Πού να απολαύσετε ρομαντικό γεύμα του Αγίου Βαλεντίνου στην Αθήνα

orizontes-lukabittou
ΤΡΙΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Αν δεν έχετε προγραμματίσει ακόμη τι θα κάνετε το βράδυ με το ταίρι σας, τότε ρίξτε μια ματιά παρακάτω. Ίσως να μην είναι πολύ αργά να κλείσετε ένα ρομαντικό δείπνο για 2 σήμερα το βράδυ.

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Αν η θάλασσα στα πόδια σας δεν απαιτεί σημαντικό παράγοντα, αλλά η θέα στο γεύμα σας είναι αδιαπραγμάτευτη, τότε κατευθυνθείτε σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της πόλης, στο Λυκαβηττό, και αφήστε τον φωτισμένο Παρθενώνα και όλα τα φώτα της πόλης να απλώνονται σαν χαλί μπροστά σας, μέχρι το μάτι σας να δει θάλασσα. Στους Ορίζοντες Λυκαβηττού, εκτός από πανέμορφη θέα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε γεύσεις ελληνικές και περίτεχνες, δοσμένες σε προσεγμένα πιάτα με κόστος από 40 ευρώ/άτομο. Info: Αριστίππου 1 Αθήνα, Λυκαβηττός (Είσοδος Τελεφερίκ), 210 7227065.

Το τραίνο στο Ρουφ
Φανταστείτε δείπνο σε μια αναπαλαιωμένη προπολεμική εστιάμαξα, που λειτουργεί ως εστιατόριο, σε αυθεντική ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, με μικρές λάμπες στα τραπέζια και μενού με νόστιμες γεύσεις και κοκτέιλ. Ειδικά αν είστε ένα ζευγάρι με... τάσεις φυγής, ένα δείπνο εκεί θα σας ικανοποιήσει προσωρινά, δίνοντάς σας την αίσθηση ότι είστε ταξιδιώτες. Η κουζίνα που θα απολαύσετε είναι ελληνική με την προσθήκη πίτσας, ενώ το μενού είναι έτσι διαμορφωμένο, ώστε να δίνει ακόμη πιο πολύ την αίσθηση του ταξιδιού (πρώτος σταθμός, δεύτερος σταθμός, για την άφιξη κ.ο.κ.), με περίπου 25 ευρώ/άτομο. Και για επιδόρπιο… σας περιμένει η γλύκα του πρώτου φιλιού (μπακλαβάς στο σιρόπι του). Info: Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, 210 5298922.

Moorings
Αν η θάλασσα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στις ρομαντικές σας στιγμές, τότε στο Moorings σίγουρα θα την απολαύσετε σε πανοραμική θέα σε ένα μαγευτικό σημείο στη Βουλιαγμένη, που αν καταφέρετε και το πετύχετε χωρίς πολύ κόσμο, είναι πραγματικό ρομαντικό και χαλαρωτικό. Εκεί θα γευτείτε μεσογειακή κουζίνα, πιάτα θαλασσινά και αφροδισιακά, όπως και ριζότο, φιλέτα, maki rolls και εντυπωσιακά επιδόρπια τύπου σουφλέ αλμυρής καραμέλας, semi freddo πορτοκάλι, cheesecake κ.ά. Το κόστος της βραδιάς υπολογίστε το σίγουρα παραπάνω από το συνηθισμένο, ξεπερνώντας τα 30 ευρώ το άτομο. Info: Μαρίνα Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη, 210 9670650.

Fragma, Μαραθώνας
Ακριβώς πάνω στη λίμνη του Μαραθώνα, για όσους αναζητούν την απόλυτη ηρεμία της, το εστιατόριο Fragma είναι ιδανικό για ρομαντικές καταστάσεις, ειδικά αν το προλάβετε την ώρα που δύει ο ήλιος. Εκεί θα απολαύσετε κυρίως μεσογειακή κουζίνα, με αρωματικές σαλάτες και εμπνευσμένα ορεκτικά, σε τιμές που ποικίλουν από καλές, μέχρι ολίγον «τσιμπημένες» ανάλογα με το πιάτο. Info: Λίμνη Μαραθώνα, 210 8143415, 6932 478 767.

www.varoulko.gr
Varoulko Seaside
«Τα αστέρια πάνε στα αστέρια» είναι μια καλή ατάκα να χρησιμοποιήσετε για τον/τη σύντροφό σας, αν επιλέξετε το Βαρούλκο για την έξοδό σας σήμερα. Ο λόγος είναι ότι το Βαρούλκο και η κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου είναι βραβευμένα με αστέρι Michelin, οπότε έχετε ένα λόγο παραπάνω να το επιλέξετε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα, στη μαρίνα του Μικρολίμανου, θα αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε νησί και δοκιμάζετε τα καλύτερα, «αστεράτα» θαλασσινά, που θα σας βάλουν σε… αγαπησιάρικη διάθεση, με το αναμενόμενο κόστος από 50 ευρώ/άτομο. Info: Ακτή Κουμουνδούρου 52, Τηλέφωνο: 210 5228400.

Βυζαντινό και Galaxy Restaurant Bar, Ξενοδοχείο hilton
Αν ο δρόμος –και η τσέπη σας- σας βγάλουν προς Hilton μεριά, έχετε 2 επιλογές στα εστιατόριά του. Το Βυζαντινό θα σας υποδεχτεί με έναν εντυπωσιακό μπουφέ με στρείδια, γαρίδες, μοσχαρίσιο φιλέτο με ψητά σπαράγγια, σολομό με κριθαράκι και σαφράν, χοιρινό μενταγιόν με ολικής αλέσεως μουστάρδα κ.ά. Και επειδή ο ρομαντισμός θέλει και το γλυκό του, ο μπουφές γλυκών επιφυλάσσει λαχταριστές εκπλήξεις: τρούφες, τούρτα με γκανάς σοκολάτας, μους λευκής σοκολάτας με φρούτα του πάθους, αχλάδια ποσέ με σος σοκολάτας, πάβλοβα με άγρια μούρα, spicy μους σοκολάτας και σιντριβάνι σοκολάτας για να γαρνίρετε φρέσκες φράουλες! Αν επιλέξετε το Galaxy Bar & Restaurant, ο Executive Chef Κώστας Αθανασίου σας περιμένει με ένα gourmet μενού 6 πιάτων που περιλαμβάνει σαλάτα, ορεκτικά, σορμπέ, κυρίως πιάτο κι επιδόρπιο. Απολαύστε την ιεροτελεστία ενός ολοκληρωμένου δείπνου με την πανοραμική θέα της φωτισμένης Αθήνας σ’ ένα από τα πιο ρομαντικά σκηνικά της πόλης. Info: Βασιλίσσης Σοφίας 46, Ξενοδοχείο Hilton, 2107281400 (Βυζαντινό), 2107281402 (Galaxy).

GEORGE DREPANIOTIS
Dai due amici
Το επισκεφτήκαμε πρόσφατα και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για ένα ρομαντικό δείπνο για δύο. Προτιμήστε το χώρο στο βάθος, καθώς μας φάνηκε λίγο πιο ατμοσφαιρικός από την κεντρική σάλα και απολαύστε το ρομαντικό μενού με 20 ευρώ/άτομο (χωρίς κρασί), το οποίο περιλαμβάνει σαλάτα με δροσερά φύλλα με κομματάκια tallegio, σταφίδες μαριναρισμένες σε γλυκό κρασί, φουντούκια και βινεγκρέτ από φρέσκια φράουλα, παραδοσιακή ιταλική piadina με φρέσκια μοτσαρέλα Μπάφαλο και σαλάμι πικάντικο fiorino από την Καλαβρια που σερβίρεται με baby ρόκα και λιαστή ντομάτα και για κυρίως γεμιστά μαύρα ραβιόλια με κολοκύθα και καραβίδα σε ελαφριά σάλτσα φρέσκια ντομάτας και βασιλικού ή ταλιατελες με κομματάκια κοτόπουλο φρέσκο μανιτάρι αρωματισμένα με φασκόμηλο σε ελαφριά σάλτσα φρέσκιας μαύρης τρούφας. To γεύμα σας θα κλείσει γλυκά με επιδόρπιο και σίγουρα, το ίδιο και η βραδιά σας. Info: Αγίου Γεωργίου 28, 21 6800 9600.

Parliament, NJV Athens Plaza
Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza στο κέντρο της Αθήνας θα πάτε αν έχετε... άγριες προθέσεις όσον αφορά το κόστος της βραδιάς. Εκεί, στο εστιατόριο Parliament του ξενοδοχείου σας περιμένει δείπνο για δύο με ζωντανή μουσική και τραγούδι από τους Blueberry Nights σε μια ατμοσφαιρική βραδιά με τις γεύσεις του σεφ Νίκου Γιαννόπουλου και του pasrty σεφ Διονύση Αλέρτα (120 ευρώ/ζευγάρι). Εναλλακτικά και πιο οικονομικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο στο Explorer's Bar ή στο Plaza cafe με 70 ευρώ/ζευγάρι. Οι πιο... μερακλήδες μπορούν να συνδυάσουν και ερωτική βραδιά στο ξενοδοχείο, με πρωινό την επόμενη ημέρα, με 250 το δωμάτο και 400 ευρώ τη σουίτα. Info: Πλατεία Συντάγματος Αθήνα, 210 3352400.

Art Lounge Restaurant, New Hotel
To ξενοδοχείο-σημείο αναφοράς στο κέντρο της Αθήνας, New Hotel, υποδέχεται την πιο ερωτική μέρα του χρόνου παρουσιάζοντας ένα tailor-made μενού, με απολαυστικές επιλογές, στο Art Lounge Restaurant. Με επιβλητική πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, μοναδική αισθητική χώρου συνθέτουν, design περιβάλλον και ένα υπέροχο μενού για δύο, στο Art Lounge σας περιμένει σίγουρα μια ρομαντική βραδιά. Στο μενού, μεταξύ άλλων, θα βρείτε βελουτέ μυδιού αρωματισμένη με Richard & σαφράν, ριζότο ταρτούφο και παλαιωμένη παρμεζάνα, μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος, μους μαύρης σοκολάτας κ.ά. σε τιμή 48 ευρώ/άτομο. Info: Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, 210 3273170

Rakkan
Οι ερωτευμένοι… με τη Fusion Euroriental κουζίνα θα περάσουν την ιδανική βραδιά στο Rakkan, το πιο κοσμοπολίτικο spot της Αθήνας. Για την ημέρα αυτή, οι σεφ του εστιατορίου θα ξεδιπλώσουν για εσάς ένα εμπνευσμένο μενού 4 πιάτων (35€/ άτομο) ενώ οι Manouchedrome & Sofia Braila θα ντύσουν μουσικά τη βραδιά με αισθησιακές jazz μπαλάντες και ευρηματικές διασκευές που «χορεύουν» σε funk, soul και latin ρυθμούς. Στις γεύσεις του μενού θα βρείτε ανάμικτη πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς, φρούτα του δάσους και goat cheese, σολομό με κρούστα μυρωδικών, κινόα και κρέμα λεμονιού ή Crispy Duck και πουρέ από φουντούκι σε σάλτσα από κόκκινα φρούτα, fondue σοκολάτας με φρούτα κ.ά. με 1 ποτήρι ροζέ κρασί. Info: Λεωφ. Κηφισίας 238-240 Κηφισιά, 210 8087941.

Sale e Pepe
Ένα μενού San Valentino αφιερωμένο στον έρωτα δημιουργεί και φέτος ειδικά για την Ημέρα των Ερωτευμένων το εστιατόριο Sale e Pepe στο Κολωνάκι με πλούσιες γεύσεις και φαντασία! Το μενού San Valentino αποτελείται από 4 πιάτα και προσφέρεται στην τιμή των 40€/άτομο. Ερωτευθείτε… αλά ιταλικά και αφήστε τον Ivan Ottaviani να σας μεταφέρει γευστικά στην Ιταλία του έρωτα και της απόλαυσης, με βελουτέ από καρότο και κολοκύθα με μανιτάρια και τοματίνια, επιλογή από δικά τους σπιτικά ζυμαρικά, επιλογή από σιγομαγειρεμένο χτένι από εκλεκτά μοσχάρια με κρασί Αγιωργίτικο και πουρέ πατάτας αρωματισμένο με δενδρολίβανο ή φιλέτο από ψάρι ημέρας μαγειρεμένο με τοματίνια, κάππαρη και μαϊντανό και επιδόρπιο fondant σοκολάτας με φρέσκιες φράουλες και mascarpone. Info: Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, 210 7234102.