Τι παράξενες γευστικές συνήθειες έχουν δέκα celebrities

nuggets-kotopoulo

Ο Γιουσέιν Μπολτ το παρακάνει με τα nuggets κοτόπουλου

ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η γευστική παλέτα και το γούστο στο φαγητό είναι μοναδικό στον κάθε άνθρωπο. Σε μερικές περιπτώσεις, όμως, διάσημων, το πράγμα φαίνεται να ξεφεύγει…

Από σαλιγκάρια και περίεργα σάντουιτς μέχρι βαριά... junk food, μερικοί πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι του πλανήτη φαίνεται να βγαίνουν έξω από τη σφαίρα της λογικής. Άλλοι, πάλι, όχι και τόσο.

Γιουσέιν Μπολτ
Οι διατροφικές συνήθειες του πιο γρήγορου ανθρώπου του κόσμου, δεν είναι αυτές που φαντάζεστε. Ο τζαμαϊκανός σπρίντερ έτρωγε περίπου 100 nuggets κοτόπουλου την ημέρα στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ενώ στην αυτοβιογραφία του αποκάλυψε ότι έφαγε 40 nuggets την πρώτη ημέρα και 3 κουτιά των 20 την επόμενη. Του αρέσουν ακόμη οι βραστές γλυκοπατάτες, οπότε κάπως ισοφαρίζει τη junk νοοτροπία, με κάτι πιο υγιεινό.

www.flickr.com

Μπρόκολο ή λιγκουίνι; Όποιο κι αν είναι το αγαπημένο του φαγητό, το σίγουρο είναι ότι ο Ομπάμα δεν τρώει παγωτό

Μπαράκ Ομπάμα
Ο δημοφιλής πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α δεν τρώει… παγωτό. Από τότε που δούλεψε ως έφηβος σε μια αμερικάνικη αλυσίδα με παγωτά το έχει μισήσει, αλλά τρώει με μεγάλη ευχαρίστηση μπάρες πρωτεΐνης με σοκολάτα και φιστίκι, ενώ το αγαπημένο του φαγητό είναι τα λιγκουίνι με γαρίδες της γυναίκας του. Όταν, βέβαια, ένας μαθητής τον ρώτησε κάποτε για το αγαπημένο του φαγητό, τότε απάντησε χωρίς να το σκεφτεί το... μπρόκολο.

Άλμπερτ Αϊνστάιν
Μπορεί, άραγε, οι παράξενες συνήθειες του Αϊνστάιν στο φαγητό να είναι ο λόγος της ευφυΐας του; Γνωστός ως ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους, στοχαστές και φυσικούς, ο Αϊνστάιν «πιάστηκε» μια φορά από τον σοφέρ του να τρώει μια... ακρίδα. Του άρεσε, επίσης, το punch με σέλινο.

Λάτρης της γαλλικής λιχουδιάς ο Μπέκαμ

Ντέιβιντ Μπέκαμ
Αφότου πήγε στην Paris Saint-Germain, ο διάσημος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε ότι ανέπτυξε μια ιδιαίτερη γευστική συμπάθεια για τα σαλιγκάρια, την κλασική αυτή παραδοσιακή γαλλική λιχουδιά.

Τζένιφερ Λόρενς
Η διάσημη ηθοποιός δεν ακολουθεί ακριβώς την ιδανική δίαιτα για το «κόκκινο χαλί» και σίγουρα έχει πάει το junk food σε άλλο επίπεδο. Της αρέσει ένα σάντουιτς, το οποίο ονομάζει Σπαγγέτι-Τσίλι-Πίτσα σάντουιτς, το οποίο φτιάχνει με νουντλς, σάλτσα τσίλι και 2 κομμάτια… πίτσα.

Μπιλ Γκέιτς
Όσο εργαζόταν ως προγραμματιστής τη δεκαετία του ’70, ο Γκέιτς κατανάλωνε πολύ Tang, μια σκόνη με γεύση φρούτων, την οποία ανακάτευε με νερό. Έτρωγε, όμως, και σκέτες κουταλιές σκόνης, ενώ έπινε ανακυκλωμένο νερό.

commons.wikimedia.org

Διχασμένος ανάμεσα στη χορτοφαγία και την κρεατοφαγία ο Ζούκερμπεργκ

Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Το 2011, ο CEO του Facebook αποφάσισε να τρώει μόνο κρέας που έχει σκοτώσει ο ίδιος. Κατέληξε να ακολουθεί μια χορτοφαγική δίαιτα, αλλά παρ' όλ' αυτά πρόλαβε κι έσφαξε κάποιες κατσίκες, κοτόπουλα και ένα γουρούνι. Έπειτα από ένα χρόνο, παραιτήθηκε από αυτή την πρακτική.

Χίλαρι Κλίντον
Όλοι ξέρουμε ότι «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», αλλά στη θέση αυτού, η Κλίντον μάλλον έχει βάλει τις πιπεριές jalapeño. Τρώει καθημερινά μια ωμή jalapeño για να τονώσει το ανοσοποιητικό της, ενώ λέγεται ότι της καταναλώνει σαν… πατατάκια.

commons.wikimedia.org

Το περίφημο Fool's Gold Loaf

Έλβις Πρίσλεϊ
Οι παράξενες διατροφικές συνήθειες μιας οποιασδήποτε διασημότητας, σίγουρα δεν θα μπορούσαν ποτέ να συναγωνιστούν αυτές του Βασιλιά του Ροκ Εντ Ρολ. Το αγαπημένο του σάντουιτς αποτελούσε μια σύνθεση με φιστικοβούτυρο, μπανάνα και μπέικον, δημιουργώντας μια παραλλαγή του Fool’s Gold Loaf, η οποία έμεινε στην ιστορία και μετά το θάνατό του, ενώ εμπολουτ’ίστηκε από άλλους καλλιτέχνες (η Lisa Loeb π.χ. πρόσθεσε μέλι).

Ντόναλντ Τραμπ
Οι γευστικές συνήθειες του Προέδρου των Η.Π.Α. θυμίζουν αυτές ενός εφήβου, αφού τρώει πίτσα χωρίς cornicione (το γύρω-γύρω της ζύμης). Άλλα αγαπημένα του φαγητά είναι το ρολό κιμά, η καλοψημένη μπριζόλα και το παγωτό βανίλια κεράσι.