Πού θα φάμε την Καθαρά Δευτέρα;

thalassina-ouzo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το τι θα φάμε το ξέρουμε. Το πού θα το φάμε, όμως, θέλει λίγο ψάξιμο… Η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να περάσετε μια γευστική Καθαρά Δευτέρα και να κλείσετε νόστιμα το τριήμερο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Ρακί Μεζέ, Καλλιθέα
Το μενού στο Ρακί Μεζέ δεν έχει... τέλος και περιλαμβάνει από καλαμάρι μαρινάτο και χταπόδι στιφάδο, μέχρι ντολμαδάκια θαλασσινών, πολίτικα αχνιστά μύδια και κριθαρότο με καβούρι, για να γιορτάσετε την Καθαρά Δευτέρα γευστικά και ξεχωριστά. Οι τιμές του είναι οικονομικές, από 15 ευρώ το άτομο, η ποιότητα των πιάτων του, όμως, παραμένει σταθερή και βασισμένη σε ολόφρεσκα προϊόντα της θάλασσας. Info: Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, 210 9429027.

Elias Fish Restaurant, Σούνιο
Αν συνδυάσετε την Καθαρά Δευτέρα με μια ημερήσια εκδρομή στο Σούνιο, η ταβέρνα «Ο Ηλίας» είναι η καλύτερη επιλογή για θαλασσινά, σε μία μοναδική τοποθεσία του Σουνίου, κάτω από το ναό του Ποσειδώνα. Από το 1944, ακολουθεί την οικογενειακή μας παράδοση και σερβίρει φρέσκο ψάρι, ενώ λόγω της ημέρας θα απολαύσετε ωραιότατο χταπόδι, καλαμαράκια, γαρίδες και λευκή ταραμοσαλάτα, ακριβώς μπροστά στα καταγάλανα νερά και τα αρώματα της θάλασσας, από 20 ευρώ το άτομο. Info: Παραλία Σουνίου, Σούνιο, 22920 39114.

Τα Καβούρια του Ασημάκη, Ραφήνα
Προς Ραφήνα μεριά, αν αποφασίσετε η εκδρομή σας να γίνει προς τα εκεί, κάντε μια στάση στο γραφικό λιμανάκι της, στα Καβούρια του Ασημάκη. Είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε τα τηγανητά σας καλαμαράκια, πεντανόστιμο χταπόδι στα κάρβουνα, μύδια και άλλες εκλεκτές θαλασσινές νοστιμιές, πάντα με συνοδεία ταραμοσαλάτας και λαγάνας, με θέα στον Ευβοϊκό, από 25 ευρώ το άτομο. Info: Λιμάνι Ραφήνας, 2294 024551.

Τραβόλτα, Περιστέρι
Μια από τις καλύτερες ταβέρνες της Αθήνας για ψάρι και θαλασσινά, όπου θα απολαύσετε άρωμα θάλασσας με προσεγμένες πρώτες ύλες και πολύ σωστά μαγειρεμένα. Από χταποδάκι μέχρι σουπιά με μελάνι και κριθαράκι και... κοντοσούβλι καλαμάρι-γαρίδα, στο Τραβόλτα θα δοκιμάσετε καλοκαιρινές, φρέσκες γεύσεις από 25 ευρώ το άτομο, δοσμένες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε ένα χώρο που είναι πολύ πιο προσεγμένος από τις κλασικές ψαροταβέρνες. Info: Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, 210 5719222.

Athens Plaza, Κέντρο
Αν δεν θέλετε να πάτε μακριά, αλλά ταυτόχρονα θέλετε να απολαύσετε ποιοτικό σαρακοστιανό τραπέζι με λίγη περισσότερη πολυτέλεια, τότε μια βόλτα στο ξενοδοχείο Athens Plaza και το Plaza Cafe ή το εστιατόριο Parliament είναι αυτό που ζητάτε. Στο ειδικό μενού της Καθαράς Δευτέρας, με 39 ευρώ ανά 2 άτομα (τιμή περιλαμβάνει 1 ποτήρι κρασί/άτομο ή ένα καραφάκι ούζο ή τσίπουρο ανά άτομο), σας περιμένει στο Plaza Cafe πιατέλα 2 ατόμων με γαρίδες σωτέ με ούζο και πιπεριά Φλωρίνης, χταπόδι μαριναρισμένο με φρέσκια ντομάτα και κρεμμυδάκι, σουπιά σχάρας λαδολέμονο, φάβα Σαντορίνης, ταραμοσαλάτα, καλαμαράκι σωτέ με πέστο ρόκας, σαλάτα μαυρομάτικα και χαλβάς σιμιγδαλένιος για τελείωμα. Στο Parliament έχετε σαρακοστιανές επιλογές σε σαλάτες, κυρίως πιάτα, αλλά και γλυκά, με το χταποδάκι πάνω σε φάβα, το γιουβετσάκι θαλασσινών και τον χαλβά με σοκολάτα υγείας να είναι μερικές μόνο επιλογές (περίπου στα 25-30 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί). Info: πλ. Συντάγματος (Athens Plaza), Αθήνα, 210 3352400.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017