Πέντε οικονομικές προτάσεις για καλό φαγητό στην Αθήνα

cinque-wine-kai-deli-bar-deli-bar George Nikoglou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το φαγητό έξω είναι μια ωραία και νόστιμη διέξοδος από τη ρουτίνα, αρκεί να μην μας κάνει να ιδρώνουμε την ώρα του λογαριασμού και καταλήγει να μας αδειάζει το πορτοφόλι, αφήνοντάς μας μετανιωμένους που βγήκαμε. Για να μην καταλήγει σε άσχημη (οικονομικά) εμπειρία, μαζέψαμε για εσάς 5 διευθύνσεις όπου θα ευχαριστηθείτε φαγητό σε καλές τιμές.

Cinque Wine & Deli Bar, Ψυρρή
Φαγητό έξω, για πολλούς, σημαίνει και καλό κρασί. Κι επειδή έχουν πολλοί εξισώσει το κρασί και τα wine bar με... άδειασμα λογαριασμού καταθέσεων, να σας πούμε ότι στο Cinque Wine & Deli Bar θα δοκιμάσετε ποιοτικά ελληνικά κρασιά σε έναν μικρό, αλλά ατμοσφαιρικό χώρο (από 4 ευρώ το ποτήρι και από 15 ευρώ το μπουκάλι), τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με πεντανόστιμες μπρουσκέτες, panini και ανοιχτές πίτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, σε πολύ καλές τιμές. Ανάλογα με την εποχή θα βρείτε και τις κατάλληλες γευστικές επιλογές, από σαλάτα μέχρι καβουρμά και σας εγγυόμαστε ότι φεύγοντας θα τσουγκρίζετε στην υγειά του… πορτοφολιού σας! Info: Αγαθάρχου 15, Αθήνα, 215 5017853.

Τροχαλία, Μαρούσι
Στην Τροχαλία θα απολαύσετε αυτό που λέμε «όλα στο χέρι», σε ένα all-day café-εστιατόριο, όπου όλα, από τα φαγητά μέχρι τη διακόσμηση, είναι χειροποίητα. Παρέα πάντα με την αίσθηση του οικείου που βγάζει ο χώρος, στον «συμμαζεμένο» κατάλογό του θα βρείτε σαλάτες, πλήθος ορεκτικών και κυρίως πιάτα, χωρίς τηγανητές πατάτες και τέτοιου είδους junk, με πολλά από τα πιάτα να είναι σε XL μερίδες και όλα σε καλές τιμές. Διαβάστε την εμπειρία μας στην Τροχαλία εδώ. Info: Θησέως 42, Μαρούσι, 213 0272617.

O Κήπος της Τρώων, Πετράλωνα
Ο Κήπος της Τρώων αποτελεί μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στον πολυσύχναστο δρόμο των Πετραλώνων. Πρόκειται για ένα εστιατόριο με πολύ «ζεστή» διακόσμηση με ψευδαίσθηση πράσινου μέσα στην πόλη, που μπορεί να δίνει μια πρώτη εντύπωση κλασικής νεοταβέρνας, αλλά μόλις ξεφυλλίσετε τον κατάλογό του θα δείτε ότι ξεφεύγει πολύ από τα καθιερωμένα και σε έμπνευση και σε ποιότητα. Εκεί θα δοκιμάσετε πιάτα με επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα που μπορεί να εμφανιστούν και με… γκουρμέ παρουσίαση στο τραπέζι σας, ενώ το ευγενικό προσωπικό του είναι πάντα εκεί να σας εξυπηρετήσει. Κι όλα αυτά με κόστος που με περίπου 20 ευρώ το άτομο, σας εγγυόμαστε ότι μόνο μια σόδα για τη χώνεψη μετά δεν θα σας φτάνει. Διαβάστε την εμπειρία μας στον Κήπο της Τρώων εδώ. Info: Τρώων 37, 213 0303578.

Το θείο τραγί, Πετράλωνα
Πολλοί έχουν συνδυάσει τις πιο γκουρμέ γεύσεις, εμπνεύσεις και παρουσιάσεις πιάτων με χοντρά πορτοφόλια και δεν έχουν άδικο. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι δεν έχουν φάει ποτέ στο Θείο Τραγί. Πρόκειται για ένα bar/εστιατόριο/punk bistro/κολεκτίβα, όπου σε πρώτη φάση εισέρχεστε στο bar και στο βάθος θα βρείτε το εστιατόριο, με μενού γεμάτο προσιτές γκουρμέ γεύσεις και εκλεπτυσμένα πιάτα γύρω λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω από 10 ευρώ. Το σίγουρο είναι ότι στο Θείο Τραγί θα απολαύσετε υψηλού επιπέδου φαγητό σε τιμές που δεν καταφτάνουν εκδικητικά με το λογαριασμό. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Θείο Τραγί εδώ. Info: Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα, 210 3410296.

Vino Etcetera, Αργυρούπολη
Το Vino Etcetera είναι ένα μεζεδοπωλείο που διαφέρει από όλα τα άλλα. Έχει αέρα bistro, με χώρο προσεγμένα διακοσμημένο που θυμίζει εξωτερικό, σπιτικούς μεζέδες που «μοσχοβολούν» μεράκι και μια αξιοπρεπή λίστα με κρασιά για παρεΐστικες οινοκαταστάσεις. Συνδυάζει τόσο τον ευρωπαϊκό αέρα, όσο και τον ελληνικό, παρουσιάζει πιάτα ελληνικά, αλλά και μεσογειακά με προϊόντα και υλικά από όλη την Ελλάδα και το σημαντικότερο, ο λογαριασμός θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Vino Etcetera εδώ. Info: Ειρήνης 3, Αργυρούπολη, 698 313 3617.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ / [email protected]