Τα πολυβραβευμένα Navarino Icons διακρίθηκαν και πάλι

elaiolado
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Άλλη μια σημαντική διάκριση ανάμεσα στα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα παγκοσμίως κέρδισε η πολυβραβευμένη σειρά προϊόντων, Navarino Icons, η οποία αποτελείται από παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα παραγωγής της Costa Navarino.

Η Μεσσηνία φημίζεται για το ελαιόλαδό της. Συνδυάστε αυτό, με τα παραδοσιακά προϊόντα αγροτικής παραγωγής της Costa Navarino, Navarino Icons, και θα καταλάβετε εύκολα πώς το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Navarino Icons (EVOO) ανακηρύχθηκε ως EVOO της χρονιάς για το 2016 στην παγκόσμια κατάταξη ελαιόλαδου World Ranking Extra Virgin Olive Oil. Για όσους δεν γνωρίζουν, το EVOO World Ranking, το σημαντικότερο παγκόσμιο σύστημα κατάταξης, δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη και προβολή των καλύτερων εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων παγκοσμίως.

Το παρθένο ελαιόλαδο, Navarino Icons, επίσης καταλαμβάνει την 5η θέση και το βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Navarino Icons την 20η θέση ανάμεσα σε 92 διεθνή εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στη λίστα με τα Καλύτερα Ελαιόλαδα Κορωνέϊκης ποικιλίας του 2016.

Συνεχίζοντας την παράδοση 4.000 ετών στην παραγωγή ελαιόλαδου στην Πελοπόννησο, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Navarino Icons παράγεται από δέντρα εκατοντάδων ετών, μίας και μόνο ποικιλίας, που καλλιεργούνται στους παραθαλάσσιους ελαιώνες της Costa Navarino, ενώ ο καρπός τους συλλέγεται χωρίς μηχανική παρέμβαση, με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο.

Στη σειρά Navarino Icons, εκτός από ελαιόλαδο, θα βρείτε προϊόντα που παράγονται από τοπικούς παραγωγούς με ποιοτικά και δημιουργικά κριτήρια και με μεθόδους παραγωγής πιστοποιημένες από την TUV Nord. Στόχος είναι, μέσω αυτών των προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, να αναδείξει και να φέρει σε επαφή το κοινό με τη φυσική ομορφιά της Μεσσηνίας και την κληρονομιά των τοπικών παραδόσεων. Τα προϊόντα δημιουργούνται από συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά από πρώτες ύλες από τα κτήματα, τους ελαιώνες και τους λαχανόκηπους της Costa Navarino.