Πέντε επιλογές για να απολαύσετε σπιτικό φαγητό στην Αθήνα

manas-kouzina-kouzina
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Το σπιτικό φαγητό είναι το νοστιμότερο και ίσως αυτό που λείπει στους περισσότερους σήμερα, λόγω των ρυθμών της καθημερινότητας, που μας βρίσκουν συχνά να τρώμε κάτι έτοιμο, γρήγορο και πρόχειρο. Αν δεν έχετε το χρόνο να μαγειρέψετε μόνοι σας, η μαμά είναι μακριά κι εσείς λιγουρεύεστε την οικογενειακή κυριακάτικη κουζίνα των παιδικών σας χρόνων, τότε κάντε μια βόλτα στις παρακάτω διευθύνσεις.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Μάνας κουζίνα κουζίνα
Ο στόχος του εστιατορίου είναι να μας κάνει να ανακαλύψουμε ξανά τις πολιτισμικές μας ρίζες και ανάμεσα σε αυτές τη μεσογειακή και 100% ελληνική, γαστρονομική μας παράδοση με την αδιαμφισβήτητη αξία των προϊόντων της ελληνικής γης και μάλλον το καταφέρνει καλά. Στο μάνας κουζίνα-κουζίνα (εκ του καρέτα-καρέτα και μονάχους-μονάχους που τείνουν να εξαφανιστούν), σας περιμένει ένα πραγματικά σπιτικό και ποιοτικό εδεσματολόγιο της μαμάς και της γιαγιάς, με ελληνική τοπική παραδοσιακή κουζίνα βάσει εποχικότητας και αυθεντική ελληνική κουλτούρα, που λίγο έχουμε χάσει στις εξόδους μας για φαγητό. Κι όλα σε έναν φροντισμένο χώρο που θυμίζει όντως κουζίνα. Info: Αιόλου 27, Αθήνα, 210 3252335, 2103235593.

Μπουκιά και Συχώριο
Εμείς έχουμε επισκεφτεί το Μπουκιά και Συχώριο του Κολωνακίου, ενώ πλέον έχουν γίνει 4 τα καταστήματα της αλυσίδας, στην Κηφισιά, το Ψυχικό, το Κολωνάκι και την Άνοιξη. Στο Μπουκιά και Συχώριο, θα βρείτε σπιτική, μαμαδίστικη κουζίνα με την υπογραφή του Ηλία Μαμαλάκη, η οποία θα σας θυμίσει εκείνες τις Κυριακές με τα οικογενειακά τραπέζια, που ήσασταν παιδιά και η μαμά/γιαγιά αναλάμβανε να ικανοποιήσει όλες σας τις γαστριμαργικές ιδιοτροπίες και επιθυμίες. Στη βιτρίνα του φιγουράρουν καθημερινά φρεσκομαγειρεμένα πιάτα, έτοιμα για delivery και takeaway, από μουσακά και γίγαντες μέχρι σούπες, με πίτες και τάρτες ημέρας που μοσχομυρίζουν και τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε και στο μικρό χώρο του, αλλά θα σας συνιστούσαμε να τα πάρετε πακέτο στο σπίτι, να τα απλώσετε στο τραπέζι σας και να νιώσετε και πάλι παιδιά. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Μπουκιά και Συχώριο εδώ. Info: Λεωφόρος Κηφισίας 361 Κηφισιά, 210 8000110, Σέκερη 5 Αθήνα, 210 3626262, Λ. Μαραθώνος 54 Άνοιξη, 210 6215400, Σωλομού 2 Ν. Ψυχικό, 211 4114040/1.

Η ταβέρνα του Ψυρρή
Οι τουρίστες την αγαπούν, καθώς τους βάζει εύκολα στο κλίμα της ελληνικής κουζίνας και οι ντόπιοι τη λατρεύουν καθώς τους δίνει μια εύκολη, οικονομική και πάνω απ’ όλα νόστιμη εναλλακτική για σπιτικό φαγητό. Γιουβαρλάκια, φασολάδα, σπετζοφάι, ψητό ψάρι, λαχανοντολμάδες είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχει κάποιος σε ένα χώρο με παραδοσιακή χροιά. Info: Αισχύλου 12, Ψυρρή, 210 3214923.

Οι νέες ταινίες, κριτικές και όλα τα κινηματογραφικά νέα στην ενότητα Σινεμά

Zoe’s Premium Latteria
Το Zoe’s Premium Latteria είναι ένα λευκό, χαριτωμένο μαγαζί που δίνει την αίσθηση ότι «ξεφύτρωσε» κατά λάθος στο γκρίζο της Ακαδημίας, για να τη γεμίσει μυρωδιές από τη σπιτική, ελληνική του κουζίνα. Προμηθεύεται φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και με αυτά φτιάχνει πιάτα ελληνικής κουζίνας, οικεία και φρεσκότατα, αφού καθημερινά ανανεώνονται με βάση το εβδομαδιαίο μενού που αναρτά στο facebook. Γλυκά καμωμένα με επιλεγμένα γαλακτοκομικά, πίτες με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε από σπανάκι μέχρι τσουκνίδα κι από μηλόπιτα μέχρι καρυδόπιτα της γιαγιάς, σάντουιτς, φρέσκες σαλάτες εποχής, smoothies και φυσικά τα πιάτα ημέρας, όλα βρίσκονται στο μενού του. Στο Zoe’s, παρ’ όλο που τρως έξω σε έναν πανέμορφο χώρο, αισθάνεσαι πως γεύεσαι κάτι χειροποίητο, φροντισμένο και εμπνευσμένο, ακόμη κι αν διαπιστώσεις ατέλειες -όπως ακριβώς και σε ένα σπιτικό γεύμα. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Zoe’s Premium Latteria εδώ. Info: Ακαδημίας 37 και Ομήρου, Κολωνάκι, 213 0344023.

Μπούκα
Όσοι συχνάζουν στα Εξάρχεια, είναι φοιτητές ή δουλεύουν στα περίχωρα δεν γίνεται να μη γνωρίζουν αυτό το μαγειρείο, στο οποίο θα χορτάσετε –αν όχι φουσκώσετε- σε πολύ οικονομικές τιμές. Οι μερίδες του ανάλογες με αυτές που μας σέρβιρε πάντα η μαμά και η γιαγιά, δηλαδή XL, και οι τιμές του από 4,5 έως 6,5 ευρώ η μερίδα. Αν σας πιάσει λιγούρα για κοκκινιστά κεφτεδάκια, παστίτσιο, σούπα μοσχάρι ή ακόμη και φασολάδα ή αρακά, η Μπούκα είναι πάντα πανέτοιμη να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας με τον πιο σπιτικό τρόπο. Info: Σολωμού 29, 210 3800365.