ΒορΟινά: ο πλούτος του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα κατεβαίνει στην Αθήνα

boroina
ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η νέα χρονιά εγκαινιάζεται οινικά τη Δευτέρα 30/1 και η Αθήνα θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, όπως και τη δημιουργικότητα και τη δυναμική των παραγωγών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, στα «ΒορΟινά».

Όσοι αγαπούν και ασχολούνται με το κρασί, είτε επαγγελματικά, είτε ως οινόφιλοι, τη Δευτέρα 30/1, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μέσα από μια εντυπωσιακή συλλογή, επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας, όπως επίσης και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ποικιλία αποσταγμάτων, όλα στο πλαίσιο της οινικής εκδήλωσης «ΒορΟινά». Πρόκειται για μια εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Στο πλαίσιο αυτής, οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι, ημιαφρώδεις, αφρώδεις και γλυκείς, της σοδειάς του 2016, παλαιωμένοι ή πειραματικοί, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα νέα ή πολυετούς παλαίωσης, θα βρίσκονται στη διάθεσή όλων των επισκεπτών και θα αποτελέσουν έναυσμα για ένα νοερό ταξίδι στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και στα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Παράλληλα, στην διάρκεια των ΒορΟινών, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε διάφορα απολαυστικά και διασκεδαστικά οινικά happenings.

Το διάστημα που προηγείται της κεντρικής εκδήλωσης (από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου), ποικίλες οινικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε επιλεγμένα σημεία της πόλης: σεμινάρια, masterclasses, wine pairings και ατελείωτες γευστικές δοκιμές φέρνουν στο προσκήνιο τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από ετικέτες που όλοι έχουμε αγαπήσει. (Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα).

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων που πραγματοποιείται την ημέρα των ΒορΟινών (στις 30/1), επίσης στο Hilton Athens, υποστηρίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά από την ένωση των οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος». Ο φετινός διαγωνισμός θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2017 ο οποίος θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση των Οινοχόων. Το κοινό, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την τελική φάση του διαγωνισμού, που αποτελεί και την αναμέτρηση των καλύτερων, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρο εστιατορίου.

Wine in Moderation
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιαστεί στην αίθουσα «Esperides» του ξενοδοχείου Hilton (στις 30/1 ώρα 13:00), όπου οι «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», με αφορμή την ένταξή τους στο πρόγραμμα και συμμετέχοντας στην ευρύτερη προσπάθεια για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνου στην Ελλάδα, θα ενημερώσουν το κοινό για τις αξίες και την παράδοση της οινικής κουλτούρας σε σχέση με έναν σύγχρονο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Το Wine in Moderation (WiM) Association είναι μία διεθνής οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε από τις οργανώσεις που εκπροσωπούν τον αμπελοοινικό κλάδο και πρωτοπόρες εταιρείες οίνου, με σκοπό τον κεντρικό συντονισμό και τη διεθνή ανάπτυξη του προγράμματος.

Info
ΒορΟινά
Ξενοδοχείο Hilton Athens στις 30/1
Ώρες λειτουργίας: 12.00-17.00 για επαγγελματίες (είσοδος δωρεάν με προεγγραφή στο www.voroina.gr), 17.00-20.00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος 8 ευρώ, με προεγγραφή στο www.voroina.gr 5 ευρώ)