά ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.