Φαγητό κάτω από τα… άστρα: τι προτιμά το κάθε ζώδιο;

geuma-fagito-trapezi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Άστρα και φαγητό δεν σημαίνει απαραίτητα ένα ρομαντικό δείπνο… Ας δούμε τι έχουν να πουν τα άστρα για το κάθε ζώδιο, τι γαστρονομικές προτιμήσεις έχει ο ζωδιακός κύκλος και να επιβεβαιώσουμε –ή να απορρίψουμε- τις προβλέψεις.

Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να υπάρξουν αστρολογικές προβλέψεις όσον αφορά τις προτιμήσεις στο φαγητό. Ο Παρθένος, για παράδειγμα, είναι πιθανό να έχει στομαχικά προβλήματα και άρα να προτιμά πιο φυσικές και λιγότερο πικάντικες τροφές, ενώ ο Τοξότης, που είναι ζώδιο της φωτιάς, είναι πιθανό να προτιμά γήινες γεύσεις, όπως π.χ. λαχανικά ρίζας. Αν πρόκειται να κάνετε γεύμα στον/στην αγαπημένο/η, δείτε τι μπορεί να του αρέσει με βάση το ζώδιό του και οργανώστε το τέλειο δείπνο.

Κριός
Αγαπούν την περιπέτεια και είναι πολύ ενεργητικοί όσον αφορά την όρεξή τους. Οι περισσότεροι Κριοί αγαπούν το κρέας και όντας ζώδια της φωτιάς, το μπάρμπεκιου βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις τους. Δύσκολα δεν θα βρείτε Κριό πάνω από το μπάρμπεκιου να ψήνει κρέας και να το απολαμβάνει.

Ταύρος
Έχετε μπροστά σας έναν πραγματικό λάτρη και γνώστη των γεύσεων, αφού ο Ταύρος αγαπά καθετί ακριβό στο φαγητό κι έχει εκλεπτυσμένο γούστο στο κρασί. Αν χρειαστεί να κάνετε το τραπέζι σε Ταύρο, προτιμήστε κάτι προσεγμένο και γκουρμέ.

Δίδυμος
Γνωστοί για το ότι βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση, οι Δίδυμοι προτιμούν συχνά ένα γεύμα «στο πόδι». Κάτι απλό, ελαφρύ, σε μικρό πιάτο αρκεί για να τους ικανοποιήσει, που σημαίνει ότι εύκολα θα απορρίψουν μέρη και μενού με πολύπλοκα και βαριά πιάτα.

Καρκίνος
Με πολλές εναλλαγές στη διάθεση και συχνή μελαγχολία, ο Καρκίνος θα ικανοποιηθεί με λίγο σπιτικό comfort food, που θα τους θυμίσει κάτι από μαμά και παιδικά χρόνια. Συνήθως δεν τους αρέσουν τα μοντέρνα, πολυτελή εστιατόρια, αλλά τα πιο άνετα, με ρουστίκ διακόσμηση.

Λέων
Ο Λέων ακολουθεί διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνη, η οποία περιλαμβάνει γαλακτοκομικά και ξηρούς καρπούς. Συχνά απολαμβάνει ένα καλό, ακριβό δείπνο και του αρέσει να θεωρεί το γεύμα περισσότερο ως ένα event, παρά σαν μια μεμονωμένη εμπειρία.

Παρθένος
Οι Παρθένοι φλερτάρουν αρκετά και τους αρέσει να πειραματίζονται με διαφορετικά φαγητά, όποτε μπορούν. Λένε «ναι» στα βιολογικά και ευχαριστιούνται τις φρέσκες τροφές και τα φρέσκα πιάτα, ενώ έχουν πάντα ένα μέτρο, που σημαίνει ότι θα τους ακούσετε εύκολα να σας λένε ότι τρώτε πολύ –ή λίγο.

Ζυγός
Το ζώδιο που συμβολίζει την ισορροπία μπορεί να είναι λίγο άστατο όσον αφορά το φαγητό. Δίνει πολλή σημασία στη διακόσμηση ενός εστιατορίου, στην επιλογή πιάτων και το στρώσιμο ενός τραπεζιού, ενώ του αρέσει να συνοδεύει το γεύμα του με καλό κρασί και όμορφες συζητήσεις. Τα καθαρά πιάτα είναι κάτι που αναζητά πάντα όταν τρώει έξω.
 

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 
 

Σκορπιός
Στους Σκορπιούς αρέσουν εστιατόρια που προσφέρουν αρκετό χώρο και δεν έχουν πολύ κόσμο. Αγαπούν το κόκκινο κρέας και συνήθως το συνοδεύουν με κρασί.

Τοξότης
Άλλο ένα ζώδιο της φωτιάς, ο Τοξότης είναι της ποικιλίας και αναζητά καινούργιες γεύσεις και εμπειρίες. Αν ψάχνετε τα καλύτερα μέρη για φαγητό στην πόλη, το πιθανότερο είναι ο Τοξότης να ξέρει να σας τα υποδείξει. Δεν τον εντυπωσιάζουν απαραίτητα οι πολυτέλειες, αλλά το καλό φαγητό, που σημαίνει ότι και ένα φεστιβάλ φαγητού μπορεί να τον ενθουσιάσει!

Αιγόκερως
Τρώει «έξυπνα», δηλαδή υπολογίζει πάντα την αξία αυτού που τρώει σε σχέση με το κόστος του. Δεν χρειάζεται να τον εντυπωσιάσετε με ακριβό φαγητό. Ακόμη και συμβατικές επιλογές μπορεί να του αρέσουν.

Υδροχόος
Στον Υδροχόο αρέσει να είναι μπροστά από τις τελευταίες τάσεις, οπότε θα απολαύσει αρκετά μια νέα γαστρονομική τάση που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος. Λόγω της περιεργείας που τον χαρακτηρίζει από τη φύση του, έχει μεγάλη πιθανότητα να επιλέξει κάποιο αντισυμβατικό εστιατόριο για την έξοδό του.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Ιχθύες
Το ψάρι και τα θαλασσινά είναι στην κορυφή των αγαπημένων τους φαγητών, ενώ τρώνε συνειδητά και απεχθάνονται τη μονοτονία στα γεύματα. Έχουν ευαίσθητο πεπτικό, γι’ αυτό προτιμούν ελαφριά γεύματα και εστιατόρια που βλέπουν θάλασσα.